Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.08.2007, 12:58   #1
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Problem z Windowsem Movie Makerem ;(

Jeżeli taki temat był, to przepraszam, ale nic takiego nie znalazłem. Nie wiedziałem też do jakiego działu to dać, więc dałem tutaj.

Chciałem zmontować w Windows Movie Maker kolejny odcinek mojego simowego serialu. Wszystkie sceny nakręciłem, wszystkie działają poprawnie, ale jak zimportuję do kolekcji w WMM, to jak chcę którąś scenę odtworzyć, to albo w ogóle się nie odtwarza albo jest tylko połowa sceny i po połowie klip robi się czarny. Próbowałem zmienić z .avi na .wav itp., ale nie działało. Więc z powrotem zrobiłem na .avi, zaimportowałem do kolekcji i wtedy żadna scena nie chciała się uruchomić. Nie wiem, jak to naprawić i co to powoduje. Czy ktoś mi pomoże? ;(
mario jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.08.2007, 14:02   #2
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem z Windowsem Movie Makerem ;(

O takim akurat błędzie to ja nie wiem za dużo, ale na innym forum ktoś pisał, że tak właśnie ma (że druga połowa sceny to czarne tło), kiedy scena jest zbyt krótka, tzn. jeśli wstawi się dłuższe sceny, to powinny być w całości, a krótkie są takie "ucięte".

Inna sprawa to kodeki do oglądania filmów na komputerze... Jeśli jakieś instalowałeś ostatnio, to mogą być one powodem - wywołują różne błędy w Movie Maker, dlatego jak ja chcę coś zrobić w Movie Makerze, to je usuwam, a potem znowu instaluję na komputerze.

PS. .Wav to nie film, tylko plik dźwiękowy (jak .mp3 itp.), więc jeśli zmieniłeś na .wav, to straciłeś chyba cały obraz.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2007, 14:26   #3
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Odp: Problem z Windowsem Movie Makerem ;(

Sory, nie .wav, tylko .wmv . A tak przy okazji to już mi się udało. Po prostu przeniosłem wszystkie sceny do innego folderu i było ok. Może nie można importować z katalogu Movies w folderze The Sims 2(?). A co do tego, że krótsze sceny są ucięte, właśnie u mnie było na odwrót. To dłuższe sceny były w połowie ucinane. Dzięki za chęci, Isi. Już dodaję reputację. Pozdrawiam, Désignér
mario jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania