![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Cześć, mam problem z minipackiem "Moda z H&M". Po zainstalowaniu minipacku rozdzielczość ekranu w grze przestawia się na 800×600. W ustawieniach grafiki, gdzie normalnie jest kilka możliwości, w tym wypadku tylko ta jest dostępna (innych nie da się zaznaczyć). Nie mogę zmienić rozdzielczości na 1024×768.
Ten problem pojawiał się wielokrotnie. Odinstalowywanie i instalowanie gry na nowo nie pomaga. Obecnie nie mam na komputerze The Sims, ale mam zamiar je zainstalować. Posiadam oprócz podstawy Zwierzaki i ten nieszczęsny minipack (teraz mam zamiar dołożyć Nocne Życie). Płyty są oryginalne, nie pobieram dodatków z internetu, nie używam także kodu boolprop (w ogóle prawie nie używam kodów ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
To może zainstaluj H&M jako pierwsze
![]() A później jakiś dodatek, który nie powoduje tych kłopotów... Aha i jeszcze jedno - w widoku otoczenia też nie mogłam zmieniać rozdzielczości... Później już na parceli Tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Musisz znaleść plik
C:\Program Files\EA Games\(tu nazwa ostatniego zainstalowanego dodatku)\TSData\Res\Config\Rules.sgr i otworzyć go za pomocą Notatnika. Następnie zmienić w nim wszystkie wpisy "setb forceLowResolution true" na "setb forceLowResolution false". A potem tylko wejść w Simsy, w dowolną okolicę, opcje grafiki, i rozdzielczość na 1024x768 lub inną. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Dziękuję Wam bardzo
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|