![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Więc już od jakiegoś czasu gram w sims2 (karta GeForce 2 i 128 mb ram, a na win xp szybko chodziła, no jakiś cud hehe). No więc pewnego razu poszłam do sklepu komputerowego aby facet wgrał mi dwa systemy (win. 98 i xp). No więc win 98 jest do moich własnych potrzeb (np. gry, bo wiadomo, że sims2 na win 98 powinny szybciej chodzić) a win xp mamusi xD
Zainstalowałam wczoraj grę. Więc cud, że zainstalowała się, bo pierwsza płyta strasznie szwankuje... Wgrałam daemona i zaczęłam grać. Gra zaczęła się tnąć, zacinać, odcinać... czyli ogólne mówiąc strasznie mulić. Na win xp nigdy aka rzecz mi się nie zdarzała a wręcz odwrotnie - gra chodziła sprawnie ![]() Zrobiłam sprawdzanie dysku i jego całkowite odwirusowanie. No dobra win 98 z deseczka szybciej chodzi... a simsy dalej się tną. Przed instalacją simsów odinstlaowałam wszystkie gry, a programy mam tylko niezbędne do mojej pracy z komputerem. Co można zrobić, aby simsy zaczeły szybciej chodzuić. Moim zdaniej według "wszystkich praw fizyki" gra powinna szybciej chodzić, a nie wolniej... A na xp, nie ma mowy o intalacji gier, gdyż on służy jako "małe studio filmowe" hehe. Więc proszę w miare możliwości dać kilka rad co mam zrobi, aby szysbciej chodziły ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytat:
A co deamon ma do rzeczy ? Jak nie wiesz co pisac, to nie pisz w ogole. Wbrew pozorom gra wcale nie musi chodzic szybciej na 98. Mysle, ze mi sie nie chce tlumaczyc dlaczego dokladnie, tylko powiem Ci, ze dobrze by bylo zainwestowac, zamiast w tysiace roznych systemow operacyjnych w RAM. Kostki 256 to w tej chwili zabawa od 79 do 170 zlotych w zaleznosci od tego jakia masz plyte glowna. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Wierze Ci, dlatego sadze, ze po prostu bedziesz musiala albo sie przemeczyc, albo sprobowac skorzystac z jednego z programow zwalniajacych zasoby RAMu typu Rambooster (nie jestem pewien nazwy). Nie gwarantuje tez powodzenia akcji, ale moze warto sprobowac
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia wiadomość |
~>THE SIMS FOTOSTORY<~ | Justa | The Sims Fotostory | 233 | 15.08.2004 02:32 |