![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
1)
Co należy zrobić jeśli nie odnajduje mi obiektów w simPe "object workshop""? -z komunikatu wynika ze nie znalazlo pliku objects.package, czyli tego w ktorym masz obiekty.. a takze nie masz podanego zrodla do katalogu instalacyjnego Sims2.. daj zrodlo do katalogu gdzie zainstalowales simsy (nie do moich dokumentow) np: d:/sim2/ lub jesli nie zadziala to do katalogu z tym plikiem np. d:/sims2/TSData/Res/Objects . Najpierw sproboj z ta pierwsza sciezka. 2) Nie mam tekstury przy objekcie, dlaczego? Czasami zdarza się ze jakiegoś przedmiotu nie można zmienić,możemy zmieniać objekty mające * tzw.gwiazdkę ale również wśrod tych zdarzają się wyjątki. 3) Skąd ściągnąć to:Colour Options Enabler no i proszę objaśnić mi jak go zainstalować, i co to jest? Program jest do pobrania w tym temacie- http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12290 znajdziesz na pewno , tuż pod obrazkami w 1 poscie.Program instaluje się domyślnie, klikamy na niego dwa razy. Colour Options Enabler-jest to program który umożliwia wybór przekolorowanych obiektów, czyli tak jakby odkrywał dodatkowe opcje dla przedmiotow które w grze są pojedyńcze. Tego programu nie używamy. On tylko nam pomaga w grze. Musimy go jednak mieć bo inaczej przedmioty nie pokazywałyby się. Przy uzyciu simPe zmieniamy jakiś przedmiot który dzięki Colour Options Enabler jest po prostu widoczny w grze. 4) Co zrobić gdy po wyeksportowaniu tekstury pojawia mi się komunikat" program nie może otworzyć pliku(...).png? Nalezy pamietać że nie wszystkie programy graficzne potrafią obsługiwać pliki z rozszerzeniem .png.Wtedy program nie otworzy nam pliku z teksturą. Dobrym programem graficznym ,który poradzi sobie z tego typu rozszerzeniem jest np. "adobe photoshop". ( o tym skąd wziąść programik w tym temacie- http://www.forum.thesims.pl/showpost...57&postcount=8 5 Co zrobić gdy pokaże się komunikat: Warning The file you want to import does not have the correct aspect Ratio! Do you want SimPe to crop the Image? Oznacza to że obrazek - czyli nasza zmieniona tekstura nie pasuje do zmienianego pliku - czyli jest np za duża. SimPe "proponuje" nam przyciecie naszego obrazka. Należy jednak pamietać że przycięty obrazek może nie wyglądać już tak dobrze. Ostatnio edytowane przez kawania : 04.03.2005 - 14:51 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|