![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
W odpowiedzi na rzucone przez Ulmille wyzwanie mam zaszczyt zaprezentować całkowitą przebudowę Europejskiej Kamienicy. Moim celem była zamiana małego, surowego domu w luksusowy apartament. Wnętrze zawiera wiele stylów architektonicznych. Dom posiada klasę i jest wygodny. Ogród dosyć nietypowy lecz idealny do podziwiania i odpoczynku na trawie. Proszę o oceny.
To wszystko, proszę oceniać. Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:37 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 13
|
![]()
No nawet fajny , ale troszkę pomieszane style.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Może ktoś jeszcze skomentuje?
|
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Domek bardzo ładny ^^ Troszeczkę pomieszane style, w jednym pokoju drewniano, w drugim bardziej nowowcześnie xD Ale spox
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
A mi sie nie podoba. Ogrod bardziej cmentarz przypomina, a wnetrze to raz zamek z XV w. a raz nowoczesny pokoj nastolatka. w łazience chyba mozna sie zabic, bo nic nie widac, czarno jak pod ziemia. Nie podoba mi sie. 2/10
|
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Mi również średnio się podoba. Z zewnątrz - a owszem. Bardzo ładnie. Ale za to w środku... Za duża mieszanka stylów jak dla mnie. Lecz nie jest źle
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
O boshe! A to to co jest? :/ Pomieszane style, kolory scian i podlog zupelnie nie dobrane - zlewaja sie...ogrod...omg nawet nie skomentuje, a o co chodzi z ta figura na balkonie....to z zwenatrz jak kosciol wyglada.... :/
Wnetrze nie komentuje beznadziejnie dobrane meble, za ciemno, jest strasznie mroczno...Nie podoba mi sie w ogóle nie ocenie...lepiej nie...i wiesz co dodam tyle: Jak mozesz oceniac inne domy, pisac, ze twoim do piet nie dorastaja....sory, ale nie masz talentu do tego, robisz zwykly syf...omg....wez to skasuj, bo se obciach robisz.... |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Obciach to ty robisz sobie tą wypowiedzią. Nie sztuka ściągnąć wszystkie meble z neta i poukładać je byle gdzie. Tapety są idealnie dobrane z podłogą. A gdy patrze się na inne domy to właśnie widzę brak jakiegokolwiek ogrodu. Każdy pokój ma inny styl ale każdy jest ładnie urządzony. Jeszcze w sprawie mebli, jakbyś nie zauważyła meble, tapety i podłogi są zawsze dobierane według danego stylu. Rzeźba jest dla ozdoby, a jeśli uważasz że to kościół to chyba nigdy nie widziałaś kościoła. xP .
P.S. Przeprasz wszytkich, których moje oceny mogły urazić. Akmiss, 13_aga_13, Tsuki - dzięki za normalne oceny. Dziękuje Ulmille ale ta rada już mi się nie przyda. Ostatnio edytowane przez szynszylam : 21.06.2007 - 16:03 |
![]() |
#9 |
Reputacja: 16
|
![]()
Obciach to robi sobie każdy, kto wdaje się w tą bezsensowną rozmowę. Może kwestię który dom jest lepszy pozostawcie dla siebie. Trudno jest porównywać nowoczesny dom (by me) z domem jak ktoś zauważył wyglądającym jak kościół i ze srebrnym rycerzem przy wejściu. Także kółko wzajemnej adoracji (lub różańcowe jak kto woli) uważam za zamknięte. I mam nadzieję, że nie będziemy musieli oglądać kolejnych postów nie na temat.
Pozdrawiam: Ulmille Edit: No dobrze. Będe miał to już z głowy. Bryła prosta, taka ot sobie...dziwnie wyglądają te okna z przodu no ale skoro ci się podobają to spoko. Ta łazienka to chyba dla niewidomych jest...ciemno tam jak grobowcu. Ogólnie nie lubie mieszania styli a co dopiero aż tak wielkiego melanżu stylistycznego. Ocena:5/10 Aha i mam jeszcze dla ciebie jedną wskazówkę...radziłbym ci na przyszłość nie wyskakiwać odrazu że tekstami typu "dom jest piękny i stylowy"- to powinni ocenić użytkownicy forum. Wiec takie słowa zostaw sam dla siebie. Jeśli faktycznie tak jest to użytkownicy to potwierdzą. :-] Ostatnio edytowane przez Ulmille : 26.03.2007 - 22:48 |
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 11
|
![]()
Widzę, że jest tu mały spór chodź nie sądzie, żeby Ulmille rzucał Ci wyzwanie. A dom chyba wystawiasz na forum, aby poznać opinię publiczną, a nie samemu go sobie oceniać
![]() Moja ocena: Wielkim minusem Twojej budowli są pomieszane w niej style, chodź sama w sobie jest udana. Nie podoba mi sie bryła - prosta i klockowata. Plusa masz za pomysłowy ogród, niestety jest trochę pusty. Wnętrza są ładnie urządzone. Gdzie, nie gdzie wieje pustkami np. w salonie. Nawiązując do salonu przydało by się trochę kontrastów, gdyż jest, aż mdło. Podoba mi się jadalnia, jest stylowa i ładnie urządzona. Na podstawie zdjęcia przedstawiającego kuchnię nie mogę jej dokładnie ocenić lecz przyznam, że tapeta dobrze dobrana do mebli. Łazienka kompletnie odstaje od stylu domu. Znowu nie podoba mi się brak kontrastów, wszystko na czarno, a oprócz tego strasznie w niej pusto. Gabinet jest urządzony jeszcze w innym stylu niż salon czy łazienka. Nie podoba mi się, ale przyznam, że dobrze utrzymana kolorystyka, tylko tapeta kompletnie mi nie pasuje. Sypialnie - jedna i druga (zbytnio sie od siebie nie różnią) bardzo mi się podobają. Świetnie dobrane i ułożone meble. Ogólnie udana produkcja, jednak wiele bym w niej zmieniła. Pozdrawiam, Raisa ![]()
|
|