Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.08.2007, 16:27   #1
Nindë Tasartir
Guest

Domyślnie Kamila

A więc to moje już drugie fs. Nie ględzę tylko daje odcinek 1.

Odc.1.Dlaczego?
Dziś byłam wściekła na rodziców.Jak mogliśmy zamieszkać w tym okropnym
Miejscu?To miejsce nazywa się Paszkot.Okropność.Tak sobie siedziałam i rozmyślałam o wszystkim.W końcu mi się to znudziło i poszłam do domu.Zanim
jednak to zrobiłam.Powiedziałam po cichu:
-Żeby to miejsce już nie istniało i najlepiej, żeby je zalało.-tak właśnie powiedziałam i do teraz tych słów żałuję.

Nudziło mi się.Włączyłąm telewizor i akurat pokazała mi się prognoza pogody.
-Dziś będzie strasznie lało!Najbardziej w Paszkot.-Tak powiedział.
-Ta...Jasne!Takie słońce świeci i jeszcze leje-odrzekłam

Po 2 godzinach postanowiłam iść do Mojej przyjaciółki i zarówno sąsiadki
Moniki.Kiedy szłam do niej zatrzymałam się przy sałnie.To właśnie ona dzieli nasz dom od domu Moniki.Pomyślałam, że może tam wejdę na chwilę, ale jednak później się zniechęciłam.Kiedy już byłam przy wejściu do domu Moniki
zaczął padać deszcz z gradem.

Przestraszyłam się troszeczkę i poszłam do Moniki.Zobaczyłam, że śpi i zaczęłam ją gwałtownie budzić.
-Monia!Obudź się!-wołałam.W końcu się obudziła i z oburzeniem na mnie krzyknęła:
-Odwałiło ci?A taki miałam fajny sen...Co chcesz?
-Nie widzisz, że pada deszcz z gradem?A jak nas zaleje?Co robimy?-zapytałam się Moniki.Ona jednak powiedziała, że przesadzam.
-Przesadzam?Nie widziałaś pogody na dziś?Bo ja tak i facet mówił, że będzie
strasznie padać, a najbardziej w Paszkot!-teraz to już naprawdę krzyczałam.Byłam zdenerwowana tak bardzo, że aż wyszłam na dwór i zobaczyłam, że nasze miasto tonie....Postanowiłam iść do domu i poszukać rodziców.Kiedy szłam woda się podnosiła coraz bardziej.W końcu dotarłam do domu i zobaczyłam rodziców.

Kiedy do nich doszłam zaraz wpadłam w objęcia mamy.
-Mamusiu!Tatusiu!Wy nawet nie wiecie co ja przeżyłam-powiedziałam.Teraz dziwię się czemu tak mówiłam.To co mnie spotkało to było nic takiego w porównaniu do tego co się miało tego dnia jeszcze wydarzyć.
-My idziemy po pomoc z rodzicami Moniki, a ty idź do niej i uważajcie na siebie.-powiedział mi tata.Nie poszłąm do Moniki.Nie chciałam.Poszłam na plażę.Pomyślałam, że tam znajdę ratunek.Ale niestety nie.W końcu zalało całą plazę a ja już nie chodziłam, ale pływałam.

Okropność myślałam.W pewnej chwili mnie olśniło:
-A może to sen?-pomyślałam.Jednak to nie był sen.To rzeczywistość.Okropna, szara rzeczywistość.Nagle pomyślałam o Monice.
Ciekawe gdzie jest?Może ktoś ją uratował?A może jednak nie?Nagle usłyszałam jej głos.
-Kamila!Pomóż!Ratuj!Proszę!-krzyczała.Topiła się.Podpłynęłam do niej.

Starałam się ją uratować.Prosiłam, żeby zdążyłam ją ocalić.Wołałam do niej, że zaraz do niej podpłynę i wszystko będzie dobrze.Ktoś nas uratuje i wszystko będzie tak jak dawniej.Tyle, że zamieszkamy w nowym miejscu.Nawet lepszym.Może w Miłowie?Jednak ona nie wierzyła mi....Tak bardzo chciałam, żeby to był sen, a nie rzeczywistość.Monika też.Jednak sen
to nie rzeczywistość.Rzeczywistość to nie sen.nagle usłyszałam płaczliwy głos Moniki:
-Nie wytrzymam Kamila!Byłaś moją najlepszą przyjaciółką.....-po tych słowach utonęła, a ja zaczęłam płakać.Czy kiedyś będzie dobrze?Gdzie są moi i Moniki rodzice?Czy najdejdzie pomoc?Czy to koniec?

Mam nadzieję, że się podoba?

Ostatnio edytowane przez Liv : 26.12.2009 - 11:46
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.08.2007, 18:41   #2
Liv_Hanna
Guest

Domyślnie Odp: Kamila

Hmmm..., co się stało z wcześniejszym FS? Czyżbyś je porzuciła? Zamierzasz zakładać tylko nowe tematy z jednym odcinkiem? Żal mi ciebie.
Co do odcinka, nie spodobał mi się. Robisz powtórzenia, nie opisujesz dokładnie sytuacji. Chcesz tylko przebrnąć odcinek i zakładać nowy, i nowy. Zastanów się trochę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 19:14   #3
zastepca
Guest

Cytat:
Tak bardzo chciałam, żeby to był sen, a nie rzeczywistość.Monika też.Jednak sen to nie rzeczywistość.Rzeczywistość to nie sen.
a masło jest maślane :/ nie podoba mi się. Na jednym ze zdjęć było widać na morzu siatkę. było też trochę błędów i literówek.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 19:40   #4
olliss
Guest

Cytat:
Napisał misti12
A więc to moje już drugie fs. Nie ględzę tylko daje odcinek 1.

Odc.1.Dlaczego?
Dziś byłam wściekła na rodziców. Jak mogliśmy zamieszkać w tym okropnym
miejscu? To miejsce nazywa się Paszkot. Okropność. Tak sobie siedziałam i rozmyślałam o wszystkim. W końcu mi się to znudziło i poszłam do domu. Zanim
jednak to zrobiłam, powiedziałam po cichu:
- Żeby to miejsce już nie istniało i najlepiej, żeby je zalało - tak właśnie powiedziałam i do teraz tych słów żałuję.
Nudziło mi się.Włączyłam telewizor i akurat pokazała mi się prognoza pogody.
- Dziś będzie strasznie lało, najbardziej w Paszkot - tak powiedział.
- Ta...Jasne! Takie słońce świeci i jeszcze leje [ta wypowiedź moim skromnym zdaniem nie ma sensu] - odrzekłam

Po dwóch godzinach postanowiłam iść do mojej przyjaciółki i zarówno sąsiadki, Moniki. Kiedy szłam do niej, zatrzymałam się przy saunie.To właśnie ona dzieli nasz dom od domu Moniki. Pomyślałam, że może tam wejdę na chwilę, ale jednak później się zniechęciłam. Kiedy byłam już przy wejściu do domu Moniki
zaczął padać deszcz z gradem.

Przestraszyłam się troszeczkę i poszłam do Moniki. Zobaczyłam, że śpi i zaczęłam ją gwałtownie budzić.
- Monia! Obudź się! - wołałam. W końcu się obudziła i z oburzeniem na mnie krzyknęła:
- Odwałiło ci? A taki miałam fajny sen... Co chcesz?
- Nie widzisz, że pada deszcz z gradem? A jak nas zaleje? Co robimy?-zapytałam się Moniki.Ona jednak powiedziała, że przesadzam.
- Przesadzam? Nie widziałaś pogody na dziś? Bo ja widziałam i facet mówił, że będzie strasznie padać, a najbardziej w Paszkot - teraz to już naprawdę krzyczałam. Byłam zdenerwowana tak bardzo, że aż wyszłam na dwór i zobaczyłam, że nasze miasto tonie... Postanowiłam iść do domu i poszukać rodziców.Kiedy szłam, woda podnosiła się coraz bardziej. W końcu dotarłam do domu i zobaczyłam rodziców.
Kiedy do nich doszłam zaraz wpadłam w objęcia mamy.

- Mamusiu! Tatusiu! Wy nawet nie wiecie, co ja przeżyłam -powiedziałam.Teraz dziwię się, czemu tak mówiłam. To, co mnie spotkało, to było nic takiego w porównaniu do tego, co się miało tego dnia jeszcze wydarzyć.
- My idziemy po pomoc z rodzicami Moniki, a ty idź do niej i uważajcie na siebie - powiedział mi tata. Nie poszłam do Moniki. Nie chciałam. Poszłam na plażę. Pomyślałam, że tam znajdę ratunek. Ale niestety nie. W końcu zalało całą plażę, a ja już nie chodziłam, ale pływałam.

Okropność - myślałam. W pewnej chwili mnie olśniło:
- A może to sen?- pomyślałam. Jednak to nie był sen.To rzeczywistość. Okropna, szara rzeczywistość. Nagle pomyślałam o Monice.
Ciekawe gdzie jest? Może ktoś ją uratował? A może jednak nie? Nagle usłyszałam jej głos:
-Kamila, pomóż! Ratuj! Proszę! - krzyczała. Topiła się. Podpłynęłam do niej.

Starałam się ją uratować. Prosiłam, żeby zdążyłam ją ocalić [nie rozumiem kontekstu zdania]. Wołałam do niej, że zaraz do niej podpłynę i wszystko będzie dobrze. Ktoś nas uratuje i wszystko będzie tak jak dawniej.Tyle, że zamieszkamy w nowym miejscu. Nawet lepszym. Może w Miłowie? Jednak ona nie wierzyła mi.... Tak bardzo chciałam, żeby to był sen, a nie rzeczywistość. Monika też. Jednak sen
to nie rzeczywistość.Rzeczywistość to nie sen [te zdania przebiły wszystko]. Nagle usłyszałam płaczliwy głos Moniki:
- Nie wytrzymam, Kamila! Byłaś moją najlepszą przyjaciółką..... - po tych słowach utonęła, a ja zaczęłam płakać. Czy kiedyś będzie dobrze? Gdzie są moi rodzice i rodzice Moniki? Czy nadejdzie pomoc? Czy to koniec?

Mam nadzieję, że się podoba?
Poprawiłaś się, naprawdę. alej są powtórzenia, ale to już nic w porównaniu z tym, co było.
A w ogóle, miałaś wziąć Simsy od kuzyna, dlatego nie było odc. w 'Czy tak ma wyglądać przyjaźń', blabla, tysiąc usprawiedliwień. Jeśli to FS, tak jak tamto, ma być zakończone po pierwszym odcinku, to ja kończę w tym miejscu. I wierz mi, trudno jest kontynuować dwa FS jednocześnie.
Ocena będzie po drugim odcinku, jednak teraz byłoby to 5/10.
[- 2 pkt za błędy wszelkiego rodzaju]
[- 1 pkt za kratki na zdjęciu]
[- 1 pkt za dymek]
[- 1 pkt za dość nieciekawą [jak dla mnie] fabułę]

Popraw się, a fotostory może być fajne.
Pozdrawiam, kciuki trzymam :*

olliss.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 20:01   #5
Pamela

Reputacja: 10

Niezbyt ciekawa fabuła, dużo błędów, powtarzające sie słowa. Ale pisz dalej, przynajmniej to fotostory dokończ.

I've been burning in water and drowning in flame
Pamela jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 20:33   #6
Antal

Och Misti, Misti... Możesz mi wytłumaczyć dlaczego zakładasz nowe fs jeśli nie skończyłaś starego? W dodatku nie zmieniłaś się w ogóle pod względem pisania! Ani trochę! Jest dużo błędów, tych ortograficznych, interpunkcyjnych i stylistycznych. Czasami wypowiedzi nie mają zupełnie sensu (np. te zdania które zacytował zastepca). Opisy są bardzo ubogie (o ile są). Praktycznie nic z nich nie wynika, żadnych uczuć, stwierdzeń, przemyśleń... Myślę, że na razie powinnaś wstrzymać się z pisaniem. Poćwicz "na sucho" i nie wystawiaj na forum. I pisz w Wordzie. Bądź w innym programie poprawiającym błędy (nie wiem jakie tam jeszcze są ).
Nie odbieraj tego jako atak na swoją osobę. W końcu każdemu zdarzają się błędy, jesteśmy tylko ludźmi, ale jednak żeby wystawiać opowiadanie z TAKIMI błędami jest co najmniej niezrozumiałe.
Pozdrawiam
stare 21.08.2007, 20:41   #7
Soll
Guest

Jak narazie FS jest nudne i mam wrażenie (choć może się mylę), że jak zaczynasz pisać odcinek to jak najszybciej chcesz go skończyć. Musisz też trochę popracować nad "wzbogaceniem swojego słownika”, bo robisz dużo powtórzeń.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 20:43   #8
Nindë Tasartir
Guest

Smile Odp: Kamila

O!widzę negatywne komentarze!A szkoda.Jutro nowy odcinek.O widzę nową
użytkowniczkę....Sol i Soll! Nie no super! A Soll gratuluję, że się przyjączyła. :witaj:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 20:51   #9
Pamela

Wiesz ona chyba nie jest taka nowa, dołączyła przecież 25.05.2007 :smirk:
Ale w sumie nawet jej nie widziałam. A kiedy bedzie 2 odcinek???

I've been burning in water and drowning in flame
Pamela jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2007, 20:51   #10
Soll
Guest

Dzięx za powitanie misti12 !!! A co do negatywnych komentarzy to piszemy je po to żebyś zobaczyła gdzie i jak popełniasz błędy... Fajnie, że tak szybko dajesz odcinki.

Ostatnio edytowane przez Soll : 21.08.2007 - 20:54
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania