![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Siemanko!To moje trzecie fs.Niestety niedokończe mojego wcześniejszego fs, bo zgubiły mi się odcinki, które napisałam i nie chce mi się wymyślać nowych.Tak wiem, że nie powinnam pisać fs i je tak porzucać.Ale obiecuje, że to fs doprowadze do końca
![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odcinek I Był koniec wiosny i wszędzie pachniało pięknymi kwiatami forsycji.Zamknijcie oczy....wyobraździe sobie małe miasto osadzone nad morzem.Złoty piasek, lazurowe morze.Bryze, która leciutko ''targa'' liście palm i innych drzew.To jest mój dom, miasto Simwood.Mieszkam w willi, która znajduje się nad samym morzem.Nazywam się Ashley White i jestm najlepszą kucharką w całym mieście.Pracuje w restauracji ''La isla bonita'' jako kucharz oczywiście.Boże!Która to godzina?!Już 14:00!Spóźniłam się do pracy!Lepiej się pośpiesze.Może szef będzie miał dobry humor i mnie nie opieprzy za spóźnienie. ![]() -Ashley White!-krzyknął wkurzony szef, gdy wchodziłam do restauracji.-Dlaczego się spóźniasz?! -Ja...ten..eee..tego, no-jąkałam się próbując wytłumaczyć. -Masz szczęście, bo tym razem ci daruje.Przebieraj się i idź do kuchni, tylko się pośpiesz! Posłusznie pobiegłam na nasze zaplecze gdzie się przebrałam i szybciutko pobiegłam do kuchni, gdzie już gotowała coś moja najlepsza przyjaciółka Sara.Podeszłam do kuchenki obok i zabrałam się do pracy. -Dlaczego się spóźniłaś?-zapytała się mnie Sara. -Po prostu straciłam poczucie czasu. Szef mnie ochrzanił to, żeby było tego mało do kuchni weszła Melodia.Melodia jest kelnerką.Niezbyt wysokie stanowisko, ale ona się bardzo wywyższa tym.Nielubie jej i to bardzo!Do tego ona jest bardzo dziwna.Ma skóre jak wampir, mimo, że nim nie jest i przerażające, szare oczy.Jak na nią patrze to ciarki mi przechodzą po plecach.Cóż się dziwić, przyjechała z Dziwnowa. ![]() -Niedość, że się spóźniłaś to jeszcze gadasz podczas pracy!Bierz się do roboty, bo zaraz pujdę do szefa na skargę!-powiedziała rozwścieczona Melodia. Wzięła danie da klijenta i wyszła. ![]() -Nie przejmuj się tą zołzom!-powiedziała Sara. -Masz racje.Niewarto strzępić języka. Po kilku godzinach pracy szef nas zwołał, aby coś ogłosić. ![]() -Napewno wiecie, że niedługo zacznie się lato, a wraz z nim doroczny bal-zaczął ''szefo''.-tematyka tegorocznego karnawału to ''średniowiecze''.W tym roku wybrano naszą restaurację na miejsce balu.Będzie trzeba przygotować dekoracje, potrawy i inne takie duperele.Bal będzie dopiero za tydzień, ale już trzeba zacząć.Ashley.Ty zajmiesz się potrawami, zaraz dam ci liste na której będzie to co masz przygotować.Sara.Słyszałem, że umiesz robić świetne rzeźby.Przygotujesz kilka.Melodia.Ty zajmiesz się dekoracjami.To tyle, możecie już iść.Do zobaczenia jutro. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sorki za duże zdjęcia, w następnym odcinku zrobie mniejsze. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Hmm nie ocenie narazie bo trochę nudne nic się nie dzieje.W następnym odcinku zobaczę może coś zacznie się dziać.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Eh.. Nie podoba mi się!
"Hej nazywam się Ashley, jestem miła, piękna, sławna i cudowna!" O matulu. Kolejne fotostory o plastikowej kobietce. Nie znudził wam się jeszcze ten temat? Mi bardzo. Początek był taki bezbarwny. Starałaś się coś wydusić z obrazu, który malował ci się w głowie, ale bezskutecznie. Nie ulegając pozorom: zaczęłaś w miarę znośnie. Dopiero potem coś zaczęło szwankować. Pisz z większą fantazją, radością. Zobaczysz miłe efekty! Myślę, że uda ci się wyprowadzić to fotostory na równię. :smirk: Edit: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40528 Coś w tym podobnego? :con: Ostatnio edytowane przez Collet : 28.12.2007 - 13:51 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Collet w fs Masrłko nic nie jest podobnego do mojego, jeśli chodzi o temat i treść.Natomiast zdjęcia jak się domyślam Masełko robiła w Photoshopie tak jak ja.Cóż to popularny program więc co tu się dziwić.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Zamknijcie oczy....wyobraźcie sobie małe miasto osadzone nad morzem.Złoty piasek, lazurowe morze.
= Zamknijcie oczy i spróbujcie sobie wyobrazić najpiękniejsze miejsce na świecie. Co widzicie?Złote plaże?Lazurowe, krystalicznie czyste morskie tonie? Podobne trochę... |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Akurat tylko tego użyłam, ale to jeszcze nie kopiowanie.W wielu książkach powtarzają się niektóre zwroty i nikt się o to nie pluje.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Nie no taki mały plagiacik to nic... :con:
Oprócz tego, że ona skopiowała to z książki. Niektóre zwroty to nie to samo co żywcem ściągnięte. Ja nie pluje :smirk: Szczerze? Wolę żenujące opowiadanie niż skopiowane cudo. Edit: ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Plagiacik to to nie jest, bo w książkach od j.polskiego w czytankach widziałam dużo zwrotów właśnie tego typu jak ,,zamknijcie oczy..wyobraźcie sobie itd''
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Fajne FS Bardzo Dopracowane
Pozdr. ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Ale sprostuję... Skopiowanie paru słów, a zerżnięcie całego sensu wypowiedzi i podpisania się pod nim własnym nazwiskiem (lub pseudonimem) to całkiem co innego! Nie napisałaś "Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie, że znajdujecie się na spowitej blaskiem porannego słońca plaży. W oddali majaczy mały, biały dom. Jakby z innej bajki". Wybacz mi, ale plagiat to błędne koło! Należy znieść krytykę i odbić się od jakieś gałęzi.. |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|