View Single Post
stare 21.01.2009, 17:34   #3
Kliii

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - edycja walentynkowa - prezentacja prac konkursowych

Ulica Bardów 35
Romeo i Julia postanowili odnowić dom. Mieli dość pieniędzy, choć rodzina nie dała im złamanego grosza. Pan domu ciężko pracował jako wykładowca na uczelni, a jego żona dorabiała ucząc gry na fortepianie. Chcieli mieć dom w walentynkowym klimacie, ale żeby był też funkcjonalny. Zamierzają spędzić w nim resztę życia.

Kuchnia to królestwo Julii. Kocha ona biel i czystość.

Jadalnia jest połączona z salonem, lecz niewidzialną linią dla tych dwóch pomieszczeń są schody. Część jadalni pełni też rolę przedpokoju.

Salon to ulubione pomieszczenie pana domu. Zaciszny kącik przed telewizorem zachęca do wieczoru spędzonego u boku żony.

Łazienka na parterze jest pomysłem Julii, która tęskni za plażą. Namawia ona męża, by latem wybrać się do ciepłych krajów.

Rzut parteru:

Gdy wejdziemy po schodach i się odwrócimy, naszym oczom ukażą się rogi jelenia - pamiątka z polowania Romea, któremu Julia była przeciwna.

Łazienka na piętrze została zaprojektowana przez młode małżeństwo wspólnie.

A to pokój, w którym Julia udziela lekcji:

Sypialnia to miejsce wyciszenia po długim, ciężkim dniu:

Rzut piętra:

Romeo i Julia jeszcze nie widzieli swojego domu po remoncie. Mam nadzieję, że będzie im się podobał