View Single Post
stare 27.11.2008, 16:39   #5
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Błąd Direct3D: D3DERR_NOTAVAILABLE!

Bjork, przez jakiś czas był spokój, ale znów pojawia mi się ten błąd... Sterowniki mam najnowsze, Directa przeinstalowywałam setki razy... O co chodzi? Dzisiaj gra znów wyłączyła mi się z powodu tego błędu. Przedtem ekran wyglądał tak:

A potem wywaliło mi do Windowsa z tym nieszczęsnym komunikatem...

EDIT: W ogóle nie mogę grać! Gra wyłącza się zaledwie po 12-stu simowych godzinach... I to w każdej rodzince.
EDIT2: Szukałam na innych forach przyczynę tego błędu, ale NIKT(!!!) nie potrafi go rozwiązać...

EDIT3: Coś znalazłam (koleś miał taki sam problem, ale z inną grą):

"na jakims forum znalazlem ze ktos rozwiazal ten problem przywracajac system o jeden dzien wstecz :], potem rpzeinstalowal gre i juz dzialalo.

a gdzie indziej ktos stweirdzil zeby w dxdiag wylaczyc to wszystko co jest enabled zrobic reboot i wlaczyc od nowa :].

gdzies jeszcze widzialem ze usuniecie pliku ini gry pomoglo. poszukaj jakiegos glownego pliku ini i go wywal. pewnie stworzyl sie przy pierwszym uruchomieniu i cos tam ejst zle. wiec go wywal...

poprobuj...
" - RADA
*

"Brawo Whazzup!
-Przewracanie Windy nie bylo konieczne!
-To z DxDiag'iem to i ja znalazlem, ale nie dzialalo
-Pliku *.ini nie ma
-Pomoglo wywalenie ustawien z rejestru
(Wlazlem w rejestr, ctrl+F, wpisalem Punisher i ENTER, znalazlo kilka wartosci i cos zwiazanego z ustawieniami, usunolem caly katalog w tym rejestrze o nazwie punisher)
I teraz smiga az milo!
" - ODPOWIEDŹ tego, co miał problem.

Wygląda na to, że trzeba poszperać w rejestrze? Problem w tym, że jeśli tak, to nie wiem, co stamtąd wykasować, aby nie spierniczyć sobie gry i zapisów doszczętnie.

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 27.11.2008 - 17:02
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem