Cytat:
Napisał ulmille
Widać w tej pracy dużo wysiłku,aby nadać jej charakter, jednak w mojej ocenie wyszło chyba jednak dość średnio.
Z zewnątrz dom prezentuje się bardzo masywnie, głownie przez zastosowane na elewacji materiały.
W środku drażni mnie mnogość przedmiotów, jest ich zdecydowanie za dużo, na dodatek wiele z nich jest bardzo kiepskiej jakości, co dodatkowo psuje efekt. W niektórych miejscach, jak np. salon (?) meble są zupełnie niepasowane a ich aranżacja sprawia wrażenie bałaganu.
Kontrowersyjne są również zestawienia starych i nowych mebli. Owszem, jest obecnie taki trend, ale te elementy należy wówczas odpowiednio wyeksponować. U Ciebie to wszystko jest niestety pomieszane ze sobą.
Pierwszy raz też widzę takie zasłony w łazience. Drażni mnie również dywan - jest nie dość, że niehigieniczny to na dodatek przy tych świecach stwarza zagrożenie pożarowe.
Dobrze prezentuje się otoczenie domu, jest całkiem interesująco zaaranżowane, ale i tym razem mnogość atrakcji popsuła nieco efekt. Basen,fontanna, jacuzzi z wodospadem to zdecdowanie za dużo jak na tak małą powierzchnię. Brakuje większego zróżnicowania pokryć terenu.
Podsumowując - parcela ma charakterystyczny klimat, jednak ze względu na swoje zagracenie i brak spójności nie zachwyca. Przy kolejnej produkcji zwróć uwagę na dobór dodatków i ich jakość.
|
słuchaj ulmile.. w tym projekcie ewidentnie pokazales swoje BEZGUŚCIE, i ty chcesz zostac architektem? śmieszne to jest ... sam pokaż jakiś lepszy projekt a nie totalne dziadostwa jakie robisz...
nie potrafisz przetrawic ze ktos jest lepszy i go krytykujesz... zazdrość cie zabije... zobaczysz, wspomnisz te slowa, zrob cos porzadnego, bez kodow i po 2 przestan pisac do mnie wyzwiska na gg o mnie i o moich projektach bo je ukaże kiedyś na forum i bedzie ci lyso...
po 3 naucz sie niekrytykowac, zachowujesz sie jak dziecko w wieku przedszkolnym " ja mam najlepsze ty najgorsze" czytajac WSZYSTKIE twoje opinie tak widze ze to najlepsze podsumowanie...
co do projektu, bardzo mi sie podoba... masz talent Marian... gratuluje,
10/10