![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Tak jak w temacie. Nie mogę jej zmienić. Jest tylko 800/600 co zprawia, że nie mieści mi się cała linijka życia (a szczególnie aspiracje i potrzeby). Jak mam ją zmienić na 1024/760 czy jakąś podobną? Powtarzam: w opcjach graficznych, mam tylko opcję 800/600, i żadnej innej.
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 14
|
![]()
Rozdzielczość zmienia się w opcjach grafiki. Wystarczy zaznaczyć pożądany element i wybrać zastosuj.
Jeśli jednak gra automatycznie ustawiła taką rozdzielczość i nie masz możliwości wyboru innej, to prawdopodobnie masz za słaby komputer. Wiem to z doświadczenia. Na moim starym słabym komputerze również miałam rozdzielczość 800/600 i nic nie można było z tym zrobić. Musiałam ciągle przełączać pomiędzy aspiracjami, a potrzebami simów. W rezultacie aspiracje życiowe moich simów były rzadko spełniane i nie byli oni zbyt szczęśliwi :con: Na szczęście nie musieli zbyt długo czekać na poprawę swojego losu, ponieważ udało mi się udoskonalić komputer. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tak jak mówi Irbis, tylko że jeśli nie ma opcji innej rozdzielczości do wyboru, to można ominąć tą blokadę zmieniając pewne dane w plikach gry:
http://forum.thesims.pl/showthread.p...dzielczo%B6%E6 (post Jupitera)
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Mam nowego kompa , nowy monitor 22''
Jaką ustawić rozdzielczość, bym mogł grać normalnie i wszystko nie było hmm... rozciągnięte? Windows'a mam ustawionego na 1680 x 1050 W grze mam max 1024 x 768 Pomozecie ? ;D |
![]() |
![]() |
#5 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Dużo zależy także od karty graficznej.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
tracer4 - A może po prostu masz źle ustawione w opcjach?
Moja rada na dziś: Sprawdź jak masz ustawione odświeżanie ekranu w windzie a jak w Simsach ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Monitor panoramiczny , 22'' , max. rozdzielczość 1024x768 w Simsach. W Windowsie 1680x1050. Sterowniki do k. graficznej mam najnowsze. |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|