Chciałam wysłać swoich simów na wczasy. Są studentami, bez żadnego kodowego wsparcia uzbierali wystarczającą ilość pieniędzy. Jeden z nich, zamówił wczasy w Trzech Jeziorach. Mieli mieszkać na polu namiotowym. Znaczenie przed tym, jak przyjechał po nich autobus, zapisałam na wszelki wypadek grę. Transport przyjechał, simowie wsiedli i pojechali... Teren wakacyjny zaczął się wczytywać i... no właśnie, nie wczytał się. Czekałam bardzo długo i nie było w tej kwestii żadnego postępu, więc wyłączyłam grę [z procesów w komputerze]. Myślałam, że gdy jeszcze raz ją uruchomię, być może problem zniknie sam [jak bywało już wielokrotnie, w innych sytuacjach, gdy np. jakaś parcela nie chciała się wgrać]. Tym razem jednak, tak się nie stało. Gdy wczytałam jeszcze raz grę, okazało się, że wgrywa się w momencie, w którym moi simowie mają właśnie wsiąść do autobusu wiozącego ich na lotnisko. Stoją koło niego z rozłożonymi rękoma i nic... Nie mogą wsiąść. Po chwili zaczynają robić coś innego, a pojazd odjeżdża... Stracili pieniądze, a nie mieli wczasów. Co więcej, gdy w związku z tym, chciałam wysłać ich w podróż jeszcze raz, okazało się, iż w telefonie nie ma już takiej opcji. Co mogę w tej kwestii zrobić?
Edit: Wyszłam z gry nie zapisując, przejrzałam zawartość folderu Download programem Sims2Pack Clean. Wywaliłam dla pewności wszystko co było podświetlone zarówno czerwono, jak i na różowo. Włączyłam grę ponownie i... okazało się, że tym razem moi simowie grzecznie siedzą w autobusie tyle, że po pierwsze chcą z niego wysiąść, po drugie, sądząc po ich aspiracjach, wychodzi na to, że są święcie przekonani, że ich własne obejście jest Trzema Jeziorami...