Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.03.2008, 18:52   #1
Koornela
Guest

Cool ,,Dźwięk bez dźwięku''

Oto moje II-gie FS. Jest to coś w stylu pamiętnika... Pisze go nastolatka, którą zaraz poznacie. FS. nie jest o mnie i nie ma nic ze mną wspólnego...
Jest to zmyślona Historyjka o 4 nastolatków w roli głównej.
1 odcinek-poniżej.
2 odcinek-<<klik>>
3 odcinek(ostatni odcinek części Pierwszej) <<klik>>

Oto JA! Kaśka Wojdan.Rozwydrzona nastolatka mająca rozterki miłosne...Bla bla bla... Mam 16 lat...Stracilam ojca i 10-letnią siostrę...Czasami żałuję, że kłociłam się z nimi teraz mieszkam z matką... Po śmierci ojca matka pozwoliła wbić mi sobie w usta kolczyk(moja matka mówi na to badziewie) Bla bla bla...
Poznajcie teraz moją matkę:

Chociaż zginęli 2 lata temu to ona ciągle ryczy... Acha bym zapomniała.
Na imię jej Adela(według mnie imię staroświeckie) Bla bla bla... Jest prawnikiem... Od śmierci ojca i siorki pozwala mi na wszyyystko... Pozwoliła mi żeby na wakacje(całe 2 miechy) przyjechała do mnie Friends z bratem( stary w wieku mojej matki...36 lat stary echh...Starszy o 20 lat oczywiście odemnie i mojej ,,Friendki'')Acha no i przyjadą moi koledzy z podstawówy...Są bliżniakami... Skończą jakieś 17 lat...

No, a oto moja ,,Friendka''. Anka Brodzik. Świetnie mi się z nią gada... Nie ma kolczyka... A właśnie bym zapomniała. Tak samo straciła rodziców... Miała 1 rok... To brachu ją adoptował...Nie? Przyjaźnimy się od 6 roku życia... Nie no nie mogę... Jak pisze,to mnie TV rozśmiesza... Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Ankę...

No, a to koledzy... Ten,,Blondas'' to Michał Góralczyk, a ten obok to jego brat Franek...Ohhh... Jacy oni są przystojni... W podstawówie podobał mi Franko(Franek hehe) Postanowiłam, że jak dorosnę to się z nim ożenię(hihi) ale wydoroślałam i zmieniłam decyzję... Ale może kiedyś... Kto to wie...

Jeszcze ktoś... A no tak jeszcze brat Anki

Rafał Brodzik... Jak na swój wiek... To całkiem całkiem... Anka mówi, że ma jakąś lache na oku... Ale mówi, że nigdy się nie ożeni... Kiedyś planowałyśmy, że on z moją mam... Hahahaha... Ale gdy przyjeżdża to tylko lampi się na moją starą... No ja nie mogę... I ciągle prawi komplementy ,, Świetnie pani... Pani Adelajdą gotuje...'' , ,, Pani jak zwykle świetnie wygląda''- myślałam, że go pacne... Buahaha!!!
No to koniec jutro wam napisze relację z I-wszego dnia... O już widzę Ankę..Ohhh nie mogę się doczekać kiedy wpadne w jej ramiona...
Koniec.
Zaraz to nie koniec... Chciałam wam powiedzieć, że ta Kaśka to ona tak gada i to chodzi o to, żeby było to Nie??I tam było nie mama tylko mam...
A więc 1 odcinek.

No i przyjechali... Moja mam usmażyła tostu z serem..Mniammm... (na fotce mnie nie widać...No i Rafcia, ale potem przyszliśmy) Rafał jak zwykle prawił mojej mam komplementy, a moja matka go słuchała... Po zjedzeniu Ja , An oraz reszta bandy(chodzi o Michała i Franka) poszliśmy do pojego pokoju... Ohh jak świetnie znowu zobaczyć się po latach Gadaliśmy o wszystkim. O szkole i nie tylko...Potem wsoczyliśmy do basenu.

Oczywiście Michał się nie kąpał... Mówił, że jest chory. Moja mam właśnie siedziała na leżaku i oglądała Miłowo..Jeahh... Dosiadłam się, a potem Michał.
Ja z nimi nie gadałam... Oni dyskutowali o kosmetykach.. Ble ble ble... Żałosny temat... Choć kocham kosmetyki nie cierpie o nich gadać... Nie?

Ale teraz co wam powiem( no i co zobaczyłam 1 godzinkę temu) zdziwi was( no i mnie!) Moja mam poraz pierwszy od 2 lat walnęła strój kąpielowy( Jeahh) Oczywiście pstryknęłam fotkę... Jak była z Rafałem. Ojej Rafałek ochlapał Mamusie i mamusia(o jojo) wpadłqa jej woda w oczy... Kurcze o mało co nie popłakała się... Ale widziałam... Znowu płakała... Była w salonie i płakała... Zrobiło mi się jej troche żal... Ona była taka wesoła... Z Rafałem... I te chlapnięcie... Ciekawe od czeg... No tak przypomniało pewnie jej się przypomniał tata... Bo zawsze się chlapali w Jacuzzii... Podeszłam do niej i przytuliłam ją mocno i mi także na oczku pojawiła się łezka..

Wieczorkiem pospacerowałam z Michałem... No i co zobaczyliśmy przez okno...?? Jak Franko i Anka rozmawiają w pokoju... Zaraz szarpnęłam Michcia żeby podał aparat...
-Nie mam.-powiedział...
-Kurcze.-odpowiedziałam- Czekaj... Mam komórkę pstryknę z aparatu...-powiedział no i PSSSSSSTRYKKK i po sprawie... Normalnie tak brechtałam się z tego zdjęcia. Umieściłam je wam... Może wy uważacie mnie za kretynkę, ale ja z wszystkiego się brachtam... Mam PlAn... Swatam An z Franko... Ale będzie z nich para... Na całego...

Obudziłam się o 7:00 zajrzałam przez okno... No cieplutko dzisiaj. Podbiegłam do szafy, poszperałam i wyciągnęłam nową białą bluzeczkę z kwiatkami i jakąś kieckę... Szłam do kuchni na Breakfast(śniadanko) i zajrzałam do łaźni(łazienki) jak zwykle ciemno... No ja nie mogę... U nas jest zwyczaj, że w łaźni nie ma oknien.. Popatrzyłam w lustro i uczesałam się kitkę, a jeszcze okular(okulary) na śłoneczko... <brecht> Idę na śniadanie.

Pewnie ciekawi was skąd biorę fotki... Sama je pstrykam... Ustawiam na samowyzwalacz...Nie? No i pstryknęłam fothę przy śniadanku... Oczywiście Rafcio Komplementiumus... Nie? Ja jadłam w milczeniu... Popatrzyłam raz na An raz na Rafcia... To ostatnia fotka... Bla Bla bla... Po śniadaniu idziemy Ja An z Franko i Michał na plaże w Miłowię, ale będzie zabawa...Mam da nam pełny zapas jezdenia, ja wezmę koc, a An piłkę dmuchaną... Napchaliśmy końcówki omleta w buzie i śmigamy na plaże... JUUUUHUUUUU
To koniec next odcinek będzie jutro albo w poniedziałek ewentualnie we wtrorek... Szykuję się niezły ubaw... Z An, Franko, Michciem no i... Przebojowej Kaśki Wojdan....

Ostatnio edytowane przez czrna-puma27 : 06.03.2008 - 13:39 Powód: link
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.03.2008, 19:22   #2
Choletté
Guest

Domyślnie Odp: ,,Dźwięk bez dźwięku''

to tak:
głupia główna bohaterka, której na dzień dobry nienawidzę,
irytujący sposób pisania, błędy, zła składnia, chwilami nie wiadomo o co chodzi,
NUDY.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2008, 19:51   #3
Simona

Reputacja: 10

JA widzę to tak: fs jak narazie niezbyt ciekawie napisany opisuje codzienne życie zwykłej nastolatki, która już ma różne plany co do ślubów. Niby coś się dzieje (mąż/tatuś umiera, Rafał zaleca się do mamusi,...), ale mimo to nie ma uczuć i doznań. Ten brak sprawia wrażenie, że Kaśka wszystko przyjmuje neutralnie. Dużo wielokropków, kilka literówek, dziewczyna pisze ten pamiętnik byle jak, tak jakby mówiła w swoim języku, a nie po polsku (he he). Ogólnie przydałyby się ładniejsze zdania. Poczekam na kolejną część i zobaczę czy doznam jakichś uczuć z fs, bo odbieram je neutralnie. Powodzonka!
Simona jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2008, 20:01   #4
luja

Reputacja: 22

Jak dla mnie FS wcale nie przemyślane.
Głowna bohaterka nie zachowuje się na 16 tylko raczj na 12 lat.
Dziwny styl pisania
Nudne
luja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2008, 20:35   #5
Mirpul
Guest

to pierwszy odcinek, może akcja trochę się rozkręci.

1.Styl pisania jest moim zdaniem okropny. Jak już piszesz że "reszta ekipy" to po co dodajesz "czyli Rufcio i Michcio" czy jak im tam? Powaliła mnie wypowiedź: "Szłam do kuchni na Breakfast(śniadanko) i zajrzałam do łaźni(łazienki) jak zwykle ciemno... No ja nie mogę... U nas jest zwyczaj, że w łaźni nie ma oknien.. Popatrzyłam w lustro i uczesałam się kitkę, a jeszcze okular(okulary) na śłoneczko... <brecht>"
2.I te skróty... An, Franko...
3. Strasznie wkurzające są te wstawki: hehe, hihi, bla bla bla. Po co to? Zresztą rozumiem, że raz na jakiś czas, ale wypowiedź "Ale teraz co wam powiem( no i co zobaczyłam 1 godzinkę temu) zdziwi was( no i mnie!) Moja mam poraz pierwszy od 2 lat walnęła strój kąpielowy( Jeahh) Oczywiście pstryknęłam fotkę... Jak była z Rafałem. Ojej Rafałek ochlapał Mamusie i mamusia(o jojo) wpadłqa jej woda w oczy..."

Reszty zwrotów które mnie walnęły prawym sierpowym, zrzuciły z krzesła na podługę, przebiły przez podłogę tak, że wpadłam do sąsiadów i zasypały odłamkami.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2008, 22:44   #6
ivette
Guest

Zdjęcia są ładne, ale tekst...

2/10

Tylko nie porzuć tego fs po kilku nieprzyjemnych komentarzach.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.03.2008, 09:51   #7
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Tekst w ogóle nie przypomina tekstu pamiętnikowego, tylko raczej mówiony (w dodatku jakimś dziwnym językiem). Niby młodzieżowy, ale jednak jakiś taki nie za bardzo. A może ty po prostu nie chcesz pisać tym bardziej "poprawnym" językiem (czyli takim, który nie może zawierać błędów składniowych, ortograficznych itd. itp.) i dlatego piszesz "tym" stylem?
Do zdjęć nie mogę się przyczepić. Chociaż nie... Niby bohaterka pisze, że ma ustawiony samowyzwalacz. To niby gdzie ustawiła ten aparat, gdy robiła to zdjęcie w łazience?
Propozycja poprawek: zmień KONIECZNIE ten styl pisania. Niech wygląda jak "pamiętnikowy", a nie "pseudo pamiętnikowy".
Ocenię po następnym odcinku, ale wiedz, że gdybym miała ocenić FS teraz to ocena tak jak u reszty userów nie byłaby wysoka.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.03.2008, 09:59   #8
ZuuZaa
Guest

Zdjęcia są ładne, ale samo fotostory strasznie nudne... Zgadzam sie ze wszystkimi nade mną... I to "bla bla bla..." mnie troche śmieszy...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.03.2008, 10:28   #9
Koornela
Guest

spoko nie zablokuję... Poprawię język i będzie spoko
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.03.2008, 10:29   #10
anthea
Guest

Bez obrazy ale mi się wydaje jakby to jakieś niedorozwinięte dziecko pisało O.O
Wogóle co to za język,no chyba,że miałaś zamiar przedstawić ułomność głównej bohaterki,to wtedy owszem Zdjęcia są ładne postacie też,ale sam tekst tego fotostory powoduje u mnie zniechęcenie ...i jak widać nie tylko u mnie xP
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania