![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Czasem w TS2 mamy bardzo duże pokoje do zagospodarowania. Musi być w nich również podłoga... Jeśli obłożymy ją całą jednym materiałem, zbyt ładnie nie wygląda :/ Dlatego można łatwo i przyjemnie zrobić dywan, który po odpowiednim dobraniu barw prezentuje się świetnie!
1.Mamy pusty pokój, podłoga jest wyłożona drewnem. Wygląda beznadziejnie no nie?? ![]() 2.Wzór dywanu "kreślimy" płotkiem. Jeśli chcemy zrobić jakiś wzorzysty dywan, wchodzimy w tryb budowania, wybieramy jakikolwiek niski płotek i robimy z niego wzór jaki będzie miał przyszły dywan ![]() 3.Potem wypełniamy przestrzeń wewnątrz płotków jakimi chcemy podłogami ![]() ![]() 4.Usuwamy płotki. Usuwamy płotki, dzięki czemu dywanik zaczyna wyglądać jak dywanik ![]() ![]() 5.A oto jak dywan zmienił przestrzeń wewnątrz pokoju. Pokój nie jest taki banalny jak wcześniej, nabrał własnego, wyjątkowego stylu. ![]() Poradnik zaczerpnąłem z mikeinside.modthesims2.com: https://web.archive.org/web/20230604...aic/index.html Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.08.2023 - 20:17 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Bardzo fajne, napewno wypróbuje :]
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Super
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Blue__Lagoon : 16.02.2006 - 15:44 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Super! Dziękli za taki poradnik!
![]() ![]() PS.Efekt jest niesamowity! :tu: |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Ja czesto robie jeszcze jakies wzory na tych ''dywanikach'' w ten sam sposob co sam dywanik niskim plotkiem robie jakies ksztalty kwadraty itp koloruje je na inny kol,or i wyglada naprawde bosko!!!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Fajne
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Cóż, nie musiałeś chyba długo myśleć nad zrobieniem tego poradnika. Ja na to wpadłam w pierwszym dniu gry
![]() Acha- i zrób coś z tymi zdjęciami- widzę malowniczy prostokąt z napisem "obrazek". |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest