Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.04.2008, 22:33   #1
19OlusiaSims92
Guest

Blush Ranczo Arystokrata [BRAK ZDJĘĆ]

Heya, wiem że ten pierwszy domek był totalną porażką ;( więc zamieszczam 2 domek na forum. Informuje również że on jest dostępny na downloadzie na The Sims Polska. Musicie wiedzieć że nie zrobiłam zdjęcia łazienki gdyż była za mała.
-----------------------

To wszystko. Liczę na szczere komentarze. Piszcie jeśli mam coś poprawić lub zmienić i naprawdę musicie wiedzieć że się staralam więc weźcie to pod uwagę. Narqs

Ostatnio edytowane przez Charionette : 29.01.2015 - 20:50

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.04.2008, 22:37   #2
avenly

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Ranczo Arystokrata

to tez porażka. Jest za duży. za dużo wolnej przestrzeni, za ciemny.

4/10
avenly jest offline  
stare 19.04.2008, 00:47   #3
DzikaŚwinia
Guest

Dom naprawdę nie jest najlepszy, wiec zamiast go krytykować przejde od razu do rad :
1. BUDUJ MNIEJSZE DOMY! Weź najmniejszą działkę jaką się da i zbuduj mały domek dla jednej osoby. Sypialnia, łazienka i kuchnia połączona z jadalnia i salonem. Maleńki ogród. Nic więcej Zadnych pokoi gigantów itp.
2. Uzyj jak najwiecej jasnych kolorów.
3. Jezeli nie radzisz sobie z łączeniem dodatków - spróbuj skorzystac z przygotowanych przez maxis katalogów. Znajdziesz w nich od razu posortowane meble, ozdoby i tapety, które beda do siebie pasowac (przewaznie).
(no bo po co w typowo "wiejskiej" kuchni koło ratukowe na scianie? )

Mysle, ze jak to zrobic, to uda Ci się zrobic cos naprawde fajnego.
Powodzenia!

stare 19.04.2008, 07:40   #4
juice

Reputacja: 14

Nie obraź się, ale taki dom nie powinien być udostępniony do ściągnięcia. Jesteś jeszcze początkującym budowlańcem w The Sims 2. Dom jest za wielki. Jego wielkość można porównać z niewielkim teatrem. No i znowu wielkie, ciemne pomieszczenia. I tyle lamp... Czy nie lepiej jest zrobić niewielkie pomieszczenie z jedną lampą czy lepiej zbudować wielkie pomieszczenie z milionem lamp i lampek? W domu świeci pustkami. Dwie kanapy i pianino na pewno nie wyposażą wielkiego pomieszczenia. Chciałabyś tak latać z jednego kąta do kąta na przeciwko? Bo ja nie. Spójrz na swoje budowle okiem człowieka. Czy chciałabym mieszkać w takim wielkim pokoju? Czy chciałabym chodzić po całym wielkim domu aby wziąć książkę? Więc: Buduj mniejsze, jaśniejsze pomieszczenia i umieszczaj mniej okien oraz lamp. Jadalnia to też wielkie pomieszczenie. Koła ratunkowe zupełnie nie pasują. Tutaj mogłaś umieścić obraz np. miski z owocami. Czegoś co kojarzy się z jedzeniem. W kuchni za dużo wzorków. Hall na górze jest przeogromny, ciemny i ma przedmioty, które nie powinny się w hallu znajdować. Np. komputer. Biurko zupełnie NIE pasuje. Sypialnia małżeńska to chyba najlepsze pomieszczenie. Oczywiście jest pusto. Tapeta w ogóle nie pasuje. Rama łóżka też. Sypialnia nr 1 za ciemno, po co dwie szafki przy łóżku? Do sypialni nr dwa to samo .
Ocena: 3\10
Wskazówka: Rób mniejsze, przytulniejsze pomieszczenia w których sama chciałabyś przebywać.
juice jest offline  
stare 19.04.2008, 08:43   #5
jajczens
Guest

Nie podoba mi się :/ Pusto i wiele rzeczy do siebie nie pasuje. 2/10
Ps. Można by było dodać też zdjęcie "od górne" całego domu.

Ostatnio edytowane przez jajczens : 19.04.2008 - 08:46

stare 19.04.2008, 09:47   #6
Patka :P
Guest

Za duży,za ciemny,za zimny, źle dobrane kolory... I całkowicie zgadzam się z Númenessą
Za domek to dam 1,5/10 za to że się starałaś... A jeszcze powiem że dom bardziej mi przypomina domki z TS1.

stare 19.04.2008, 10:00   #7
ZuuZaa
Guest

Szczerze mówiąc, ten domek to też porażka. Nie starałaś się. 1/10 za samą chęć...

stare 19.04.2008, 10:20   #8
Fiorella

Trochę pusto,ale zachowałaś klimat rancza. Plus-używasz dużo maxisowych rzeczy. Na zewnątrz jest bardzo ładnie. Nie wiem dlaczego wam się nie podoba. Gdybym ooceniała dom też dałabym słabą ocenkę, ale ja oceniam ranczo i daję 8/10.
Fiorella jest offline  
stare 19.04.2008, 10:22   #9
zanetka89
Guest

nie podoba mi się, bryła jest za duża i ogólnie pusto i bez żadnej rewelacji

stare 19.04.2008, 10:49   #10
kubuss

Przykro mi to mówić, ale ten dom jest brzydki, ciemny, pusty i za duży Bez oceny cyferkowej. Stosuj się do porad DzikiejŚwini a napewno domki będą lepsze Myślę że kolejny domek twojej produkcji będzie lepszy. Ahh i jedna porada zbuduj może jakiś starter mały i przytulny

Edit: Nat95 Emosia możesz nie obrażać tej userki ?? Nie każdy ma talent do budowania. To że ty wybudowałaś klocek i nazwałaś go domem to nie znaczy że jesteś mistrzynią w budowaniu. Opanuj się.

pozdrawiam:
kubuss

Ostatnio edytowane przez kubuss : 19.04.2008 - 10:55
kubuss jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania