Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.02.2006, 17:02   #1
diza
Guest

Domyślnie Komp mi wyje !!

Uruchamiam GRĘ. Wszystko jest normalnie, gram, buduję......i.t.d. Po około 20-40 min grania KOMPUTER(nie głośniki) MI WYJe( jak syreny w katerce) - tylko jak gram w simsy 2 .... o co chodzi?? Boje sie że bede musiała je odinstalować.... ale ni skażę się sama na to ........HELP.....
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.02.2006, 17:15   #2
MarekS
Guest

Domyślnie

Prawdopodobnie Twój komputer ma problemy z pamięcią - chociaż przyczyn może być wiele. Przetestuj pamięć np. tym programem i sprawdź wielkość pamięci wirtualnej (ustaw min i max na ok. 1GB )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2006, 17:17   #3
Pingwin
Guest

Domyślnie

Jeżeli komputer (a dokładniej głośnik systemowy) zaczyna piszczeć albo ogólnie z obudowy zaczynają się wydobywać anormalne dźwięki to np.:
a) Komputer się przegrzewa (alarm z biosu ale w tym momencie komp powinien się wyłączyć automatycznie)
b)zasilacz zaczyna nie wyrabiać (ale jak piszesz, że to jest wycie więc raczej odpada.
Podaj specyfikację kompa (wraz z modelem zasilacza)
Hmm nic mi do głowy nie przychodzi skoro uważasz, że tylko w Sims2 (a w których naprzykład grach komp siedzi cicho?)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2006, 18:22   #4
diza
Guest

Domyślnie

Dobra uruchomiłam program ale nie wiem co tam robić!!! CHYBA coś się skanowało - albo coś takiego i na dole pisała 132 problems... Napisz mi co tam mam dokładnie zrobić !!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2006, 19:16   #5
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał diza
Dobra uruchomiłam program ale nie wiem co tam robić!!! CHYBA coś się skanowało - albo coś takiego i na dole pisała 132 problems... Napisz mi co tam mam dokładnie zrobić !!!!
Niezbyt wiele masz do zrobienia...
To jest program do testowania pamięci - mówiąc po ludzku: sprawdzenia, czy jest dobra. Program wykrył błędy i ... może być niedobrze.
Jeżeli wiesz, ile pamięci masz w komputerze to sprawdź czy zgadza się to z tym, co wyświetli Ci się: Panel sterowania->System.
Żeby upewnić się, że pamięć nie jest do wymiany musiałabyś pogrzebać w środku komputera: na początek wyjąć pamięć i ponownie starannie umocować ją w gnieździe (tym samym), jeżeli nie pomaga to umieścić ją w drugim gnieździe. Wszystko to oczywiście przy wyłączonym komputerze (wyjęta wtyczka z kontaktu!). W tak zwanym międzyczasie możesz modlić się, żeby to jednak pomogło (bardzo często to wystarcza, tzn powtórne mocowanie pamięci) bo jak nie, to czeka Cię zakup nowej pamięci - w warunkach domowych jest to element nienaprawialny.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2006, 20:37   #6
diza
Guest

Domyślnie

JEZU Grzebać w kompie ???(jeszcze nie wiem czy w nim pogrzebie) Jak ja nie weim co tam jest.......Boże jak ja wyjme kakąśmkartę sieciową ......aaaaaaa jak wyglada pamięć??? JEzu....

Edit---- skanowałam tym programem do końca i wykrył466 problemsów..... mam je usunąć..?? Odpisz...

berata edit: Jak edit to edit, skorzystaj z opcji 'edytuj', nie ma potrzeby pisania nowego posta.

Ostatnio edytowane przez berata : 21.02.2006 - 20:44
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2006, 21:30   #7
Zielak6428273
Guest

Domyślnie

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17703 (nacisnij na obrazek)
tu masz przyklad jak wyglada pamiec (tylko oczywiscie nie bedzie w takim pudelku )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.02.2006, 11:33   #8
Lea
Guest

Domyślnie

Pamietaj tylko ze pamiec ma z tych dluzszych bokow takie zatrzaski. Nie ciagnij jej po prostu tylko nacisnij najpierw na te zatrzaski a potem delikatnie wyjmij. O ile to mozliwe staraj sie brac ja tylko za te zielone obrzeza. Przy wkladaniu upewnij sie ze zatrzaski za zaklikniete
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.02.2006, 12:50   #9
Pingwin
Guest

Domyślnie

Jeżelidla Ciebie wnętrze komputera to czarna magia to zalecam zrobienie to osobom umiejącym to zrobić/mającym z tym do czynienia na codzień, bo jeden nieopatrzny ruch (chyba, że masz luz w budzie) i może być jeszcze gorzej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.02.2006, 16:16   #10
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał diza
JEZU Grzebać w kompie ???(jeszcze nie wiem czy w nim pogrzebie) Jak ja nie weim co tam jest.......Boże jak ja wyjme kakąśmkartę sieciową ......aaaaaaa jak wyglada pamięć??? JEzu....

Edit---- skanowałam tym programem do końca i wykrył466 problemsów..... mam je usunąć..?? Odpisz...
Tutaj nie ma co usuwać. Musisz albo sama, albo jak słusznie zauważył Pingwin z pomocą kogoś kto ma troszkę pojęcia co jest co i co z tym można zrobić jednak pogrzebać w kompie.
Tutaj masz widok płyty głównej. Troszkę leciwa ta płyta ale za to ma opis poszczególnych elementów. Ty jak otworzysz komputer będziesz miała troszkę bardziej pogmatwany widok - na tym rysunku nie ma żadnych zamontowanych elementów i przewodów - ale lokalizacja poszczególnych gniazd będzie taka sama. Na tym rysunku jest trochę nowsza płyta. Obydwie mają cztery gniazda pamięci z tym, że pierwsza przystosowana jest tylko do starszych pamięci SDRAM a druga obsługuje już pamięci DDR-RAM (to są te gniazda w kolorze niebieskim). Nie wiem jaki typ pamięci jest w Twoim komputerze, ale nie da rady pomylić gniazdek - po prostu nie da się wsadzić płytek. Pierwszy rysunek - niżej masz widok płytki pamięci i sposób mocowania (te zatrzaski, o których mówiła Lea). Naprawdę nie jest to trudne, ale jeżeli nie czujesz się na siłach to poproś kogoś - na pewno masz znajomych wśród których znajdzie się ktoś kto robił to już przynajmniej raz.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania