Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.01.2005, 16:54   #1
Madziuch

Reputacja: 13
Domyślnie Tnie się co chwile i baardzo wolno chodzi

Słuchajcie, gra The sims 2 tnie mi się cały czas (ale nie tak , że muszę resetować kompa) W ogóle ... strasznie wolno chodzi. Nie mogę np. przesunąć kominka, bo pół godziny minie, zanim on mi się pojawi (chodzi mi o to, że gdy klikam na kominek, znika on,a po pół godziny się pojawia) nie mogę spokojnie "przekręcić" obrazu, bo się tnie.. Co mam zrobić?
Mam kartę: GeForce FX 5200 i Win XP
Madziuch jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.01.2005, 16:58   #2
Binek
Guest

Domyślnie

a jaki masz sterownik?Wczoraj miałem tak samo ale chodziło o sterowniki w twoim przypadku napewno tak samo.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2005, 17:02   #3
Fayy
Guest

Domyślnie

Moze masz za mało miejsca na dysku gdzie masz simy? Nie martw sie ja mampodobnie ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2005, 17:52   #4
Madziuch

Domyślnie

Cytat:
Napisał Linka
Moze masz za mało miejsca na dysku gdzie masz simy? Nie martw sie ja mampodobnie ;(
Ja mam na C:
A dokładnie:
C: => Program Files => Ea games => The Sims 2
stare 18.01.2005, 17:59   #5
Fayy
Guest

Domyślnie

Ale cohzi mi o miejsce na dysku C! Ile go masz wejdz w mój komputer-->kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonce z dyskiem c--> wybierz właściwosci i tam wszystko masz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2005, 09:55   #6
Madziuch

Domyślnie

Cytat:
Napisał Linka
Ale cohzi mi o miejsce na dysku C! Ile go masz wejdz w mój komputer-->kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonce z dyskiem c--> wybierz właściwosci i tam wszystko masz
A oto No to tak:
Zajęte miejsce : 7,15 GB
Wolne miejsce: 7,12 GB
stare 19.01.2005, 10:07   #7
Guralka
Guest

Domyślnie

Jakie masz parametry kompa? Do XP powinnaś mieć co najmniej 512 RAM-u żeby normalnie chodziło (może być mniej ale będzie działać jak mucha w smole) oraz co najmniej 1500 procesor, ale to też zależy jakiej firmy. Inaczej simy działają jak działają, czyli wolno. Miejsca na dysku masz wystarczająco. Oczywiście powinnaś wyłączyć wszystkie programy działające w tle, szczególnie antywirusy, gg oraz neta (bo jak wyłączysz antywira, to lepiej żeby był odłączony). Możesz zmienić też wina na 98, ma mniejsze wymagania i mniej zabiera ramu.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2005, 16:43   #8
Hubi_1990
Guest

Domyślnie

może masZ za mało ramu. Wymagane jest 324 czy jakoś tak. Naj lepiej ściągnij sobie stery o nazwie Omega wchodzisz na www.google.pl i szukasz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2005, 09:41   #9
Pingwin
Guest

Domyślnie

co do kompa, to że masz win xp i fx5200 to nic nie mówi
podaj reszte (jaki procesor, ile masz ram, i dokładną nazwę karty)
Jeżeli na podanej karcie ustawiasz detale większe niż średnie na 1024x768 i włączasz wszytskie dodatki to się nie dziw, gdyż karty z serii Fx5200/5500/5600 są słabe (nie jest to tylko moje zdanie, wiele serwisów pc i osób siedzących w tym temacie, tak jak ja, uważa tak samo). FX 5200 jest następcą gf4mx, która jak wiadomo jest najsłabszą gf4, ma dodajne tylko shadery 2.0 i dx 9, wydajnościowo jest na poziomie gf3 ti500(oczywiście w grach z dx9 gf3ti500 oddstaje trohę od niej bo ma dx 8.1 ale są to małe różnice)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2005, 11:19   #10
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pingwin
co do kompa, to że masz win xp i fx5200 to nic nie mówi
podaj reszte (jaki procesor, ile masz ram, i dokładną nazwę karty)
Jeżeli na podanej karcie ustawiasz detale większe niż średnie na 1024x768 i włączasz wszytskie dodatki to się nie dziw, gdyż karty z serii
Nazwa karty nie ma znaczenia, każda z nich umożliwia poprawne wyświetlanie gry "Sims2". Różnice między najlepszą a najgorszą kartą są parę klatek na sekundę, a ona pisze o efektach typu o,oo1 FPS. Czyli raczej nie wina karty, prędzej RAM albo procesor poniżej 800MHz.
Cytat:
Fx5200/5500/5600 są słabe .
Na GF FX5200 da się grać w Sims2, i to nawet z włączonymi wszystkimi efektami/detalami. Nie jest to super wydajna karta, ale wystarczy do tej gry. Co nie znaczy że polecam komuś jej zakup - zdecydowanie Nie!
Za podobną cenę można mieć klony ATI Radeon9550/9600 które będą dużo lepsze (wydajniejsze).
... ale nie ma powodu żeby osoby posiadające FX5200 natychmiast leciały do sklepu po nową grafikę. Jeśli grają głównie w simsy, to wydajniejsza karta nie jest im potrzebna. (za to przyda się więcej pamięci, nieważne ile jest teraz)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania