Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.09.2005, 10:29   #1
MonioXa
Guest

ThumbsDown Znów ten sam problem... zacina się heh

Więc już od jakiegoś czasu gram w sims2 (karta GeForce 2 i 128 mb ram, a na win xp szybko chodziła, no jakiś cud hehe). No więc pewnego razu poszłam do sklepu komputerowego aby facet wgrał mi dwa systemy (win. 98 i xp). No więc win 98 jest do moich własnych potrzeb (np. gry, bo wiadomo, że sims2 na win 98 powinny szybciej chodzić) a win xp mamusi xD

Zainstalowałam wczoraj grę. Więc cud, że zainstalowała się, bo pierwsza płyta strasznie szwankuje... Wgrałam daemona i zaczęłam grać. Gra zaczęła się tnąć, zacinać, odcinać... czyli ogólne mówiąc strasznie mulić. Na win xp nigdy aka rzecz mi się nie zdarzała a wręcz odwrotnie - gra chodziła sprawnie

Zrobiłam sprawdzanie dysku i jego całkowite odwirusowanie. No dobra win 98 z deseczka szybciej chodzi... a simsy dalej się tną. Przed instalacją simsów odinstlaowałam wszystkie gry, a programy mam tylko niezbędne do mojej pracy z komputerem.

Co można zrobić, aby simsy zaczeły szybciej chodzuić. Moim zdaniej według "wszystkich praw fizyki" gra powinna szybciej chodzić, a nie wolniej... A na xp, nie ma mowy o intalacji gier, gdyż on służy jako "małe studio filmowe" hehe.
Więc proszę w miare możliwości dać kilka rad co mam zrobi, aby szysbciej chodziły
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.09.2005, 10:52   #2
Mateo
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał MonioXa
Wgrałam daemona i zaczęłam grać.
Na forum nie gadamy o piratach
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.09.2005, 10:59   #3
MonioXa
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał mati91
Ej czy ja coś mówiłam o piratach :jump: grę instalowałam z orginału... Tylko, że orginał nie jest mój, ale osoba posiadająca go narazie go nie używa :]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.09.2005, 12:43   #4
T-m
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał mati91

A co deamon ma do rzeczy ? Jak nie wiesz co pisac, to nie pisz w ogole.

Wbrew pozorom gra wcale nie musi chodzic szybciej na 98. Mysle, ze mi sie nie chce tlumaczyc dlaczego dokladnie, tylko powiem Ci, ze dobrze by bylo zainwestowac, zamiast w tysiace roznych systemow operacyjnych w RAM. Kostki 256 to w tej chwili zabawa od 79 do 170 zlotych w zaleznosci od tego jakia masz plyte glowna.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.09.2005, 14:19   #5
MonioXa
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał T-m
A co deamon ma do rzeczy ? Jak nie wiesz co pisac, to nie pisz w ogole.

Wbrew pozorom gra wcale nie musi chodzic szybciej na 98. Mysle, ze mi sie nie chce tlumaczyc dlaczego dokladnie, tylko powiem Ci, ze dobrze by bylo zainwestowac, zamiast w tysiace roznych systemow operacyjnych w RAM. Kostki 256 to w tej chwili zabawa od 79 do 170 zlotych w zaleznosci od tego jakia masz plyte glowna.
No tak... Rodzice mają w planach zmianę całego sprzętowo komputera, bo mój to praktycznie złom. Moim zdaniem nie opłaca się kuzpywać jak narazie pamięci ram, gdyż mam starą płytę główną (wersji nie pamiętam, ale uwierz... stara jak świat)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.09.2005, 18:44   #6
T-m
Guest

Domyślnie

Wierze Ci, dlatego sadze, ze po prostu bedziesz musiala albo sie przemeczyc, albo sprobowac skorzystac z jednego z programow zwalniajacych zasoby RAMu typu Rambooster (nie jestem pewien nazwy). Nie gwarantuje tez powodzenia akcji, ale moze warto sprobowac
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania