View Single Post
stare 23.11.2008, 13:29   #14
Marian...

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Dom singielki -> Stacy Finnegan

1) BRYŁA - myślę, że jest całkiem ładna, prosta i zgrabna. Nie pasują mi w niej jednak dwie rzeczy: nieestetyczne ustawienie okien na ścianie frontowej i te dwie ustawione jakby bez sensu kolumny. Wyglądałoby to lepiej, gdybyś ustawiła na nich jednospadowy dach okrywający taras, ale wiele niższy niż zadaszenie domu. Taka moja sugestia. I można by się zastanowić, czy tynk nie za bardzo zlewa się z pokryciem dachu.

2) OGRÓD - pusto, pusto, pusto. Trochę sztuczne to pokrycie terenu. I za bardzo odcina się od otoczenia. Jedyne co mi się podoba to to ogromne drzewo ustawione w odealnym miejscu.

3) WNĘTRZE - żaden specjał, szczerze mówiąc. Nie jest też takie najgorsze, ale bardziej podobał mi się wystrój Twojego domu "Dom rodziny HAK - new look". Ta kuchnia NIE-PA-SU-JE! I jak ona nie jest wiejska to ja jestem ksiądz proboszcz pobliskiej parafii. A zasłonki są przeokropne, bardzo kiepsko wykonane i do tego fatalnie użyte- jeszcze nie widziałem, żeby ktoś "przyłapywał" zasłony pośrodku okna!
Reszta domu natomiast nie najgorsza- salonik ma bardzo soczyste, świeże kolory, do tego bardzo dobrze dopasowane i połączone, za to duży plus. Wkrada się za to pewien chaos w ustawieniu mebli- np. ten telewizor na podłodze, sama popatrz...
Sypialnia i biuro takie przeciętne. Łazienka- chociaż też zwyczajna i (o, na Boga!) różowa, to ma trzy plusy:
- dobrze połączone kolory (nie chodzi mi o to, że ładne, różowego nienawidzę, jeszcze TAKIEGO "oczodajnego", chodzi o to, że do siebie pasują);
- świetna lampa na suficie- jedna potrójna albo trzy pojedyncze, nie widzę dokładnie, ale takie ustawienie w jednej linii pasuje doskonale (swoją drogą, mogłabyś podzielić się informacją skąd ją masz);
- ciekawy motyw z tak długim blatem na całą ścianę- bardzo trafiony pomysł.

1) BRYŁA: 7,5/10
2) OGRÓD: 2/10 (i to tylko i wyłącznie za to drzewo
3) WNĘTRZE: 5/10
OGÓŁ: 14,5/30=4,8/10

Pracuj dalej.
Pozdrawiam, Marian.