![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Dom Sunik przeznaczny dla małżeństwo + dziecko.
Nie będe się rozpisywał dom pomimo tego, że jest dosyć mały pomieści wiele rzeczy =] Dom jest bez dodatków z netu zawyjątkiem żaluzji bez której nie wyobrażam sobie domu ![]() Dom jest swtorzony z dodatkami: TS2, 4pory roku i zwierzaki =] Przepraszam za jakość zdjęć nie wyszły mi wszytskie za bardzo, a nie miałem czasu juz na robienie nowych. Zdjęcie pokoju nie zamieszcam ponieważ nie ma cow nim oglądać ![]() Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:01 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 14
|
![]()
jak na clean, to naprawde nieźle. Dam 7/10, gdyż nie znosze cleanów.
ps: poprawnie powinno być - żaluzji, bez KTÓRYCH.
#3 | |
Reputacja: 14
|
![]()
Szkoda, że trzeba klikać na zdjęcia i długo czekać zanim się załadują (przynajmniej u mnie ). To bardzo zniechęca do oglądania.
Bryła: Podoba mi się. Jest taka nietypowa. Ja bym zapewne do tych szarych cegieł, dała szare, albo czarne schody i balustrady, ale z tymi też nie wygląda źle. Poza tym, wiadomo, że to wszystko kwestia gustu ![]() Kuchnia z jadalnią: Jasna zielona tapeta z białymi listwami nie pasuje do ciemnej drewnianej podłogi. Sprzęty kuchenne są raczej nowoczesne, co również nie pasuje do podłogi. Stół i krzesła jakoś odstają od reszty. Myślę, że gdybyś zmienił drewnianą podłogę na jakieś płytki czy linoleum, byłby lepiej. Pokój wypoczynkowy: Znowu ta sama tapeta. Rozumiem, że tak miało być, bo między kuchnią a salonem nie ma kompletnej ściany. Zauważyłam jednak, że zmieniłeś podłogę, więc dziwi mnie, że tapety nie. Sądzę, że bardziej wymagane byłoby zachowanie takiej samej podłogi niż tapety. W salonie najbardziej chyba nie pasuje ten dywan. Na drugim zdjęciu niewiele widać :con: Przedpokój: Właściwie widać tylko drzwi i schody, więc nie ma co oceniać. Sypialnia: Ładne kolory, tylko półka na książki jakoś się z kolorystyką nie wpasowała. Nie podoba mi się również to, że ten regał stoi tak na wprost drzwi, tak, że można na niego wpaść. Fotel również stoi jakoś tak dziwnie, lepiej byłoby, gdyby stał prosto. Sergio napisał: Cytat:
Uwagi: Zdjęcia lepiej by wyglądały bez siatki, więc polecam robienie ich w trybie życia. Polecam również robienie zdjęć przy zapalonych światłach, będą wówczas jaśniejsze i ładniejsze, a przede wszystkim będzie lepiej widać, co na nich jest. Bardzo też nie podoba mi się to, że na zdjęciach pomieszczeń widać niebo. Proponuję ustawiać kamerę tak, aby było widać tylko ściany. Brakuje mi rzutów pięter i zdjęć tarasu. Podsumowanie: Z całego domu najbardziej podoba mi się bryła. Jest ciekawa, zbudowana z pomysłem ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia przy następnych budowlach ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Jak na pierwszy domek, jest naprawdę dobrze. Jak zwykle mam kilka uwag, ale widziałam dużo gorsze domki. Oto moja ocenka, mam nadzieję, że sprawiedliwa:
ZEWNĄTRZ: Ogólnie ładnie, ale nie lubię cegły... I jeszcze ten kolor, dałabym raczej jakiś cieplejszy typu brąz czy popielaty. Brakuje mi czegoś, bryła wydaje się duża, a ja takich nie lubię, i te drzwi których nienawidzę... ale widać, że włożyłeś bardzo dużo pracy, dlatego 6/10. OGRÓD: Jakiegoś wielkiego i naprawdę dobrze zagospodarowanego ogrodu to ja tu nie widzę, ale podoba mi się balkon i te klomby przy wejściu do domu, ciekawy pomysł, brzeg oczka jest strasznie stromy i za to minus. Brakuje mi tutaj jakiegoś miejsca do wypoczynku, choć bujaczka w ogrodzie czy basen nie bardzo pasują do tego domku, myślę, że masz rozwijające się dopiero jakieś wyczucie smaku, szanuję to i mając nadzieję, że będzie lepiej daję 6/10. BRYŁA: Naprawdę podoba mi się wejście... Ale okna jakoś nie pasują do tego tynku, tak samo jak drzwi, ale to tylko moje zdanie. Bryła nie jest ani prosta, ani zbytnio wymyślona. Taka akurat, jednak nie lubię piętrowych domków, nie mają takiego efektu jak parterowe. No jest średnio, 5/10. WNĘTRZE: Skromne, proste. Bez zbędnych dziwolągów. I dobrze, taki powinien być pierwszy domek. Jednka zauważyłam, że masz jakiś sentyment do tego rodzaju kanap i foteli. Taki sam fotel znajduje się i w sypialni i w salonie. Najpierw przyczepię się do barw. Źle łączysz kolory, musisz nad tym popracować. Ale nie mam zastrzeżeń do łazienki, tylko nie widać w nim lustra, a powinno być. Nadało by mu więcej wytworności i funkcjonalności. Kuchnia, jest za pusta, powinno być w niej więcej blatów, jakiś express i może kuchenka mikrofalowa? Było by "prawdziwiej". Do tego rodzaju, wąskiej kuchni, polecam tak zwaną "wyspę" zamiast stołu z krzesłami. Domek jest dla 3 os. a są tylko dwa krzesła, czemu? Dziecko jest małe? Przydałby się chociażby fotelik do jedzenia, ale to taki szczegół. Sypialnia też ładna, tylko... ten regał mi tam nie pasuje. Powinien być o ton jaśniejszy i... bez tego ozdobienia u góry. Ale firanki bardzo pasują do sypialni, nadają jej delikatności. A salon... hmm... tu jest tak na dwa razy. Nie podoba mi się cegła, i przydałoby się troszkę więcej dekoracji, oraz jeszcze jakiś mały mebelek, może stół , w którym zasiądzie cała rodzina podczas niedzielnego obiadu, albo jakaś ława, do kawy? Brakuje mi tam czegoś, ale fajny pomysł z tą ścianką działową, podoba mi się. Hol, zimny, moim zdaniem do wymiany schody i zmiana koloru ścian. Ocenka... 6/10 ![]() RAZEM: 23/40 Jak na pierwszy raz, bardzo dobrze =* UWAGI: Nie masz jeszcze doświadczenia, widać to chociażby po zdjęciach. Ale trening czyni mistrza, będzie lepiej. No i koniecznie pracuj nad kolorami, i następnym razem przyłóż się do ogrodu, jest wizytówką domu. Przekonaj się do domków parterowych, lepiej się prezentują i łatwiej je urządzić, szczególnie na początku. Wielkie wille zostaw sobie na później. Trzymam za ciebie kciuki, czekam na kolejny domek. Pozdrawiam Kasia |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
A mi się ten domek bardzo podoba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Tylko zaluzje sa z neta, bo te maxisa sa bezuzyteczne. Dom jest przytulny, a ta zielen w kuchni swietnie sie komponuje z tym drewnem. Naprawde lubie takie domy i stawiam 8\10. Nie zwiekszam oceny za to czy clean czy nie. Dla mnie to poprostu bez roznicy, jak dom jest dobry, albo nie.
|
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Fajny, ale RZUTY to nie są zdjęcia boków domu tylko ''z lotu ptaka'' czyli całe wnętrze od góry
![]() ![]() 7/10 |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Thx za komentarze, przy następnym projekcie postaram sie uwzględnić wasze wskazówki. Chociaż moim zdaniem podłoga kuchni z ścianą współgraja idealnie podłoga wycisza a ściana nadaje ożywienia.
|
![]() |
#9 |
Reputacja: 10
|
![]()
fajnie domek prezentuje się na trzecim zdjęciu
bryła i schody |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest