![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Ekhm... Zaczynam opowiadać.
Gram sobie Maxisowską rodzinką o nazwisku Biedak. "Matka" rodziny, Balbina (nazwana przez jakiegoś użytkownika "Ta co - że takpowiem brzydko- żyga") miała już trzech mężów, teraz jest przy czwartym. - Pierwszy - wszystkim znany - Sławomir - Drugi - mało znany - Misiek - Trzeci - Znów wszystkim znany - Mortimer - Czwarty - Mało znany - Dorian Ale nie chodzi mi o jej mężów. Mieszkam nią już od dłuższego czasu w ich starym domku, zachowałam stare meble. Nie odnawiałam domku. Np. Kanapa jedno "siedzisko" jest tak jakby zarwane. Simowie nie mogą na niej usiąść, ani się rozsiąść. Tak samo mam z podwójnym łóżkiem. Obiektów tych nie mogę ani skasować (Nie można podnieść używanego obiektu), ani przenieść go do ekwipunku simów. Nie mogę tego naprawić, dzwoniłam nawet do majstra. I nic... Może ktoś mi jest w stanie pomóc. Mam jeszcze drugi problemos, również w domu rodziny Biedak. Balbinę wystraszył duch Mortimera, który zmarł na tej parceli. I od tego czasu simowie robią dziwaczne rzeczy. Lodówka stoi w jednym końcu pokoju, a sim który ma wyjąć z niej produkty w drugim. Ten sim grzebie w powietrzy i nagle w jego rękach pojawia się jedzenie wyjęte z lodówki. A w tym czasie lodówka była otwarta. Tak się dzieje też przy innych przedmiotach, ale opisałam najprostszy przykład. Jeszcze jedna sprawa. Gdy każ(rz?)e moim simom podejść w inne miejsce pokoju. On w pewnym momencie zatrzymuje się i pojawia mu się opcja obok "podejdź tu" "zaskakuje mnie" I simowie podskakują tak jakby się wystraszyli. Mam wszystkie dodatki. Wszystkie oryginalne. Jakby to miało jakieś znaczenie. Te wszystkie dziwne w/w wydarzenia dzieją się u rodziny Biedak. Gdy to się działo nie miałam aktywnych żadnych kodów. Pozdrawiam - - Gruszka |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 13
|
![]()
Co do pierwszego - spróbuj użyć kodu moveobjects on i skasuj felerne przedmioty.
Co do zatrzymywania się w połowie drogi - masz na tej parceli nagrobek po Mortimierze? Jeśli tak, być może jego kasacja coś da. Co do lodówki - mi czasami się tak dzieje, ale bardzo rzadko. Co z tym zrobić? Tego już nie wiem. Każe przez "ż" ![]() ![]() EDIT: berata, pisz wolniej xDD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Dziękuje moje kochane moderatorki, a mogę zrobić tak, żeby włożyć "pozostałości" po Mortim do ekwipunku i zobaczyć, czy co coś da w związku z tym "zaskakiwaniem"?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Pewna nie jestem, ale chyba się uda. Tzn. gra powinna zachowywać się tak, jakby nagrobek był usunięty, choć tak naprawdę nie będzie i w każdej chwili będziesz miała możliwość postawienia go jakby co spowrotem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|