Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.10.2007, 19:25   #1
Natuśka____
Guest

Domyślnie Bład itd.

Witajcie ; ]

Mam kolejny problem i mam nadzieję że pomożecie mi go rozwiązać.
I mówię odrazu że wszystkie Simsy są orginalne, i jeżeli ktoś ma zamiar odpisać że to bład w grze to nie musi , ponieważ ja szukam rozwiązania tego problemu Przechodzę do sedna sprawy
Od niedawna w mojej grze nie ma nie ma opcji: zaproponuj zaręczyny itp. i postaraj się o dziecko Simowie których chciałam zaręczyć i postarać się u nich o dziecko mieli ze sobą 100% .
Zauważyłam też że ten bład pojawił się od tej pory kiedy ściągłam tzw.,,Kwiatek Śmierci" lecz usunęłam go a ten problem dalej jest.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.10.2007, 19:46   #2
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Bład itd.

Nie wiem czy Ci pomogę, ale spróbować zawsze warto.

Jeśli chodzi o opcję "postaraj się o dziecko", to miałam kiedyś w grze identyczny problem. Początkowo myślałam, że simka już jest w ciąży, a ja nie słyszałam muzyczki więc czekałam i czekałam ... Niestety okazało się, że nie była. Zrozumiałam, że wystąpił jakiś błąd. Ponieważ Ci simowie bardzo chcieli mieć dziecko, postanowiłam, że je adoptują. Tak też zrobili. Natychmiast po adopcji (nie pamiętam jednak, czy od razu po wykonaniu telefonu, czy dopiero po pojawieniu się dziecka w domu), opcja "postaraj się o dziecko" powróciła. Taki błąd nigdy więcej mi się nie powtórzył.

Co do zaręczyn, to ważne jest, co to za sim, z któremu Twój sim chce zaproponować zaręczyny. Bo jeśli to sim miastowy, to może okazać się, że ma on już współmałżonka. Taką sytuację również miałam. To było dawno temu, kiedy nie znałam jeszcze miastowych. Moja simka zakochała się w jednym takim i chciałam, żeby się zaręczyli, ale takiej opcji nie było. Później zobaczyłam, że miał na palcu obrączkę. Nie wiem czy znasz miastowych simów, ale myślę, że warto to sprawdzić.

Edycja: Wiesz, że założyłaś dwa takie same tematy? Ja właśnie zauważyłam

Ostatnio edytowane przez Irbis : 30.10.2007 - 19:50 Powód: patrz wyżej.
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.10.2007, 20:37   #3
Natuśka____
Guest

Domyślnie Odp: Bład itd.

Cytat:
Napisał Irbis

Edycja: Wiesz, że założyłaś dwa takie same tematy? Ja właśnie zauważyłam
Wiem ,wiem xP ponieważ pierw założyłam ten temat w rubrykach o The Sims 1 (zawsze mi się myliły ) No ale rzeczą ludzką jest się mylić
Dzięki Tobie problem ,,postaraj się o dziecko" rozwiązałam ;D kiedy tylko zauważyłam to co napisałaś, weszłam w gre bo chciałam się dowiedzieć czy ten sposób się uda. Okazało się że moja Simka bez ,,postaraj sie o dziecko" zaszła w ciąże :wacko: włożyła ubranie matki zaraz po tym jak zadzwoniła do bióra adopcyjnego. Później ta opcja znów była dostępna
A te zaręczyny to może dlatego nie chcą się powieść , bo Sim którego chciałam ozenić był wskrzeszony :smirk: po tej ,,tranzakcji" było napisane że powrócił w rzeczywistej postaci ,ale nie do końca taki sam , czy coś w tym stylu
Narazie dzięki Ci bardzo Irbis mam nadzieję że jak drugi raz włącze grę ta opcja nie zniknie.

Pozdrawiam ;]]
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania