Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.02.2006, 20:52   #1
gruszka.
Guest

Domyślnie Moje simsy i ich problemosy :)

Ekhm... Zaczynam opowiadać.

Gram sobie Maxisowską rodzinką o nazwisku Biedak. "Matka" rodziny, Balbina (nazwana przez jakiegoś użytkownika "Ta co - że takpowiem brzydko- żyga") miała już trzech mężów, teraz jest przy czwartym.
- Pierwszy - wszystkim znany - Sławomir
- Drugi - mało znany - Misiek
- Trzeci - Znów wszystkim znany - Mortimer
- Czwarty - Mało znany - Dorian
Ale nie chodzi mi o jej mężów. Mieszkam nią już od dłuższego czasu w ich starym domku, zachowałam stare meble. Nie odnawiałam domku. Np. Kanapa jedno "siedzisko" jest tak jakby zarwane. Simowie nie mogą na niej usiąść, ani się rozsiąść. Tak samo mam z podwójnym łóżkiem. Obiektów tych nie mogę ani skasować (Nie można podnieść używanego obiektu), ani przenieść go do ekwipunku simów. Nie mogę tego naprawić, dzwoniłam nawet do majstra. I nic... Może ktoś mi jest w stanie pomóc.

Mam jeszcze drugi problemos, również w domu rodziny Biedak. Balbinę wystraszył duch Mortimera, który zmarł na tej parceli. I od tego czasu simowie robią dziwaczne rzeczy. Lodówka stoi w jednym końcu pokoju, a sim który ma wyjąć z niej produkty w drugim. Ten sim grzebie w powietrzy i nagle w jego rękach pojawia się jedzenie wyjęte z lodówki. A w tym czasie lodówka była otwarta. Tak się dzieje też przy innych przedmiotach, ale opisałam najprostszy przykład.

Jeszcze jedna sprawa. Gdy każ(rz?)e moim simom podejść w inne miejsce pokoju. On w pewnym momencie zatrzymuje się i pojawia mu się opcja obok "podejdź tu" "zaskakuje mnie" I simowie podskakują tak jakby się wystraszyli.

Mam wszystkie dodatki. Wszystkie oryginalne. Jakby to miało jakieś znaczenie. Te wszystkie dziwne w/w wydarzenia dzieją się u rodziny Biedak. Gdy to się działo nie miałam aktywnych żadnych kodów.

Pozdrawiam -
- Gruszka
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.02.2006, 21:34   #2
berata

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał Gruszka
Mieszkam nią już od dłuższego czasu w ich starym domku, zachowałam stare meble. Nie odnawiałam domku. Np. Kanapa jedno "siedzisko" jest tak jakby zarwane. Simowie nie mogą na niej usiąść, ani się rozsiąść. Tak samo mam z podwójnym łóżkiem. Obiektów tych nie mogę ani skasować (Nie można podnieść używanego obiektu), ani przenieść go do ekwipunku simów. Nie mogę tego naprawić, dzwoniłam nawet do majstra. I nic... Może ktoś mi jest w stanie pomóc.
Wpisz moveobjects on i usuń kanapę/łóżko, a później kup nowe i będzie (przynajmniej powinno) ok.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.02.2006, 21:35   #3
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

Co do pierwszego - spróbuj użyć kodu moveobjects on i skasuj felerne przedmioty.
Co do zatrzymywania się w połowie drogi - masz na tej parceli nagrobek po Mortimierze? Jeśli tak, być może jego kasacja coś da.
Co do lodówki - mi czasami się tak dzieje, ale bardzo rzadko. Co z tym zrobić? Tego już nie wiem.
Każe przez "ż" - wymienne na "kazać" z:ż. No chyba, że w formie ukarania kogoś, ale nie o to chodziło

EDIT: berata, pisz wolniej xDD
stare 19.02.2006, 21:38   #4
gruszka.
Guest

Domyślnie

Dziękuje moje kochane moderatorki, a mogę zrobić tak, żeby włożyć "pozostałości" po Mortim do ekwipunku i zobaczyć, czy co coś da w związku z tym "zaskakiwaniem"?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.02.2006, 21:44   #5
berata

Reputacja: 10
Domyślnie

Pewna nie jestem, ale chyba się uda. Tzn. gra powinna zachowywać się tak, jakby nagrobek był usunięty, choć tak naprawdę nie będzie i w każdej chwili będziesz miała możliwość postawienia go jakby co spowrotem. Czy to jednak rozwiąże problem, nie wiem.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania