View Single Post
stare 16.02.2009, 13:52   #22
Wikki

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Coin Chaud – nowe spojrzenie na romantyczność… *(praca konkursowa)

Witam!
Na początku pozwolę sobie zacytować jednego z oceniających:
Cytat:
Napisał ulmille
Pierwszy raz też widzę takie zasłony w łazience. Drażni mnie również dywan - jest nie dość, że niehigieniczny to na dodatek przy tych świecach stwarza zagrożenie pożarowe.
Słowa te stały się dla mnie w pewnym sensie inspiracją do innej niż zazwyczaj oceny domu.
Otóż wyobraziłam sobie,jak Marian wprowadza do swojego Coin Chaud zakochaną do szaleństwa simową parę-Romea i Julię.Zgodnie z zamysłem autora kochankowie wszechczasów osadzeni są we współczesnym świecie,ale nie są pozbawieni wielkiego romantyzmu.
Pełni radości przekraczają progi swego nowego,wymarzonego domu...
Jadalnia robi wielkie wrażenie na Julii,zaczyna myśleć o wspólnie spożywanych posiłkach w atmosferze pełnej miłości.Romeo w tym czasie podziwia kuchnię i w chwili słabości obiecuje przygotowywać w niej pyszne dania dla ukochanej.Razem wkraczają do salonu,Julia docenia niezwykły urok i czar tego miejsca-zaczyna marzyć...
Wchodzą do łazienki,kobieta wpada w niemy zachwyt i nabiera ochoty na...kąpiel.
Romeo psuje cudowny nastrój mówiąc:
-"Pierwszy raz widzę takie zasłony w łazience"
Julia z oburzeniem odpowiada:
-Ty niewiele widziałeś w życiu,kochanie...spójrz lepiej na ten dywan-jest wprost "niehigieniczny "(oczyma wyobraźni Julia zobaczyła miliony bakterii,roztoczy a nawet grzybów)
Romeo,jako ten twardo stąpający po ziemi,odrzekł:
-Co mi bakterie,roztocza...dywan"przy tych świecach stwarza zagrożenie pożarowe"
Tak oto pierwszego dnia w nowym,cudownym domu doszło do poważnej kłótni między kochankami.
Moglibyśmy im pomóc,pocieszyć,doradzić:
Jej-żeby kupiła odkurzacz z filtrem,bądź środki piorące o wyższej skuteczności.
Jemu,żeby zachował ostrożność ze świecami,czy zaopatrzył się w gaśnicę.
Myślę jednak,że nic nie zmieni faktu,że do kłótni doszło...

Teraz zupełnie poważnie chcę pogratulować autorowi świetnego projektu,który bardzo mnie się podoba(ale ja oczywiście się nie znam i zagrożeń nie dostrzegam).Dodam tylko,że wygrana w konkursie mówi sama za siebie.
Chciałabym jeszcze wszystkim "profesjonalnie"oceniającym życzyć odrobiny dystansu przy ocenianiu,wszak forum jest o simsach,sam simowy świat nierealny i niedoskonały,ale jakże piękny...

Napisałam właśnie najdłuższego i najgłupszego posta w swoim życiu,ale jakoś mi dzisiaj wszystko jedno.

Ostatnio edytowane przez Wikki : 16.02.2009 - 20:27
Wikki jest offline