|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory? | |||
5 gwiazdek - Odlotowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 32.26% |
4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
11 | 35.48% |
3 gwiazdki - Przeciętne |
5 | 16.13% |
2 gwiazdki - Zgroza |
2 | 6.45% |
1 gwiazdka - Strach się bać |
3 | 9.68% |
Głosujących: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Reputacja: 15
|
![]()
Oto mój pierwszy komiks. Oceniajacie po drugim odcinku. Miłego czytania .
To co jest w pierwszym odcinku to jeszcze nic. W drugim będzie lepiej, zapewniam was. Ocenki możecie dawać najlepiej po 2 odcinku. Miłego czytania. Odstępów nie będzie, bo może się nie zmieści. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
#2 | ||||
Reputacja: 10
|
![]()
Jak widzę jestem pierwszą komentująca.
No cóż, po tytule, plakacie i komiksie widać, że masz swój oryginalny pomysł, nie kopiujący nikogo, jednak zauważyłam dużo niedociągnięć. Musisz je poprawić, zeby było dobrze, choć nie mówię, że jest źle. Ogólnie... trochę poniżej przeciętnej jak na razie, choć wierzę, że w kolejnych odcinkach się poprawisz. Cytat:
![]() ![]() Wymienię niedociągnięcia: - zdjęcia robione przy niskich ścianach, widoczne niebo- rób zdjęcia tak, żeby dom wyglądał jak prawdziwy, czyli bez nieba nad ścianami, prześwietlonych pokoi itd., - niskie detale, czyli złączone palce u Simów- jeśli masz słaby komputer, to rozumiem, jeśli nie, to zmień w ystawieniach detale simów na dokładniejsze ![]() - w zdaniach nie ma przecinków, wszystko jest wypowiedziane jednym tchem, np. Cytat:
Cytat:
- widać kryształki na zdjęciach- dodaj do rodziny jakiegoś innego Sima, żeby był zaznaczony, gdy robisz zdjęcie bohaterce, - na jednym z obrazków widać podkreślone przez Word "hmm". Jeśli Word Ci atk podkreśla, to kliknij prawym przyciskiem i zaznacz "Zignoruj". Bo to nieestetycznie wygląda, - nie zrozumiałam końcówki komiksu, czyli tego wszystkiego, co nastąpiło po włamaniu. Może jestem przemęczona... Albo tak dziwnie napisałaś... Nie wiem. Ten skok byłby bardzo fanjny, gdyby nie było widać nieba nad sufitem. ![]() Wiesz co, popraw te niedociągnięcia, szczególnie brak znaków interpunkcyjnych i niskie ściany, wtedy moja ocena będzie wyższa. I może pisz troszkę bardziej zrozumiale (tu mi chodzi o tą całą dziwną końcówkę). Za ten odcinek dałabym Ci 2 lub 3 gwiazdk, ale oczywiście poczekam na kolejne. ![]() Pozdrawiam Aha, jeszcze to: Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Nie podobają mi się te niskie ściany, no i kryształki nad simami. Simy mają złączone palce ( ustaw detale na wyższe, chyba, że masz słabszego kompa) No i też troche nie rozumie tej końcówki. A i nie zapominaj o elimnacji podkreśleń ( tzn to " hymm: które jest podkreślone)
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]()
Uśmiałam się nieźle... Głównie przy 8. zdjęciu:
Cytat:
Widzę zafascynowanie japońskimi kreskówkami. Ok, ja też je lubię, ale wykonanie jest, moim skromnym zdaniem, fatalne. Obejrzałaś Kamikaze Kaitou Jeanne, czy tam przeczytałaś i najwidoczniej Cię zafascynowało, ale fabuły zbytnio nie przemyślałaś. Po pierwsze - wszystko dzieje się za szybko. Po drugie - dzieje się w sposób bynajmniej śmieszny (galaretka? What the...?!). Po trzecie - robisz rażące moje oczka błędy. Po czwarte - jak wyżej - niskie ściany i kryształki, brrr... Z oceną się wstrzymam, bo głęboko wierzę, że się poprawisz. Jak narazie, niezła komedia ^^ Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez saya : 06.02.2006 - 00:38 |
|
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym, jak słusznie zauważyła koleżanka Saya- pełno tu nonsensów. W telewizorni głoszą, że los Lindy w rękach lekarzy, jeszcze nic nie zostało przesądzone, a główna bohaterka już szykuje się na pogrzeb. ![]() Fatalnie wypada także mieszanka imion- tu Basia, tu Linda, a tu coś japońskiego. ![]() Podsumowując: nie ukrywam, że lubuję się w niemądrych fs- jednak tylko w przypadku, gdy ich 'niski poziom' jest zamierzony. A tutaj nie był. Dlatego ani nie będę wierzyć w głęboką poprawę autorki, ani nie będę czytać. Pozdrawiam. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 13
|
![]()
Hmm, no wiec tak.
1. niskie sciany - z tym wlamywaczem to dziwnie wyszlo bo ona powiedzmy sobie "przswietlila sciane"!! 2. krysztalki nad simami brzydko wygladaja 3. niebo 4. slabe detale - nie wierze bys miala za slaby komp na detale simow skoro moj ma 6 lat a jednak lece na w miare dobrych detalach ![]() 5. podkreslenia i brak znakow interpunkcyjnych No to chyba tyle... Poczekam na kolejne odcinki, wierze, ze choc kilka z tych punktpw ktore wymienilam poprawisz ![]()
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Do Autorki : Po pierwsze i najważniejsze , NIE PODDAWAJ SIĘ ! To najgorsze co można zrobic. Powiedz sobie że dasz radę , zaciśnij zęby i ... pracuj . Pamiętaj by zamiast obrażać się na innych za poprawki , posłuchaj ich. Oni mają rację. Jeśli jednak coś jest nierealne (np. rozłączenia palców sima) to o tym poinformuj. Będe tu zaglądać i trzymać za ciebie kciuki. ![]() Co się tyczy Fs : Fabuła - Jako taka. Zachowanie postaci w różnych wypadkach można określić mianem absurdalnego (jej koleżanka zginęła a ona je galaretkę i idzie się umyć ). Podobnie ze złodziejem , kojaży mi się to z Power Rangers. Sądzę jednak że masz w tym jakiś cel. Zobaczymy po drugim odcinku. Zdiecia i wykonanie- Niestety niezbyt dobre. Na zdięciach widać kryształki , niebo , prześwitujące ściany. Palce postaci są złączone , ubrania rozmazane. Kiepska jakość. Ale i to da się poprawić , zaczekam na efekty. Ogólnie - Poniżej przeciętnej. Fs przypomina komedie , choć chyba wcale nie powinno. Zdięcia jak i rozmowy są deczko bezsensowne i nie wnoszą nic nowego do Histori. Do tego dochodzi jeszcze długoś Fs które jak na komiks jest zdecydowanie za krótkie. Wpadnę tu jeszcze i zobaczę jak ci idą postępy w pracy. NIE PODDAWAJ SIĘ ! Ten post ma na celu jedynie wskazanie ci drogi oraz motywację. Ostatnio edytowane przez Terierek : 06.02.2006 - 10:33 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 10
|
![]()
No cóż nie za bardzo mi się podoba, bo tematyka jest zupełnie nie jest w moim guście (nie lubię takich – jak to określiła saya – japońskich kreskówek) oraz bardzo często pojawiają się np. niskie lub zanikające ściany, kryształki nad głową. Zauważyłam jeszcze w jednym miejscu taki czerwony zygzak (z Worda) i dwa dziwne zwroty akcji. W pierwszym bohaterka mówi, że cieszy się z wizyty koleżanki, bo chciała z kimś porozmawiać, a już w następnej chwili żegna się z nią, bo idzie do kąpieli.
![]() Poza kiepską grafiką, (na którą ty praktycznie nie masz wpływu) było jeszcze kilka niedociągnięć, ale nie chce się za bardzo rozpisywać. Jak na twój pierwszy komiks to jest całkiem nieźle. Jeśli będziesz ćwiczyć to na pewno będzie lepiej. ![]() Pozdrawiam Nesy Ostatnio edytowane przez Nesy : 03.04.2006 - 13:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Eeee... hmm...
Jak narazie podoba mi się tak sobie. Oczywiście nie będe oceniać, zobaczymy co będzie w następnym odcinku ![]() Jednak denerwują mnie kryształki nad simami, niskie ściany i błędy podkreślane przez Worda. Dziwi mnie zachowanie tej laski, że gdy dowiedziała się że najbliższa jej osoba jest w szpitalu, to ona poszła zjeść galaretke ![]() Fabuła troche bez sensu, szczególnie że nie przepadam za mangą japońską, ale to kwestia gustu. No ale cóż... czekam na 2 odcinek ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Pfff.. Hih.. Hihi..
KAMIKAZE KAITO BASIA!! HAHAHAHAHAAHA!!! Brechtu brechtu ![]() Dobra uspokuj sie.. uff.. A więc teraz powaznie. Kaito Basia.. ![]() Ekchem, na czy to ja.. Ano tak. Czytam tytuł. "O takamagahara(czytałam mangę), może być fajnie" A tu plakat z Marron. Hym.. Obie mangi lubię, ale jakoś tak nie pasi mi tu, żeby je łączyć. "Kaito, stań sie takamagaharą!" Ten tekst mnie powalił ![]() Kaito Basia.. brechtu.. ![]() EDIT: Nie zwracajcie na mnie uwagi, gorzej mi troszeczkę ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|