"Błąd Direct3D: B3DERR_NOTAVAILABLE! Aplikacja zostanie zamknięta" - taki właśnie komunikat pojawia mi się podczas gry. Mam: Własny Biznes, Cztery Pory Roku, Zwierzaki, Podróże. W zeszłym roku kupiłam komputer i Sims Podróże. Od tamtej pory tak się dzieje. Wcześniej, na innym komputerze bez podróży nie miałam takiego problemu. Czasem dzieje się tak, gdy biorę jakiś obiekt. Wszystko jedno czy jest to obiekt z Internetu czy obiekt z simsów. Czasem pojawiają się jakieś czarne znaki np. zamiast klosza od lampy czarny trójkąt. Moja karta graficzna to NVIDIA GeForce 8500 GT. Z czym związany jest problem: z directx'em czy kartą graficzną? Jeśli potrzebujecie jakichś informacji, proszę pisać. Bardzo Was proszę o pomoc.
Przed chwilą znów mi się gra wyłączyła, tym razem obracałam widok i obraz stanął w miejscu. Zminimalizowałam, a następnie zmaksymalizowałam okno gry i byłby ok, gdyby nie pojawił się komunikat:" Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta"
P.S. Nie znam się za bardzo na komputerach, więc proszę, piszcie w miarę zrozumiale.