![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Zbudowałam parcelę publiczną, która łączy się z morzem.
Parcela tą nazwałam „Baszta Rybaka ‘Meduza’. Jest to mój pierwszy dom dawany do oceny na tym forum. Ciekawa jestem waszych opinii. Nie będę Was tutaj oszukiwać, to nie jest pierwszy dom jaki zbudowałam. Niemniej jednak nie uważam się za dobrego budowniczego a tym bardziej za perfekcyjnego architekta. Parcela jest CLEAN, nie zawiera dodatków z neta ani hacków. Problem polega na tym, że po prostu gra mi się tnie jak pakuje meble z sieci. A tym bardziej jak to ma być parcela publiczna, która ma pomieścić ileś tam simowych gości. Osobiście uważam, że projekt bryły mi się udał. Tak więc na początek zobaczcie Basztę Rybaka, taką gołą trochę. Tak wygląda w okolicy. Parcela łączy się z morzem pod warunkiem, że umieścimy ją w Lazurowej Promenadzie wzdłuż lini morza. Parter zasadniczo przeznaczony jest na część restauracją. Jednak to jak zagospodarujemy, Basztę Rybaka zależy tylko od naszej inwencji. Łazienka jest na górze. Jeszcze raz całość w okolicy. Oczywiście Ja do oceny parcelę Baszta Rybaka umeblowałam po swojemu. Parcela również przeszła pomyślnie testy przydatności do spożycia. Zaletą jeż to, że się nie tnie i simy dobrze na niej funkcjonują. Ale od początku. Baszta Rybaka od strony ulicy w dzień. W nocy. Cała parcela zatopiona jest w wodzie z morza. Do budynku sim może się dostać przez kładkę. Tak to wygląda. Ten niby ala most, kładka lub jak tam chcecie to nazywać, prowadzi na taras. Ja na tarasie zrobiłam restaurację z pięknym widokiem na otwarte morze. Tak dokładniej wygląda część ze stolikami. Z części restauracyjnej można przejść do środka. Ja zrobiłam salę z pamiątkami z żeglugi morskich. Relaks gwarantowany podczas partyjki pokera. Na parterze jest też mała funkcjonalna kuchnia. Na górę prowadzą schody. Na piętrze urządziłam mały sklepik z pamiątkami z podróży morskich. Simy mogą tam kupić, ubranie, perfumy i płyty z grą. Wyżej jest jakby półpiętro wypoczynkowe. Do romansowania na kanapach xD. Z tego jakby półpiętra simy wchodzą do łazienki Wyżej simy już nie wejdą, brak schodów i drzwi. Jednak ja urządziłam tam dwa tarasy tylko do celów ozdobnych, aby na zewnątrz całość wyglądała jak taki ala hotel. Tak wygląda to z oddali. Komentujcie. Bądźcie szczerzy i konstruktywni. EDIT: Parcela nie zdaje egzaminu, jeśli ktoś ma dodatek Podróże. Po prostu nie połączy się z morzem. W dodatku tym są specjalne parcele do łączenia z morzem. Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:06 |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Rzeczywiście bryła wyszła ci bardzo ciekawa. Z zewnątrz ten budynek bardzo mi się podoba. Bardzo ładne są te mostki.
Niestety czar prysł kiedy zobaczyłam wnętrze. Moim zdaniem w jednym miejscu jest za mało ozdób i mebli a z kolei w innym jest tego wszystkiego za dużo. Ocenię więc tylko z zewnątrz, bo za środek bym dała bardzo mało 8/10 |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Odlotowa!Też mam problemy z dodatkami z neta i mi nie działają.Ma tylko
kolorystykę z neta, bo mebli nie idzie :1smutny: Zewnątrz:9/10 Wewnątrz:7/10 Łącznie:16/20 ![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Ale wieża..ale nawet nawet
|
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Bardzo pomysłowe.
Wykonanie wszystkich tarasów, kładek, mostków bardzo mnie zaskoczyło, nie wiedziałem, że można zrobić coś tak fajnego ^_^. Nie wiem, czy chciałaś zrobić efekt ponurej restauracji, czy może tak mało oświetlenia wyszło "niechcący". W każdym bądź razie - wyszło Ci bardzo ładnie, pomijając kilka niedociągnięć - ale cóż, jesteśmy tylko ludźmi, a jak to ludzie, uczymy się na błędach. -- Ja sam nie jestem mistrzem, lecz patrząc na to, co robią inni, uczę się sam, i być może ciągle będę się doskonalił w tej dziedzinie. Dlatego radziłbym Ci, oglądać pracę takich budowniczych jak; Nivérreq;Ulmille czy chociażby ĈĦĂŇĖĻ (nie chciałem nikogo urazić nie zamieszczając ich na liście - podałem tylko przykłady). Rozpisałem się znowu ; ). Baj. |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Hej Naomi.
Ciekawe wykonanie, choć do najlepszych nie należy... Stoliki na zewnątrz psują atmosferę. Nie pasują do drewna. Wydaje się, że nic tu nie ma, a tak dużo tego ![]() Jest bardzo podobna do innej parceli. Jak możesz, daj do pobrania ![]() Ps. Jeśli możesz, skontaktuj się ze mną. |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Poza tym wszystko inne jest odmienne. xP Zresztą mam swój własny styl bycia i trudno go zmienić, poza tym nie zamierzam tego robić. :smirk: Ponieważ, tylko bryła jest atutem, więc daję link do pustej bryły (potrzeba sim2, nocne życie, CPR, szyk&elegancja) baszta rybaka pusta bry322a.zip - 2.14MB Dzięki za komentarze, liczę na więcej, chociaż wiem, że clean wnętrza nie mają powalającego uroku :smirk: Ostatnio edytowane przez Anastazja : 28.11.2007 - 18:31 Powód: aktualizacja |
|
![]() |
#8 |
Reputacja: 16
|
![]()
A mi się nie podoba. Bryła nieciekawa, i przytłaczająca. Drzewa w morzu wyglądają conajmniej dziwnie. W środku mam wrażenie, że użyłaś wszystkich dostępnych w grze mebli. Nie wygląda to dobrze. Muszę Cię jednak pochwalić za ładny, boolpropowy mostek. Jest jednym z kilku atutów tej parceli.
Gdybym miał oceniać to dałbym: 4,5/10 Pozdrawiam: ulmille Ostatnio edytowane przez ulmille : 21.07.2007 - 09:48 |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 13
|
![]()
A mi się nie wyświetlają żadne zdjęcia...
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
pomysł mi sie podoba....fajny budyneczek 10/10
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|