Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.07.2007, 05:37   #1
Chmelcor
Guest

Domyślnie Dom "Catherok" [BRAK ZDJĘĆ]

To dom Radosława, Czesławy i Bronisława Cebelów.

O to spojrzenie z gory:

Nie ma jakichs dziwnych ksztaltow, ale zapewniam jest funkcjonalny .
Zanim jescze na dobre zacznie sie ogladanie to powiem, ze nie umiem robic ogrodow, dlatego zamiast pieknego buszu, ktorego i tak bym nie umial zrobic, zrobilem skromna okolice domku i estetyczna sciezke.

I WAZNA RZECZ ZAMIAST OCEN MOWCIE MI CO ZROBILEM ZLE, CO DOBRZE I CO MAM JESZCZE DOPRACOWAC. TO MI BARDZIEJ POMOZE NIZ OCENY.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 20:13

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.07.2007, 12:49   #2
Nindë Tasartir
Guest

Domyślnie Odp: Dom "Catherok"

Mi cos to nie pasi...niewiem czemu, ale jak dla mnie to zbyt wsiowy, a raczej się
na tym znam, bo zrobiłam już ze 100 domków.A więc oceniam:
zewnątrz:8/10
wewnątrz:4/10
razem:12/20

stare 22.07.2007, 14:06   #3
Alicja008
Guest

misti, a wiesz moze z jakich stron moge sciagnac fajna kuchnie??
domek mi sie nawet podoba, tylko taki zbyt zwyczajny...

stare 22.07.2007, 14:21   #4
Chmelcor
Guest

Misti a ty te 100 domow zamiescilas na forum, bo ja widze, ze masz tylko 42 posty.
A innego domku zrobic nie moglem, bo mam niewiele dodatkow, ale niedlugo dobiore sie do kolejnych. Dzieki za komenty, ale mowilem, zebyscie pisali co wam nie pasi. Dokladnie powiedzcie jaki mebel to sie na przyszlosc naucze!
Oczywiscie domek moze sie wam nie podobac, dlatego, ze nie jest nowoczescny i to nie "wasz styl".
A moja samokrytyka brzmi tak: nie powienienem mieszac styli, ale powinienem mieszac kolory.

stare 22.07.2007, 14:25   #5
Alicja008
Guest

Prosze, napiszcie mi adresy jakichkolwiek stronek gdzie moge znalezc fajne kuchnie do scagniacia...
prosze

stare 22.07.2007, 14:35   #6
Chmelcor
Guest

No dobra, ale powiem ci ze moja kuchnia nie ma zadnych z neta.

modthesims2.com
thesims2.com
parsimonious.org
reflexsims.de

Ale nastepnym razem SZUKAJ!

stare 22.07.2007, 14:39   #7
Alicja008
Guest

Szukałam ale nie znalazłam!
Dziekuje za pomoc :*

stare 23.07.2007, 23:43   #8
shezza

Reputacja: 13

Domek ogólnie ładny.

Co jest ok:

Fajnie dobierasz kolory. Nic się ze sobą nie gryzie. Pokoje nie są zagracone, ani puste. Złoty środek. xD Stworzyłeś domkowi własny styl. Domek jest przytulny, a nie surowy. Nie zapomniałeś o elementach dekoracyjnych. To duży plus.

Co mi nie pasuje:

W łazience na górze jest jedna szafka. Gdyby było ich więcej, lepiej by to wyglądało. Ale w sytuacji takiej jak ta, kiedy łazienka jest mała, lepiej wygląda kran taki stojący. Chyba zrozumiesz o co chodzi. W pokoju nastolatka jest zdecydowanie za dużo lamp. Stojąca, wisząca i przyczepiona. Wystarczyłaby jedna. To samo pokój rodziców. W kuchni jest ciut za dużo szafek. W saloniku zbędny jest ten stoliczek obok żółtego fotela. I tak nic na nim nie stoi. Jakoś inaczej ustaw tą sztalugę, dziwacznie wygląda szczerze mówiąc.

Ogólnie: Domek ładny, ale nie moje klimaty. Jak powiedziano wyżej, trochę wsiowaty. Te drzewa mogłyby być chociaż trochę bardziej różnorodne. Ale może być. 7/10
shezza jest offline  
stare 24.07.2007, 00:01   #9
marandile

Reputacja: 14

- strrasznie maxisowy... nie podobają mi się te barierki przy szafkach w kuchni - odsłaniają brzydką stronę szafek, bardziej nadawałyby się tam półścianki.
- nie moje klimaty. Jak już mówiłam, wszystko jest maxisowe, a ja niezbyt lubie maxisowych mebli, przynajmniej niektórych...
- jak chcesz zrobić zdjęcia, to wciśnij TAB i przytrzymaj "-" (minus) na klawiaturze, po prawej stronie.

www.muranomobilia.com
www.holysimoly.com
www.modthesims2.com - to bardzo dobre strony z b. realistycznymi dodatkami. Koniecznie przeglądnij. Jak wróci simsweb, to pościągaj sobie stamdąd tapety i podłogi - ja z nich korzystam i jestem bardzo zadowolona
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline  
stare 24.07.2007, 00:01   #10
Lolinka
Guest

Cytat:
Mi cos to nie pasi...niewiem czemu, ale jak dla mnie to zbyt wsiowy, a raczej się na tym znam, bo zrobiłam już ze 100 domków
Misti, twój ostatni dom raczej nie był za piękny , więc się nie czepiaj tego, który jest o 100 razy lepszy od twojego :con: Zresztą nawet jeśli masz TE 100 domów, to czy to jest jakakolwiek podstawa do tego żebyś znała się na simowej architekturze...
A teraz do rzeczy. Domeq jak domek, może być. Nie podoba mi się ta ścieżka do domu, ta mała łazienka na dole, a te lampy na ścianach mi trochę nie pasują, reszta chyba Ok. Niech będzie 7/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania