![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
witam, mam problem. kupilam nowy monitor z rozdzielczoscia 1680x1050 i nie wiem jak ustawic odpowiednia rozdzielczosc w simsach. wszystkie dodatki typu obrazy dywany ubrania sa strasznie niewyrazne wrecz kontury cale zamazane. menu jest bardzo dobre a wlasnie sciany dywany itp tragedia.
jest jakis sposob zeby grac na 22' monitorze i miec wszystko wyrazne ? prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Otwórz opcje gry -> opcje grafiki i tam masz wszystkie ustawienia odnośnie wyświetlania obrazu. Możesz ustawić tam jakość detali i efektów, rozdzielczość oraz odświeżanie na najwyższe i wtedy wszystko będzie wyraźne - pod warunkiem oczywiście, że masz dobrą karte graficzną, która obsłuży takie ustawienia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Jeżeli w grze mamy max 1280x1024 to nie zabardzo... min rozsądną to 1440x900 pixeli.
ew spróbować: "Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do gry znajdujący się na pulpicie i wybierz Właściwości. Przejdź na zakładkę "Skrót". W polu "Element docelowy" dodaj na końcu wiersza komendę /RES=????x????, wstawiając w miejsce znaków ?, żądaną rozdzielczość." |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
jak próbuje i daje zastosuj, to pojawia sie komenda ; problem ze skrótem. określons w polu obiekt docelowy nazwa'c:\program files...../\res1680x1050 jest nieprawidlowa. upewnij sie czy sciezka i nazwa pliku sa poprawne. wiec chyba nic z tego.ale to bez sensu ze na lepszym monitorze mam gorszy obraz;/ moze gdzies musze ustawic w opcjach monitoru inna rozdzielczosc zeby byla zgodna z ta w simsach? kurcze pomozcie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
A nie latwiej zmniejszyc na czas gry rozdzielczosc. Tak szczerze to nie wiem jak przegladasz neta na takiej rozdzialce, chyba ze masz all na najwieksze ustawione.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Musisz wejść w miejsce, w którym zainstalowana jest gra lub dodatek, w który grasz. Następnie wejdź w: "TSData\Res\Config\Graphics Rules.sgr". Otwórz ten plik notatnikiem, znajdź linijkę "option ScreenModeResolution" i w "setting $High" zmień liczbę przy "uintProp maxResWidth" na 1680 lub więcej. Sam mam ustawione 1700 i chodzi mi dobrze.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Hmm - faktycznie. O plikach gry zapomniałem z ustawieniami.
Oczywiście powinna być też linijka maxResHeight - tam też ustaw 1050. btw: Na 22" monitorze panoramicznym najmniejsza rozsądna rozdzielczość to 1440x900 - a to za mało... Dwa wiadomo, że LCD jak nie pracuje na rodzielczości standardowej to wygląda to nieciekawie. |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
To też na pc nadal siedze na crt
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
zmieniłam sobie tak jak radzicie i lece wypróbowac !
![]() a co z do tej rozdzielczosci to mam ten monitor od kilku dni narazie jeszcze nie zdarzylam go rozpracować i faktycznie mam ustawioną 1680x1050 czyli najwyzsza. wszystko jest troche małe a net faktycznie ciezko sie przegląda, ustawie ta co radzicie. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|