Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.02.2008, 15:17   #1
bacha88
Guest

Question Rodzinka sie nie starzeje

Witam! Mam rodzinke: malzenstwo z trojka dzieci, gralam caly tydzien i nie bylo zadnych problemow, ale wczoraj przestalo im odliczac dni do emerytury itd. zarowno niemowlak jak i pozostala dwojka dzieci nie chce dorosnac, suczka nie rodzi szczeniakow(mimo ze zrobilam wszystko jak trzeba i kiedy zwierzaki wychidzily z domku uslyszalam muzyczke). Zauwazylam ze tylko w tej jednej rodzince nie dziala "starzenie sie" i nie jest to zalezne od parceli na ktorej przebywaja(przeprowadzilam ich do innego domu i nic), wszyscy domownicy maja caly czas tyle samo dni do emerytury. Nie wpisywalam aging off, ani nie uzywalam patchy ktore mialyby cos wspolnego ze starzeniem simow. Raz wpisalam kod setHour zeby przestawic godzine wiec moze tutaj lezy przyczyna?
Insimenator ma takie narzedzie jak diagnostyka, sprawdzilam za jego pomoca status parceli i bylo tam napisane ze starzenie jest wlaczone...
Jak przywrocic mojej rodzince "starzenie"??? Bardzo prosze o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.02.2008, 15:54   #2
..::lOvE::..
Guest

Domyślnie Odp: Rodzinka sie nie starzeje

Ja w takich lub podobych sytuacjach nigdy nie zapisuję gry i po prostu wychodze bez zapisywania postępu na parceli i gram od nowa - lecz już bez zaistniałych problemów...mam nadzieję ,żę uda ci się jakoś odblokować swój problem.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2008, 16:29   #3
Lizek

Reputacja: 10

Ja czasami tak mam, mimo że nie wpisuję aging off ;]
Radziłabym dla pewności wpisać kod aging on

Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2008, 17:19   #4
bacha88
Guest

Wiem juz co jest przyczna tego problemu ze starzeniem. Znalazlam savy sprzed reinstalki gry i podmienilam folder EAGAMES w Moich Dokumentach(uprzednio zmieniajac nazwe tego ktory juz tam byl zeby go nie staracic). Zaprzepascilam w ten sposob tydzien grania, bo znow mialam tylko dwoje simow i dwa psy, ale nadrobilam straty i znow postaralam sie o szczeniaki. Efekt, byl taki sam jak z pierwsza rodzinka(ale tym razem nie zapisalam gry).
Z tego wynika ze to ciaza suczki byla przyczyna wylaczenia sie starzenia, ale ja jednak chcialabym miec te szczeniaki...
Co zrobic zeby starzenie sie nie blokowalo? A moze, tak jak sadzi moja przyjaciolka, mam po prostu za duzo simow? Prosze o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2008, 18:35   #5
Caroliiine
Guest

nie za dużo simów tylko jakiś błąd gry.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania