Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.11.2008, 13:18   #1
treys

Reputacja: 10
Domyślnie Ulica Strączkowa 50

Witam wszystkich!
Zaprezentuję wam dom niedawno stworzony przeze mnie. Jest to mały domek dla jednej osoby. Dobrze, przejdźmy do zdjęć.
tak oto wygląda budowla od przodu:

zapraszam do środka. oto malutki przedpokój:

tu wchodzi się do pokoju dziennego...

on za chwilę, najpierw zobaczycie kuchnię:

no i właśnie salon:

łazienka:

oraz sypialnia:

edit: ojć zapomniałam o rzucie:

.

Ostatnio edytowane przez treys : 02.11.2008 - 14:21
treys jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.11.2008, 13:39   #2
blakistoni
Guest

Domyślnie Odp: Ulica Strączkowa 50

Hm..
jest fajny,ma ciekawe kolorki,ogólnie dopracowany ^^

10/10
pees - może pamiętasz skąd to lóżko w sypialni..?

stare 02.11.2008, 14:27   #3
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Jest uroczy
Właśnie takie domki, że sobie pozwolę nawać "kubussowe" mi się najbardziej podobają
Dam 10/10, bo widać przemyślenie i staranność (choć osobiście nie podoba mi się to brązowe w łazience - trudno nazwać kafelkami
Ale u Ciebie to pasuje
stare 02.11.2008, 14:31   #4
vibratoria
Guest

Cytat:
Jest to mały domek dla jednej osoby.
Rzeczywiście jest mały. I dobrze. Małe projekty też mają swój urok. Miałyby, tylko że:

1. Bryła.
Wydaje mi się, że jedno zdjęcie od frontu to trochę za mało, żeby zachwycić się bryłą. Dom nawet nie jest mały. Jest mikroskopijnie mały jak Pudełko zapałek. Ładnie dobrałaś kolorystykę elewacji, dachu i drzwi. Nie podoba mi się, że ciemniejsza okładzina kończy się tak nagle i niespodziewanie. Wygląda to jakbyś się spieszyła przy projekcie i sprawia wrażenie niedopracowanego.

2. Ogród.
Jaki ogród?

3. Malutki przedpokój.
Rzeczywiście malutki. Domek, przedpokój i zaczynam się domyślać, że reszta pomieszczeń nie grzeszą przestrzenią. Ciasnota straszliwa, i na sam widok zaczynam dostawać klaustrofobii. Sprytnie wykorzystałaś lustro w celu optycznego powiększenia pomieszczenia. Nie dało to za wiele, no ale dobrze. Może lustro jest portalem do innego - lepszego - świata, w którym jest więcej miejsca. Bardzo ciekawe rozwiązanie z fotelem wmurowanym w ścianę. Sim na obrazie ma beznadzieją fryzurę. Afro już dawno wyszło z mody.

4. Pokój dzienny.
Cytat:
tu wchodzi się do pokoju dziennego...
Tu czyli gdzie? Regał z książkami i futryna drzwiowa z Dziurą w Ścianie to pokój dzienny? Jak dla mnie to na tym zdjęciu jest raczej wejście do kuchni.

5. Kuchnia.
Kolejny raz mam przykre odczucie ciasnoty. Kuchnia taka zwykła, prawie jak u mnie w mieszkaniu.Tylko, że u mnie w kuchni mamy jeszcze zlew. Ale Twój sim jest sprytniejszy, bo zamiast myć gary jak należy, po prostu wyrzuca je przez okno, tak? I dlatego nie ma firanki, żeby oszczędzić sobie fatygi odsłaniania i zasłaniania? Bardzo ładne obrazki nad stołem. Jest się na co pogapić przy śniadaniu.

6. Salon.
Jednak jest. Nagle z Pokoju Dziennego stał się Salonem. Zaczynam pojmować brak firanek. Po prostu zabrakłoby miejsca na sima, tak? Ładnie dobrałaś kolorystykę ścian i obrazy.

7. Łazienka.
Trochę ciemna, w porównaniu do reszty domku. Ogólnie może być. Sprytnie dobrane okna, nie trzeba dawać już zasłonek. Odniosłam wrażenie, że lustro wisi trochę za wysoko. No chyba, że to domek Michaela Jordana z czasów kiedy nosił afro i nie był sławny. Ale to też by się nie zgadzało, bo z Pana Jordana kawał chłopa jest jednak i w tym domku by się z pewnością nie zmieścił. A może, żeby popatrzeć w lustro wystarczy po prostu wspiąć się na Pudełko?
Fajna wanna.

8. Sypialnia.
Dwa różne ujęcia lampki nocnej na etażerce? Nie ma zasłony, ew. firanki. Zaczynam pojmować. Twój sim wcale nie jest ekshibicjonistą. Dom jest po prostu tak małych rozmiarów, że sąsiedzi go nie zobaczą nawet z odległości 15 cm.

Podsumowanie.
Oglądając Twój projekt czułam się jak pacjentka Pokoiku Bez Klamek I Wywietrzników. Ładnie łączysz kolory. Brakuje wszystkiego innego, począwszy od zlewu w kuchni skończywszy na jakiejkolwiek roślinności wewnątrz domu jak i na zewnątrz. Nie mam nic przeciwko małym projektom, ale Twój jest zdecydowanie za mały.

4/10.

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 02.11.2008 - 14:35

stare 02.11.2008, 14:45   #5
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

On jest mały? On jest mikroskopijny [img]Birggin[/img]! Bardzo mi się podoba, ale niepotrzebne są te pasy ceglane od frontu! 9/10
Vanitas jest offline  
stare 02.11.2008, 15:28   #6
treys

Reputacja: 10

vibratoria- kto powiedział że simowie mają wyrzucać naczynia przez okno chyba jest zmywarka nie?
co do lustra- nie pasowało mi żadne inne, nie moja wina że jest wysoko.
dziękuje za komentarze.
treys jest offline  
stare 02.11.2008, 15:41   #7
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał Yvette Zobacz post
chyba jest zmywarka nie?
No dobrze masz rację. Ale z drugiej strony nie ma kosza na śmieci. Przynajmniej nie widzę. Tak czy inaczej, jeszcze wielu rzeczy brakuje.

Rób kolejny projekt, bo z kolorami i stylami sobie radzisz i myślę, że następny będzie lepszy.

stare 02.11.2008, 15:43   #8
Gio

Reputacja: 15

Uwielbiam takie małe domki. Bardzo mi się podoba. Oczywiście 10/10 Szkoda tylko, że kuchni nie oddzieliłaś jakąs półścianką Pozdrawiam
stare 02.11.2008, 16:19   #9
asiolek
Guest

Bardzo fajny, choć jak dla mnie kolorki trochę mdłe.
Bjork- też od razu skojarzyło mi się z kubussowymi domkami ;p
9/10

stare 02.11.2008, 20:32   #10
Czikita_kiti
Guest

Bardzo mi się podoba ; D
Taki malutki i przytulny xd Kolory śliczne są, nie mam nic do zarzucenia, ale chyba w łóżku nie da się spać? ; D bo jest obok szafka ? : o
9\10 Gdzie ogród? ; )

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania