View Single Post
stare 06.04.2009, 18:25   #16
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Detektyw Amadeusz

Cytat:
Napisał Szymon
25 C*
Celsjusza stopni?! (wtf)
A ja w swoim życiu słyszałam tylko o stopniach Celsjusza ;/
To mnie nieźle rozbawiło :
Cytat:
Oprócz "Smakosz-Sim" był także "Poranek w sim" no i poranne wiadomości na sim1. Było trochę po ósmej więc dużo simów jechało na główną aleję do pracy.
No, z dialogami lepiej, aczkolwiek i tak jeszcze nie jest dobrze. Pozwolę sobie poprawić...
Cytat:
- Czy wie pan może coś o pani Halinie Kowalskiej tej zamordowanej? - zapytał uprzejmie detektyw Amadeusz. - Tak to była pracownica chyba 3 działu, a dlaczego pan pyta? - odpowiedział kierownik - Nieważne czy macie jakieś nekrologi? - zapytał podejrzliwie Amadeusz. - Tak mamy dzisiejszy jest tam pani Kowalska jeśli jej pan szuka - powiedział cicho kierwnik po czym pożegnał się z Amadeuszem i poszedł na zaplecze.
- Czy wie pan może coś o pani Halinie Kowalskiej, tej zamordowanej?- zapytał uprzejmie detektyw Amadeusz. [ENTER]
- Tak, to była pracownica chyba 3 działu, a dlaczego pan pyta? - odpowiedział kierownik [ENTER]
- Nieważne. Czy macie jakieś nekrologi? - zapytał podejrzliwie Amadeusz. [ENTER]
- Tak, mamy dzisiejszy. Jest tam pani Kowalska, jeśli jej pan szuka - powiedział cicho kierownik, po czym pożegnał się z Amadeuszem i poszedł na zaplecze.

Oprócz "enterów" poprawiłam jeszcze przecinki. Jak na jeden fragment, sporo tego... Nie mówiąc już o reszcie tekstu (chociaż i tak jest lepiej niż na początku). Potem pod koniec zauważyłam dobrze zapisany dialog (chwała Panu)
Dużo musiał mieć Amadeusz tej kasy na koncie, skoro starczyła mu na zakup mieszkania . I od kiedy nekrologi składuje się w bibliotekach?! (heh, a może to ja o czymś nie wiem o.O)
Ale ogólnie podobało mi się ;]
6,5/10

Ostatnio edytowane przez Liv : 06.04.2009 - 18:28
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem