![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
zainstalowalam sobie the sims 2 i za zadne skarby nie chce mi sie wczytac ;/ albo wychodzi tylko okienko z napisem the sims 2 i na tym sie konczy, albo czasami jeszcze wychodzi mi jakis blad i sie pyta czy wyslac raport o bledach, moze ktos wie co z tym zrobic? dodam ze moja kolezanka instalowala z tej samej plyty i ma taki sam system (xp profesional) i jej wszystko dziala ;/ moze brakuje mi jakiegos pliku albo czegos? bo komputer jest nowy, wiec raczej odpada opcja ze mam jakies wirusy czy cos w tym stylu
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może masz jakieś programy włączone w tle (gg, antywirusy itp.)? Należy wszystko wyłączyć. Albo masz może za mało RAM albo miejsca na dysku (w tym sensie, że za mało, aby gra sprawnie chodziła). A masz jakieś dodatki z sieci?
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
pamieci ram mam 512, wolnego miejsca na dysku ponad 60 gb (nie wierze zeby to nie wystarczylo -_-) jesli chodzi o programy w tle to juz wylaczalam wszystkie i nadal nie wchodzi ;( a na starym kompie gdzie mialam win98 procesor 633mhz, 192 ram i niecale 10 gb wolnego miejsca na dysku wszystko chodzilo, wolno bo wolno ale przynajmniej sie wczytywalo
dodatkow jeszcze zadnych nie mam bo ledwo co zainstalowalam i gra nie wchodzi |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Parametry masz bardzo dobre, te, które podałaś...
Skoro na starym kompie wszystko chodziło, to tutaj musi coś przeszkadzać. Ja bym na Twoim miejscu odinstalowała i zainstalowała jeszcze raz (chyba, że już próbowałaś). Przed ponown instalacją należy oczyścić komputer z pozostałości po grze na dysku. Antywirusem też bym przeskanowała, na wszelki wypadek, bo jak się korzysta z Internetu, to nic nie wiadomo... Jeśli masz wiecej niż 1 dysk, to spróbuj może zainstalować grę na tym drugim... Jeśli instalowałaś na komputerze TS2 i dodatki (widzę w Twoim profilu, że posiadasz dodatki), to pamietaj o tym, żeby każdy instalować w osobnym folderze- inaczej gra nie pójdzie. Więcej nic do głowy mi niestety nie przychodzi...
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
no wlasnie probowalam juz instalowac kilka razy, a dodatkow narazie jeszcze nie instalowalam bo podstawowe mi nie weszly, a gre i dodatki zawsze instaluje w osobnych folderach i wlasnie rzecz w tym ze mnie tez juz nic madrego do glowy nie przychodzi, bo na starym kompie zetknelam sie juz ze wszystkimi mozliwymy problemami dotyczacymi simow, wiec wiem jak postepowac, no ale tym razem gra przeszla sama siebie, w ogole nie widzialam jeszcze zeby ktos mial podobny problem :< zaczynam sie zastanawiac nad reinstalacja systemu ;/
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
W skrajnym wypadku tzreba by było spróbować reinstalki systemu, tak sądzę...
Czasem mam tak z innymi grami/aplikacjami- np. jakiś program nie chodzi mi po zainstalowaniu kodeków itd. :/ Mozesz mieć coś na komputerze, co zakłóca grę, ale to tylko moje przypuszczenia.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|