![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mój trzeci domtemat na forum.
Dom przebudowany na nowoczesny. Dom po budowie ma 2 piętra z fundamentami, salon, kącik jadalnialny, kuchnia, hall/rekreacja/przetrzeń otwarcie pokoju dziennego, WC, 2 sypialnie, 2 łazienki, hall/pokój rekreacyjny/ogród zimowy, 2 balkony, ogród zewnętrzny. Komentujcie. Dziękujemy bardzo. Pozdro. Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:01 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 15
|
![]()
Bardzo ładny dom, tylko kilka rzeczy mi nie pasuje trochę za durzo tych dywanów jak na mój gust....ale i tak jest bardzo ładny 9/10
cytat: " (...) Bo oczy są zwierciadłem duszy, a ona ma wielką duszę, więc musi mieć wielkie oczy, bo jakby miała małe to by się jej nie zmieściła...." 20 czerwca wyprowadzam się do Anglii. Nie kasujcie mojego konta, jeszcze wrócę :< |
![]() |
![]() |
#3 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Lubie dawać dużo roślin w domy i na zewnątrz ale trochę przesadziłeś szczególnie na zewnątrz podoba mi się bryła tak prosta ale się świetnie prezentuje daje 9\10 bo w środku trochę zatłoczno może to przez te rośliny i może następnym razem zrób zdjęcia z doły a nie z góry i daj w tedy sufit lepiej by się prezentowało i ładnie dobierasz meble
|
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 13
|
![]()
Dobra, jestem wredną zołzą. Nie podoba mi się. Bryła to bardziej jakiś wieżowiec, a nie dom dla jednej rodziny!! Ogródek to jakaś dżungla. Chyba troszkę tych roślin za dużo moim skromnym zdaniem. W środku za to jest fajnie. Nowocześnie i z klasą.
![]() ![]() Moja ocena:5.5/10 ( Za bryłę i ogródek odjęłam ) |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do domku, niestety muszę się zgodzić z poprzednikami, co za dużo to nie zdrowo, ale nie będę się rozpisywać na wstępie, przeczytaj ocenę, mam nadzieję, że pomoże ci w daleszej pracy ![]() ZEWNĄTRZ: Najpierw zobaczyłam domek przed przebudową. Normalna maxisowa chatka, nic szczególnego. Chwilę później szok! Sama nie wiedziałam co się dzieje, z małej przytulnej chatki, powstał... szpital, bo tak to odebrałam w pierwszej chwili... Nie chce mi się wierzyć, że ty przedbudowałeś ten domek. Wygląda na to, że budowałeś go od podstaw, ale niech będzie. Pierwsze wrażenie, jest najważniejsze i tu nie wypadłeś dobrze... 4/10 OGRÓD: Dżungla Amazońska! Pełno roślin, jedna przy drugiej... Sklep ogrodniczy? Ogród powinien być wizytówką domu, miejscem odpoczynku, spotkań z przyjaciółmi, a tu nie da się przejść! Zamiast delikatności, świeżego powietrza widzę, rośliny, rośliny i jeszcze raz rośliny, za mało drzew, za dużo kwiatów! Nie mam żadnego wytłumaczenia... Ale Altanka mi się podoba... Dlatego 2/10 przykro mi ![]() BRYŁA: Prosty sześcian na zewnątrz w środku pełne zamieszanie. Aż nie chce się wierzyć, że stworzyłeś tak wielki kontrast. Jak już napisałam, przypomina mi to szpital, a nie domek dla rodziny... Nie podoba mi się, przesadziłeś z nowoczesnością... zdecydowanie 1/10... WNĘTRZE: Tu jest lepiej, masz gust, umiejętność dobrego rozmieszczanie mebli. Widać znaczną zmianę, w domku przed, a po budowie. I to mi się podoba. Przez chwilkę poczułam się jak w programie "Dom nie do poznania"... w każdym tego słowa znaczeniu. Totalna metamorfoza. Bardzo ładne sypialnie i łazienki. Salon troszkę mniej mi się podoba, tak samo jak jadalnia. Kuchnia może być. Zdjęcia małe, nie wszystko dało się dobrze obejrzeć, ale... znów przesadziłeś z roślinami!!! Za ciasno! Twoim problemem jest umiejętność dobierania dodatków... a to jest bardzo ważne. Jest dobrze, nowocześnie z nutą przytulności, chociaż wolę ciepłe domki. Widać, że się napracowałeś da 7/10 ![]() RAZEM: 15/40 Myślałam, że będzie więcej. UWAGI: Mam nadzieję, że nie obraziłeś się za to co napisałam. Mam po prostu inny styl, może to dla tego. Chciałeś dobrze, ale aż przesadziłeś. Wszystko musi być z umiarem. Widać, że lubisz rosliny, dlatego też powinieneś skupić się na ogrodzie ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Kasia Ostatnio edytowane przez Kasiunia14lat : 08.08.2007 - 11:30 Powód: Pogrubienie |
|
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
No więc napisze krótko i zwięźle. Jak dla mnie powinnaś zostawić tą bryłę, a jedynie ją ulepszyć i zrobić jakiś tarasik i ogródek. Bo "to" po budowie to nie przypomina rodzinnego domu, a raczej jakiś szpital czy coś, jak ktoś zauważył. Natomiast w środku pozytywnie się zdziwiłem
![]() Dlatego daję: Za bryłę i ogród 2/10 (przykro mi...) Za wnętrze 8/10 ![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Nowoczesne pudlo nic wieecej a ten ogrod to brak slow po co tyle kwiatow??????wyglafda to okropnie,wnetrze znacznie lepsze przynajmniej bardziej przytulne
|
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Dom jest nieidealny. W ogrodzie za dużo kwiatów, wygląda jak blok, a nie dom jednorodzinny, ale... Bardzo mi się podoba wnętrze... wnętrze:10/10
Bryła: 7/10 (nie lubie klocow, ale ta ilosc okien jest... urocza. ;d) Ogród: 9/10 (troche za duzo roslin) |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
wnetrze jest super
gdyby bryla byla lepsza, ta jest zbyt wiezowcowata, ew szpitalna, to byloby super ogrod mi sie podoba, moze faktycznie za malo tu drzew ale jest super, nie wiem tylko czy twoje simy tu nie zabladza szkoda ze zapowiadana metamorfoza domu zostawila tak malo z poprzedniego charakteru tego domu, szczerze mowiac uwielbiam poddasze tej chatki i mialam nadzieje na jakies mile przemiany zachowujace jego charakter, a nie doszczetne wybrzurzenie |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Dziękuję wszystkim. Dzisiaj buduję, a jutro wstawie.
Pozdrawiam mikunio1 |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|