Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.06.2005, 18:40   #1
magda_909
Guest

Domyślnie Restartowanie komputera

Ludzie help me!!!
Włączam sobie grę (na studiach mam) wchodzę do moich studentów i komputer mi sie sam restartowywuje, nie wiem co mam robić nie umiem swobodnie grać.
Pragnę też dodać iż normalnie komputer działa np. jak siedze w necie nic się nie dzieje, gram w inne gry też jest spokój.
Błagam o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.06.2005, 18:53   #2
Aga:-)
Guest

Domyślnie

Może spróbuj do nowa zainstalować grę? Może to jakiś dodatek... Nie ściągałaś ostatnio czegoś z netu?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2005, 19:20   #3
magda_909
Guest

Domyślnie

Ściągałam i to bardzo dużo, ale folder downloads wyczyściłam, nie zadziałało jeszcze jutro spróbuje zainstalować grę, oby podziałało
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2005, 19:33   #4
Sylwusia
Guest

Domyślnie

Może masz za mało ram ??
Ja tak miałam też. Chciałam zainstalować The Sims 2. Zainstalowałam i co chwile mi się komputer zwieszał i musiałam robić resa kompa ;(
Teraz gram w Balangę, bo nie opłaca mi się nowego kompa kupywać ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2005, 07:37   #5
magda_909
Guest

Domyślnie

Nie sądze że mam za mało ramu, (256) ale niedawno miałam dokładane, wcześniej było 128 i działało tylko że strasznie wolno.

Odkryłam że nie zawsze mi sie komputer restartowywuje, czasem pojawia sie błąd coś o treści: działanie programu zostało zakłócone, aplikacja zostanie zamknięta, co mni dziwi ponieważ przed wejściem do gry zamykam wszystkie niepotrzebne programy. :1smutny: :1smutny:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2005, 11:01   #6
Guralka
Guest

Domyślnie

Pewnie procesor Ci się przegrzewa. U mie się tak robiło i tylko podczas gry The sims 2, co jest baardzo dziwne
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2005, 20:30   #7
Shèène
Guest

Domyślnie

Procesor się... przegrzewa? Czyli The sims 2 może spowodowac uszkodzenie procka? Aaa... Właśnie jaki masz procesor, Magda?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2005, 17:53   #8
magda_909
Guest

Domyślnie

Też sie zastanawiałam nad procesorem bo mam kiepski jedyna rzecz która nie była wymieniana od kupna komputera AMD Duron 800 Mhz (coś takego nie jestem pewna bo pisze z pamięci) no ale wcześniej dosyć gra dobrze działała, to nie podejrzewałam że to może być wina sprzętu :1smutny: :1smutny:

Ale skoro to powiedzcie mi, jaki procesor jest najlepszy do simsów, postaram się tatę naciągnąć

Ostatnio edytowane przez magda_909 : 16.06.2005 - 17:55
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2005, 07:57   #9
Pingwin
Guest

Domyślnie

Owszem procek może się nagrzać ale to nie spowodu Sism2 ale wszystkich aplikacji wymagających większej mocy procka, czyli każda aplikacja 3d nowa itd.
Duron 800mhz nie nagrzewa się tak żeby komp się resetował/
Najszybszą metodą jest format dysku i re-instalka windowsa.

Jak to nie pomaga to znaczy że jakaś część, naprzykład zasilacz (zapewne no-name 300w) który zaczyna padać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2005, 11:10   #10
Margierytka
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pingwin
Owszem procek może się nagrzać ale to nie spowodu Sism2 ale wszystkich aplikacji wymagających większej mocy procka, czyli każda aplikacja 3d nowa itd.
Procek się grzeje jak najbardziej z powodu Sims 2. Asus mi pokazuje 68 stopni. Jajecznice spokojnie można usmażyć.

Cytat:
Napisał Pingwin
Duron 800mhz nie nagrzewa się tak żeby komp się resetował.
Dziwię się, że ktoś gra w Simsy 2 na Duronie 800. Przecież to samoumartwianie...

Cytat:
Napisał Pingwin
Najszybszą metodą jest format dysku i re-instalka windowsa.
IMO zwyczajnie dziewczyna pomieszała coś w ostatniej parceli i dlatego jej się zaczęła robić zwiecha. Jesli jeszcze dodatkowo wywaliła downloads to juz totalna klapa i do końca świata będzie się jej pojawiac komunikat że działanie gry zostało zakłócone. Wystarczy zrobić backup danych, a potem reinstalnąć gierkę.
Jeśli jednak zaliczyła systemowego blue screena to najczęściej twardziel albo pamięci.

Cytat:
Napisał Pingwin
Jak to nie pomaga to znaczy że jakaś część, naprzykład zasilacz (zapewne no-name 300w) który zaczyna padać.
Wątpię, użerałam się z zasilaczem ostatnio i jedynym objawem było to, że sie wszystko muliło, ale chodziło. Najczęściej restart powodują pamięci, padający twardziel albo procesor. Rzadko kiedy zasilacz.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania