Odp: Aleja Różana 3
Witaj, nie zajmuję się ogólnym rozstawieniem pokoi, ani wyglądem domu, a więc tej kwestii oceniać nie będę, bo zwyczajnie się na tym nie znam.
Jednak mogę prywatnie powiedzieć, że nie przepadam za jasnymi kolorami zewnętrznymi.
Ogród jest więcej niż skąpy. Do basenu nie pasują te płyki. Do tego plac zabaw sprawia wrażenie, jakby był niedokończony. A może warto byłoby zastanowić się nad ścieżkami i roślinami ? W końcu to ogórd. A gdzie są leżaki i zimne napoje ?
Poza tym brakuje barierki na balkonie zaraz jak wyjdzie się z domu. Czy tak miało być ? To dość niebezpieczne dla dzieci.
W środku czuje taki 'ścisk'.
Nie wiem jak to lepiej wyrazić, ale mam trochę małe zboczenie na punkcie nie-dopasowanych odcieni drewna, które występują w pokoju - salonie. I ten koń na kominku nie pasuje w połączeniu z czarną - w stylu modnym - półką.
Sypialnia i biurko architekta ? Nie bądźmy aż tak 'przytulni'. To ma być miejsce odpoczynku, a nie myślenia o pracy. Poza tym może gdyby było więcek miejsca, a tak pokoje wydają się małe.
Ładna lampa.
Pamiętaj - jeśli jedna rzecz przyciąga uwagę, najlepiej gdyby ta co stoi zaraz obok niej była taka niczym nie wyróżniająca się.
Dlatego w łazience jeśli już mamy kafelki z zielonymi roślinami, to umywalka powinna być stonowana. I lustro także.
Ładnie dopasowane kafelki na ścianie i na podłodze. A toaleta obok prysznica nie kojarzy mi się najlepiej.
W kuchni znów pojawia się pomieszane drewo. I do czego przypiąć ten kolor różowy ? A w zasadzie tylko tapet i lampy. Raczej pokusiłabym się o jasne okna i jasny stół i krzesła. I podłogę także bym wymieniła.
Nie wiem czy granie w szachy w przejściu jest czymś interesującym. Nie podoba mi się to, tak samo jak znów - drewno jasne na ścianie, drewno ciemne na podłodze.
A swoją drogą, włącz światła jak robisz zdjęcia, lepszy efekt.
Ten komputer stoi tam gdzie te szachy ? Zupełnie nietrafione. I ta zielona kanapo- fotel, nie pasuje do drewna ! Tak samo naklejka na ścianę.
W pokoju dziecka nie pasują zasłony.
Pokój syna chyba wypada najlepiej jak do tej pory - oczywiście nie mówiąc o stoliku, który różni się odcieniem od reszty mebli.
Ogólnie, nie najgorzej w porównaniu z innymi domkami.
Pozdrawiam i czekam na kolejny projekt.
|