Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.02.2008, 00:01   #1
cherryalex
Guest

Domyślnie Niespełnione marzenia

To moje pierwsze FS, więc proszę o wyrozumiałość

- No nie płacz już, wszystko będzie dobrze, znajdę pracę, przeprowadzimy się i jakoś wszystko się ułoży… - próbowałam pocieszyć mojego brata.
- Nie! Nie! Nie wskrzesisz mamy i nie sprawisz, że ojciec się zmieni. To wszystko jego wina! Dlaczego on taki jest?! – krzyknął Jake.
W tym samym czasie…

- Co za wstrętny, rozwydrzony bachor! Jak on śmie mi się sprzeciwiać?! Już ja go nauczę dobrych manier!
Rozwścieczony John szybkim krokiem wyszedł z domu, jak zwykle pragnął odreagować w pubie pijąc dobry browar. Alkohol stał się jego obsesją, nie mógł przestać go pić. Na początku dzieciom to przeszkadzało, wszędzie znajdowały butelki piwa, wina, whisky i innych alkoholi. Z czasem stało się to codziennością, a wręcz zabawą… Stephanie i Jake licytowali się kto znajdzie większą ilość butelek.

Ale zacznijmy od początku.
Nazywam się Stephenie Ward. Moje nazwisko na pewno jest wam dobrze znane. Tak, to ja jestem córką słynnej, zmarłej top modelki - Simmy Ward. Stała się sławna po tym jak pojawiła się w reklamach, gazetach i na bilboardach reklamując markę H&M

Ale jej 5 minut nie trwało długo, ponieważ szybko zmarła. Jak? W wypadku samochodowym. Uważam, że to wina ojca, lecz oficjalnie mówi się, że to z powodu awarii hamulców. Z tego co wiem ojciec się z nią pokłócił o to, że ona za mało czasu poświęcała mu. Kłótnia to raczej złe określenie… To była ogromna afera: ojciec posunął się za daleko – spoliczkował mamę. Nigdy mu tego nie wybaczę. Zwykła zazdrość: on – przeciętny mechanik samochodowy, za to ona – najlepiej opłacalna top modelka. Do tej pory nie mogę zrozumieć jak ona mogła wybrać kogoś takiego jak mój tata. W końcu mogła mieć każdego mężczyznę…

Simma wybiegła z domu, wsiadła do samochodu i właśnie wtedy doszło do wypadku. Zginęła na miejscu…

Dopiero po śmierci mamy, tata zaczął pić, wcześniej był inny. Wiele razy próbował rzucić ten nałóg, ale nigdy mu się to nie udawało. Nie wspomniałam o tym, że jesteśmy bardzo biedną rodziną. Mieszkamy w małym domku i ledwo się mieścimy. Tata dostał w spadku po mamie ogromną ilość pieniędzy, ale niestety wszystko przepił. Została mu jeszcze praca, co prawda nie zarabiał mało, ale i tak po kilku tygodniach od śmierci mamy zwolniono go z powodu nieobecności. Później przyszedł komornik i zabrał wszystko co cenne. Tak więc zostaliśmy bez pieniędzy. Tata z dnia na dzień stawał się coraz bardziej agresywny. Terroryzował mnie zarówno i jak mojego brata. A teraz siedzę i próbuję pocieszyć Jake’a, ale na próżno. Zaraz sama zacznę płakać…

c.d.n
Proszę o konstruktywną i zaawansowaną krytykę

Ostatnio edytowane przez Liv : 26.12.2009 - 11:43
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.02.2008, 11:21   #2
Alderlain
Guest

Domyślnie Odp: Niespełnione marzenia

Ciekawe,dobre opowiadanie,ładne zdjęcia.Dużo się dzieje.Naturalne dialogi.Jestem ciekawa co będzie dalej.Bardzo mało błędów.Ale trochę za krótko.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2008, 20:22   #3
cherryalex
Guest

Może ktoś jeszcze skomentuje?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2008, 20:57   #4
avenly

Reputacja: 10

Podoba mi się. Zdjęcia są ladne ,a tekst ciekawy.Pisz dalej bo jestem ciekawa jak to sie potoczy
avenly jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.02.2008, 10:19   #5
Majuchowata
Guest

Grin Odp: Niespełnione marzenia

Fotostory fajne i do tego wciagajace ;d. Juz sie nie moge doczekac nastepnego odcinka, ale mam nadzieje, ze go niedlugo dodasz...

A i ocene dam po 3 odcinku, bo chce sprawdzic jak to wszystko sie potoczy
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.02.2008, 10:29   #6
Nieznana
Guest

bardzo mi się podoba, ale jak mówili już inni trochę za krótkie. Pisz dalej bo jestem straszliwie ciekawa ! ;]]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.02.2008, 13:56   #7
Klaudynia
Guest

Ciekawe, fajne i krótkie ... To ostatnie powinno być inne Życzę weny
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.02.2008, 17:02   #8
panna spod latarni
Guest

Te problemy wcale nie są płaskie, a ty opisałaś je tak... po prostu i bez specjalnych emocji.
Wolałabym żeby było 2 razy krótsze, a napisane z sercem.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2008, 18:27   #9
jaguska368
Guest

Mi się bardzo podoba. Tylko któtkie ale daję 10/10
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2008, 19:17   #10
wampiś

Reputacja: 10

jak ja czytam wasze fotostory to mam ochotę się z moim schować i go nigdy nie ujawnić xD

10/10 super! zdarzenia dobrze ujęte na zdjęciach, w tekście nie zauważyłam żadnych błędów

kiedy kolejny odcinek?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania