Cytat:
jak chcecie zaradzić aby był większy porządek na tym forum, proponuję założyć temat do którego userzy będą dawać linki do beznadziejnych, nikomu niepotrzebnych tematów.
|
istnieje opcja "raportuj". zapoznaj się najpierw z opcjami forum zanim zaczniesz krytykować.
Cytat:
Napisał haughton
A jak to się stało, że jest "tak zawalone"? Każdy z użytkowników podczas rejestracji ma obowiązek przeczytać regulamin forum i stosować się do niego - a jaki procent osób faktycznie to robi? Odwiedź pierwszy lepszy dział i zobacz sama, ile tematów się powtarza, ile postów to kompletny spam, ile bezsensownych, źle nazwanych wątków przewija się na każdym kroku.
O porządek powinnien dbać każdy, kto udziela się na forum a nie tylko Ci, którzy mogą edytować, przenosić czy kasować posty i tematy niezgodne z zasadami wypowiadania się tutaj. Oczywiście, że czyścimy poszczególne działy. Weź jednak pod uwagę, że istnieje tu prawie 25 tysięcy tematów i codziennie powstają nowe, a nikt z nas nie spędza całej doby czytając wątki i usuwając te przeterminowane, zdublowane, czy niezgodne z regulaminem.
|
oj prawda. sama do niedawna moderowałam sz i zrezygnowałam, bo codziennie musiałam poświęcać na to minimum godzinę. i nie pracowałam sama.
i chyba zdajesz sobie sprawę, że usuwanie zbędnych tematów na bieżąco jest niemożliwe, ponieważ ich autorzy zakładaliby je powtórnie i tak w koło macieju. albo obrażali się i zaspamowywali forum totalnie.