Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.08.2007, 12:30   #1
olliss
Guest

Domyślnie Romantyczne ognisko domowe [BRAK ZDJĘĆ]

Witam, przedstawiam kolejny dom by olliss.
Tym razem jestto stylowe połączenie romantyzmu i klasyki - nowego, ze starym. Chciałam stworzyć m.in. przytulne miejsce do odpoczynku, mieszkania. Dopracowałam ogród. Mam nadzieję, że wam się spodoba. Mieszkają w nim dwie romantyczne istoty - nastolatka Agata oraz jej mama Agnieszka Formanowicz.
P.S: W niektórych pokojach meble 'wystają', tzn. wchodzą w ściany, ale nic nie mogłam na to poradzić.

Parcela: mała 2x3
Wymagania:
TS2
TS2 Unisversity
TS2 Własny Biznes
TS2 Zwierzaki
TS2 Cztery Pory Roku

Dodatki:
Sims in Paris
Murano
XMSims

Mam nadzieję, że Wam się spodobało

Pozdrawiam i zapraszam do oceniania, olliss.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:45

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.08.2007, 13:21   #2
Fảlivrin
Guest

Domyślnie Odp: Romantyczne ognisko domowe

Wszystko mi się podoba z wyjątkiem kuchni 9/10 bardzo przytulny ^^

stare 09.08.2007, 14:33   #3
Kasiunia14lat
Guest

Powinnam ocenić domek pierwsza, w końcu to ja o niego prosiłam, ale cuż, jestem druga. Trudno w każdym razie troszkę bym w nim zmieniła, ale o tym za chwilkę :

ZEWNĄTRZ: W pierwszej chwili, bardzo mi się spodobał. Powtórzę się, nie lubię dziwolągów. Prosty, mały, ciepły domek w dodatku z werandą, która bardzo mi się podoba. Jedyne co mi się nie podoba to to, że jest za dużo rodzaji drzew, a tego nie lubię. No i nie lubię też ukośnych klombów dlatego 9/10.

OGRÓD: Bardzo romantycznie. Jest oczko, bardzo dobrze. Tylko czemu tam są takie jakby "wzgórza"? Może to wina zdjęcia, ale jakoś tak mi się w oczy rzuciło. I zastanawiam się jeszcze nad tym, jak simki dojdą do leżaków przy oczku... Moim zdaniem tam zamiast leżaków, powinien być stoliczek, grill itp. Rozkładane krzesła bardziej pasują do basenu, ale to tylko moje zdanie. Tak jak mówiłam wcześniej drzewa, też mi się to nie podoba. Ale śliczna fontanna (chociaż w jej okolicy za dużo jest przedmiotów, przydałaby się jakaś odległość). Wielki plus za altankę, ciepło i przytulnie. Ogólnie jest bardzo dobrze, chociaż dodałabym jakiś typowy ogródek z kwiatkami, może sad? Ale dam 8/10

BRYŁA: Bardzo mi się podoba, ładny kolor, nie mam nic do dodania. 10/10

WEWNĄTRZ: Zacznę od początku, najbardziej lubię oceniać wnętrza. Kącik telefoniczny, przyjęłam sobie raczej jako taki korytarz. Ładna podłoga, jest dobrze. Później pokój mamy. Elegancki, romantyczny, chociaż w całości go nie zobaczyłam, a tak mi zależało, powinnaś zrobić więcej dokładnych zdjęć, bardzo ładnie . Pokój Agaty, też nie za dużo widziałam, muszę przyznać, że tutaj będzie stać Cię na więcej, byłam pewna, że to będzie najpiękniejsze pomieszczenie w domu, a tu się troszkę zawiodłam, ale też jest prawie bardzo dobrze. Salon, mi się podoba, kuchnia też jest w niej bardzo ciepło. A co do łazienki to postawiłaś na tradycyjność. Bardzo dobrze, że w domku nie ma jakiś nadzwyczajnych pomieszczeń typu kino czy dyskoteka, bo nie bardzo to lubię. Dom to dom Sumując dam tak 8/10 jest troszkę błędów.

RAZEM: 35/40 Bardzo dobrze

UWAGI: Olliss, skupiłaś się chyba bardziej na ogrodzie niż na wnętrzu. Jest dobrze, ale myślę, że powinnaś kilka rzeczy dopracować, tym bardziej, że stać Cię na więcej. Mimo to, że bardzo Cię lubię, byłam szczera. Lubię jasne sytuacje. Wierzę w Ciebie i wiem, że przy odrobinie jeszcze większego wysiłku i cierpliwości domek był by jeszcze lepszym oginiskiem domowym, naprawdę. Podoba mi się taka naturalność, to jest w domkach bardzo ważne. Czekam na kolejny domek, mam nadzieję jeszcze lepszy i pamiętaj śliczna sypialnia

Pozdrawiam i mam nadzieję, że się nie gniewasz
Kasia

stare 09.08.2007, 14:54   #4
Pamela

Reputacja: 10

Ładny i przytulny. A w szczególności ta podłoga, wygląda cudownie. Jak dla mnie 9,5/10

I've been burning in water and drowning in flame
Pamela jest offline  
stare 10.08.2007, 13:06   #5
Kasiunia14lat
Guest

Olliss, napewno ten domek nie jest najgorszy! Jest dużo lepszy, ale jest on już twoim trzecim ocenianym przeze mnie mieszkaniem, i wymagam od ciebie coraz więcej. Myślę, że uwagi są cenne, pomogą ci w daleszej pracy. Masz smak, gust, talent. Potrzeba więcej cierpliwości i wiary w siebie, zobaczysz będzie dobrze
Trzymaj się. Pozdrawiam
Kasia

stare 12.08.2007, 08:36   #6
domilika
Guest

uwagi krytyczne: co to za róg w pokoju nastolatki, od wewnatrz jeszcze jako tako ale od zewnatrz kopletna porazka

domek ma ciut za duzo miejsca poswieconego na sypialnie i ciut za malo przestrzeni wspolnej, postaraj sie nad tym popracowac

stare 12.08.2007, 22:29   #7
Katia
Guest

NIe podoba mi się!Żartuje!Bardzo ładny domek!Nie podoba mi się tylko kuchnia.Ale domek jest śliczny!To jest mój ulubiony domek na tym forum!Zapomniałam o ocence 10/10!

stare 13.08.2007, 09:02   #8
Chryzantem Złocisty
Guest

Khem,khem...Olliss,kochana..
Dom z zewnątrz ładny.Ogród mnie urzekł po prostu *_*
Bryła taka trochę "kopnięty romb" ale nie czepiam się bo po co
Środek-ZA DUŻO Siminparis.Też kiedyś używałam i ściągałam ich meble,ale nie wyobrażam sobie całego domu w tych rzeczach-jak ty to zrobiłaś.
Mebelki "parisowe" takie z innej galaktyki i trochę dziwnie wyglądają...
I znowu ta lustrzana podłoga której nie lubię... Moje oczęta >.<"
A i ta kuchnia z Siminparis jest kompletnie nieudana (meble,nie twoja aranżacja ).
Mogłaś dać jakieś inne mebelki,byłoby o wiele lepiej.A tak to hmmm...
Ale dom przytulny,ciepły,także 8/10
Czekam na twój następny domek!

stare 15.08.2007, 13:28   #9
Rose
Guest

Z zewnątrz: Szczerze to mi się nie podoba. Jakiś taki z boku przekombinowany, a z przodu wygląda jak zwykły Maxisowski domek. Za mało okien i nie za ładny kolor elewacji. 3/10
Ogród: Nawet ładny. Uwielbiam jeziorka, ale nie podobają mi się te leżakin na brzegu. Świetna altanka. 8/10
Salon: Ładny, uwielbiam wrzosowy i czarny. Nie podoba mi się tylko ten, jak ty to ujęłaś "kącik telefoniczny". 9/10
Pokój Agnieszki: Jak ja nie cierpię czerwonych pokoi! No, ale możesz mieć inny gust, więc nie biorę tego pod uwagę. Nawet ładnie to wszystko wygląda. 9/10
Pokój Agaty: Po prostu cudo! Oprócz tych wystających przez ścianę kwiatków jest spoko. 10/10
Kuchnia: Nie za piękna. Szczerze, to okropne te meble. No, ale z tego, co tu czytam, to nie Twoja wina. 7/10
Łazienka: Nie lubię Maxisowskich łazienek. Nie ma niczego spoza podstawowych Simsów. A poza tym nie przepadam za małymi łazienkami. 3/10
W sumie:
49/70 Całkiem, całkiem.

stare 29.08.2007, 13:04   #10
Natuśka____
Guest

Nie wiedziałam ze jak jest mało okien to pokój może być taki przytulny ;]] Przypadł mi do gusty salon i pokój Agnieszki są takie fajne

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania