Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.12.2007, 16:30   #1
Definition
Guest

Domyślnie Domek "Costly" by Definition [BRAK ZDJĘĆ]

Chciałam pokazać swój domek Krótko wyjaśnię...
Nudziło mi się i stworzyłam rodzinkę Lynch - kobietkę Evannę i faceta Chivelly'ego. Niedługo potem Evanna zaszła w ciążę i urodziła ślicznego chłopca Maxa. Kiedy Max był w wieku szkolnym, Chivelly umarł. Jakiś czas później Evanna stała się emerytką, a Max nastolatkiem. Chłopiec wyjechał na studia, gdzie poznał śliczną japonkę - Yumi. Na razie oboje są na studiach, ale już jest wybudowany dom, do którego wprowadzą się oboje (będą mieszkać z Evanną :shifty: ).
No to tutaj macie "gospodynię" domu:

Nie dałam fotek pokoju, widocznego na rzucie, gdyż jest pusty. Przeznaczę go na pokój dla dziecka Tylko nie wiem jeszcze jaka płeć, czy jedno, czy bliźniaki, więc nie jest urządzony :shifty:

PS. nie chciało mi się czekać pół dnia, więc w końcu zmieniłam formaty na jpg
Yym, i sorki za ten pasek potrzeb na jednej chyba focie :con:

:shy:

Wymagania: The Sims 2 i dodatki: Na Studiach, Nocne Życie, Własny Biznes, Zwierzaki, Cztery Pory Roku, Podróże
W 100% CLEAN!!!

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:49

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.12.2007, 08:04   #2
Definition
Guest

Domyślnie Odp: Domek "Costly" by Definition

Ciemu mi nikt nie komentuje ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ???

stare 09.12.2007, 09:08   #3
Natuśka____
Guest

No więc , ja skomentuje jako pierwsza ; )
Domek mi się podoba , jest przytulny i moim zdaniem pasuje do właścicielki. Kiedyś robiłam domy w zimnym stylu , dodawałam mało ozdób , ale kiedy patrze na te cuda na forum zmieniłam całkowicie styl
W niektórych pomieszczeniach są źle dobrane kolory Np. ten czerwono-czarny obraz w pokoju dziennym , nie pasuje mi do jasno zielonych ścian
Jak spojrzałam na rzut drugiego piętra to się z lekka wystraszyłam to pomieszczenie obok sypialni Yumi i Maxa - przecież tam nic nie ma tylko okna , ściana i podłoga :con: przydałaby się chociaż jedna etieżerka , rzeźba bądź obraz.
Jeśli chodzi o ogród - ładny , lecz jeśli jest szklarnia to przypuszczam iż gospodynia domu Evanna jest ogrodnikiem , więc w koło domu powinno być pare krzaczków.
*Simziaba094 - ale wtopa sory :shy: z reguły czytam to co jest napisane w prezentacji domków. No coż zdarza się :smirk:

Pozdrawiam (ale się rozpisałam jakaś wena mnie dopadła)

Ostatnio edytowane przez Natuśka____ : 09.12.2007 - 10:27 Powód: Dopisuję coś do mojego posta ; P

stare 09.12.2007, 10:11   #4
avenly

Reputacja: 10

Natuśka -Definition napisała ,że ten pokój jest przeznaczony dla dziecka,które się jeszcze nie urodziło .Ogólnie domek średnio mi się podoba,może dlatego,że wole nowoczesne domki z dodatkami z netu.Najbardziej nie podoba mi się kuchnia.Daję 7/10.Ale nie zrażaj się.Twórz dalej domki i wystawiaj na forum.Nie jest źle
avenly jest offline  
stare 09.12.2007, 14:47   #5
Komurka
Guest

Taki typowy domek osoby, która załącza prace pierwszy raz na forum

stare 09.12.2007, 15:59   #6
Marcinprod
Guest

Nawet fajny.
1.Po co mu stare okna jak wygląda na zewnątrz jak nowy!
2.W środku stary, a na zewnątrz?
3.Przynajmniej na ciebie nie naryczę, poniewaz to twoj pierwszy dom!

stare 09.12.2007, 17:19   #7
Definition
Guest

Hm, fakt, lepsze są domki z dodatkami z neta, ale nie chcę brudzić sobie kompa Miejsca mam sporo i aż się prosi, żeby go zapełnić (na dysku C wolne 101 GB, a na D 142 GB ) Ale mam niemiłe wrażenie, że gra mi będzie zamulała. Po za tym właśnie wróciłam ze sklepu - kupiłam sobie AKCESORIA - moda z H&M, młodzieżowy styl i szyk i elegancja, i buduję kolejny domek - może go dam na forum

stare 09.12.2007, 17:22   #8
Elros
Guest

Nie jest źle! Ale super też nie jest zwykły a nawet przeciętny

5/10

stare 23.12.2007, 11:37   #9
Origáme
Guest

Takie Sobie
Pozdr.

stare 24.12.2007, 01:21   #10
haughton

Reputacja: 10

Moja pierwsza uwaga - zdjęcia są za duże. Zamieszczone przez Ciebie fotki mają łącznie ponad 25 MB i są w olbrzymiej rozdzielczości (nie każdy ma 21 calowy monitor ), dlatego niewygodnie się je ogląda. Przed zamieszczeniem zdjęć powinnaś je trochę "obrobić" w jakimś programie graficznym.

Bryła i ogród:
Razi mnie połączenie quasi nowoczesnych, kamiennych ścian z "wiejskimi" oknami i modernistycznymi barierkami - balkon na górze wyglada, jakby nie był niczym ogrodzony. Ogrodzenie działki pasujące bardziej do klombu kwiatowego i pusty ogród powodują, że dom jest za bardzo wyeksponowany - każdy, kto wędruje akurat chodnikiem może swobodnie obserwować wszystko, co dzieje się na parceli. Wrażenie to dodatkowo pogłębia umiejscowienie działki tuż przy skrzyżowaniu, osobiście nie chciałbym pływać w basenie czując na sobie wzrok przechodniów. Bryła za to jest całkiem zgrabna, chociaż kształt tarasu za bardzo "wydziwiony". 3/10

Parter:
Salon - przytulne i ciepłe kolory, przestronne wnętrza, ale i tutaj widać plątaninę stylów. Z jednej strony elementy dekoracyjne rodem z Japonii, a obok nich klasyczny biały fortepian, modernistyczne biurko, kiczowata figurka kota... To wszystko gryzie się ze sobą. Podobna sytuacja w kuchni (archaiczne meble oraz supernowoczesne urządzenia AGD). Łazienka wygląda już lepiej, tylko te wazy nie powinny stać na podłodze. Sypialnia ma bardzo dziwaczny kształt, a to ohydne legowisko dla zwierzaka powinno stać trzy przecznice dalej - na wysypisku śmieci . Tutaj też mieszanina - kolorowy, plastikowy zegar, klasyczna komoda, nowoczesny telefon i samurajskie miecze? Nie bardzo. 3/10

Piętro:
Indiański przywoływacz snów wiszący w przedpokoju jako duet z fotografiami w sepii, suszone kwiaty/zioła (?) z japońskim wachlarzem, łaciate wazy (znowu stojące w kącie!) z "babcinym" dywanikiem oraz bambusowe fotele i parasol a' la wyspa Hula-Hula postawione przy metalowych barierkach na tarasie to kolejne przykłady mieszanki stylistycznej. Sypialnia byłaby dużo bardziej relaksująca i przytulna, gdybyś ograniczyła trochę tą czerwień i powiesiła firanki w oknach oraz zmniejszyła pomieszczenie - jest za duże w stosunku do umeblowania. 3/10

Ogólnie 3/10. To twój pierwszy dom, więc nie zrażaj się krytyką, tylko buduj dalej. Trzymam kciuki.
haughton jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania