View Single Post
stare 23.03.2009, 19:05   #17
Mexiss

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Villa de Fano by Mexiss

Cytat:
Napisał lizak. Zobacz post
Na prawdę...
Takie projekty stają się nudne. Bryły są prawie zawsze podobne, klocowate. A co najciekawsze, wszędzie te same panele (?) na ścianach zewnetrznych.
Baterie słoneczne i te szklane coś, wyglądają bardzo nieestetycznie. Baterie słoneczne mogłeś gdzieś schować, a nie pier... znaczy wrzucić na, praktycznie sam środek budynku Daje to efekt przekomiczny.

Będę się powtarzać, aż do skutku, może zbudujesz dom, albo chociaż pokażesz urządzone wnętrze któregoś z tych bloków?
Ja też potrafie odpierniczyć kloca na środku działki, pomalować na odwal i sie cieszyć.

Przepraszam, jeśli cie to uraziło.

edit: cześć Woltuwa
Cytat:
Napisał Woltuwa Zobacz post
Jeżeli mam być szczery to nie podoba mi się.

Odnoszę wrażenie, że swoim projektom chcesz dodać jak najwięcej realizmu - ale nie za bardzo się to udało.

Po pierwsze: Szkoda, że firma Mexxxis bla,bla,bla,cośtam,cośtam zapomniała wspomnieć, że oprócz "zalet" budynek ma poważne wady. Chodzi mi m. in. o:

1. Parking: - jako kierowca wiem, że zaparkowanie w tak wąskich uliczkach jest właściwie niemożliwe. Tyczy się to zarówno parkingu podziemnego, jak i parkingu na zewnątrz.

2. Basen - poważne zagrożenie życia. Wyjście jest tylko z jednej strony, dostając nagłego skurczu/zawały/czegokolwiek po drugiej stronie (przy ścianie) można się utopić, a w dodatku nie widzę miejsca dla ratowników. I jak ty sobie wyobrażasz basen w tym miejscu? Przecież wejście/wyjście prowadzi do Parkingu Podziemnego. Żadnej szatni? Ręczniki mieszkańcy trzymają w Uwięzionych Samochodach, Które Nie Mają Jak Wyjechać?

3. Elewacja - "Ale to już było.. Znikło gdzieś za nami" http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49539 - uderzająco podobna, prawda? Ja radziłbym Ci unikać takich powtórzeń.

4. Dach - bez pomysłu. To coś w kształcie trójkąta jeszcze pogarsza efekt. Może pooglądaj prace innych użytkowników i podpatrzysz jakiś ciekawy dach.

5. - Drzewa - umieszczone za bardzo przy linijce, co odbiera im realizmu.

6. I jak zwykle nie ma zdjęć mieszkań. A to jest tak samo ważne, jak zdjęcia z zewnątrz

2/10

Wolt.
Zazdrość nie radość ...
prawda w oczy kole szczególnie do W.
pokaz cos lepszego... bo jak oglądam twoje projekty to one na mniej pkt zasługują...
Mexiss jest offline