Go Back   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Notices

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12.03.2007, 08:56   #1
Gwynet
Guest

Default Jak przenieść dom ?

Wydaje mi się że to pytanie powinno byc zadane na samym poczatku wyjścia sims 2, no ale od kiedy gram w simsy cztery pory roku, mam postawiony domek z rodzinka w Miłowie a chciałabym tak jak stoi z całym wyposażeniem i rodzinką przeniesć dom Do Kwitnących wzgórz.
Czy jest jakas opcja by spakowac to razem i bezpiecznie przenieść nie tracąc przy tym nic ??
  Reply With Quote

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Old 12.03.2007, 17:06   #2
nastka06
Guest

Z tego co wiem nie ma takiej mozliwości aby przenieść dom a już tym bardziej nic nie tracąc wydaje mi się, że to raczej niemożliwe
  Reply With Quote
Old 12.03.2007, 17:31   #3
Isi

Isi's Avatar

Tutaj zadałaś takie pytanie:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=627437
i Ci odpowiedziałam.

Musisz, będąc w Miłowie, w ekranie okolicy, spakować dom wraz z rodziną. Dom spakuje się do folderu Moje Dokumenty/EA Games/PackagedLots.
Musisz wyjść z gry, wejść w ten folder PackagedLots, zainstalować dom dwoma kliknięciami (zainstaluje się wraz z Simami, które tam mieszkają), z powrotem wejść do gry - tym razem do Kwitnących Wzgórz, i w skrzyni rodzin znaleźć ten dom z rodziną.
Kilka razy przenosiłam tak swoje rodzinki do innych okolic. Po przeniesieniu parcele były kompletne, nic nie brakowało.

Last edited by Isi; 12.03.2007 at 17:33.
Isi jest offline   Reply With Quote
Old 12.03.2007, 17:35   #4
Justa95
Guest

Można jeszcze w inny sposób.
Oto instrukcja ze zdjęciami (którą zrobiłam przed chwilą):
Chcemy przenieść rodzinę Smaczną z Działek (Działki to okolica handlowa Miłowa tak jak Lazurowa Promenada) do Kwitnących Wzgórz.
1. Klikamy na guzik przenieś parcele do katalogu i wybieramy rodzinę.

2. Pojawia nam się taki komunikat - naciskamy tak (strzałką zaznaczona jest rodzina do przeniesienia).

3. Rodzina jest już przeniesiona. Jak widać na zdjęciu kwadracikiem zaznaczona jest nazwa okolicy - Działki.

4. Gdy przejdziemy do Kwitnących Wzgórz (zaznaczone na górze) rodzina jest w katalogu. Teraz możemy postawić naszą parcele z rodziną w Kwitnących Wzgórzach.

Miłego grania!
  Reply With Quote
Old 20.10.2007, 09:58   #5
esef
Guest

Default Odp: Jak przenieść dom ?

a czy jest jakiś sposób na to aby przenieść WSZYSTKICH simów z okolicy wraz z ich relacjami między sobą (conajmniej wszystkich tych, którzy mieszkają w moich domkach, miastowych niekoniecznie) ? Bardzo bardzo bardzo chciałabym przenieść ich na inną okolicę bo moja jest brzydka Oczywiście wszystkie metody dozwolone..
  Reply With Quote
Old 20.10.2007, 10:51   #6
mario

mario's Avatar

Default Odp: Jak przenieść dom ?

Lubisz odświeżać stare tematy? :con:

Eh... nie, nie ma takiej możliwości, aby kontakty się zachowały i wszystkie inne relacje między innymi simami. Możesz zrobić tak, jak w poradniku Justy95, ale wtedy relacje między simami przepadną.
mario jest offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules