View Single Post
stare 29.11.2008, 22:18   #2
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: osada spokoju etap II

Oglądam te zdjęcia i oglądam, ale obiecanego Armageddonu nigdzie nie moge znaleźć, może niechcący zamurowałeś go w fundamentach?

Domy z zewnątrz prócz tego, że wygladają identycznie - przypominają mi Bloki. Osobiście nie chciałbym mieszkać na osiedlu, gdzie wszystkie budynki są identyczne, ale to odrębna kwestia. Do brył generalnie nie ma się o co przyczepić, ale również nie są rewelacyjne. Otoczenie jest stosunkowo ciasne i puste. Wiem, że tak wyglądają wszystkie nowe osiedla, ale nie wygląda to zachęcająco. Jednakże masz plusa za realizm samej "inwestycji" - zdjęcia z placu budowy to oryginalny, chociaż wizualnie nieciekawy pomysł.

Po raz pierwszy umeblowałeś wnętrza i zrobiłeś to całkiem poprawnie, chociaż na rzutach widać pustkę i niezagospodarowane kąty. Jeśli chodzi o samą aranżację pomieszczeń - jest schludnie i czysto, ale stylistycznie wypadło to kiepsko - modernistyczna kuchnia i łazienka, klasycznie urządzona sypialnia z futurystycznym biurkiem, staroświeckie pianino w nowoczesnym pokoju "talentów" (cokolwiek to znaczy)... Drażni mnie też fakt, że użyłeś głównie gotowych setów (wszędzie widzę simcredibledesigns), niewiele dodając od siebie. W tym dziale mamy mnóstwo utalentowanych użytkowników (m. in. marian, vibratoria, Kowalino, Linea) tworzących oryginalne projekty i w porównaniu z nimi to, co widzę tutaj wypada przeciętnie.
Myslę, że powinieneś skupić się albo na tworzeniu osiedli z zewnątrz, albo na urządzaniu brył, bo ten projekt wygląda, jakbyś chciał zrobić wszystko naraz, w pośpiechu i bez zwracania uwagi na efekt końcowy.

Ostatnio edytowane przez haughton : 29.11.2008 - 22:20
haughton jest offline