Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.09.2008, 07:57   #1
Simek96
Guest

Domyślnie Dom przy Aleji Środkowej 30 [BRAK ZDJĘĆ]

Prezentuję tutaj mój pierwszy domek. Jest on robiony bez żadnych kodów, nawet kodu na pieniądze. Łącznie mój sim zarobił 91.000$ (ożywił zmarłego za 55.000$, zbudował chyba pułapkę na mysz za 10.000$) jest szalonym naukowcem Przepraszam za słabą grafikę, ale mam słabiutkiego kompa i muszę grać na najsłabszej grafice. Przepraszam także za widoki innych pokoi (np. mam salon, ale na zdjęci widać także kuchnię) i za simów, ale nie miałem gdzie ich podziać. Nie wiedziałem także, jak robić zdjęcia, żeby było widać ściany

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 14:14

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.09.2008, 08:22   #2
Sunshine__
Guest

Domyślnie Odp: Dom przy Aleji Środkowej 30

Nie podoba mi się. Bez smaku, sorry. 4/10

stare 09.09.2008, 15:58   #3
Gio

Reputacja: 15

Nie wiesz jak się robi zdjęcia z wysokimi ścianami. LOL. Z czym tu ty startujesz? LOL Żal.pl. Po z tym pomieszczenia są brzudkie, poprostu szał kolorów i niepotrzebnych przedmiotów, pomieszane z poplątanym. I ten dach... Wybacz 0/10
stare 09.09.2008, 16:06   #4
treys

Reputacja: 10

imo nic do siebie nie pasuje jedna wielka mieszanina. jakbym w takim domu mieszkała to bym dawno oszalała. no i dach... 1/10 1 punkt za to że nie ma wielkich pomieszczeń i nie jest pustawo.
treys jest offline  
stare 09.09.2008, 16:22   #5
dareczka84
Guest

słuchajcie każdy od czegoś zaczyna, zamiast jakis porad tylko krytykujecie. dom nie jest zbyt piękny, ale to nie znaczy ze trzeba zaraz po człowieku jechać. Zbyt jaskrawo, za duzo zasłonek, postaraj sie utrzymac dom w jednej tonacji. pozdrawiam

stare 10.09.2008, 06:52   #6
Simek96
Guest

Mam nowe fotki. Poprawiłem, zgodnie z zaleceniami użytkowników:

kuchnia (co prawda tylko zasłonki zmieniłem )

sypialnia

łazienki

pokój dzieci

salon

i widoczek

a co do zdjęć, że z opuszczonymi ścianami. Mam tak, że jest 1-wszystkie ściany opuszczone, 2-jedna opuszczona, reszta jest, 3- wszystkie są, 4-wszystko + dach. I robię właśnie na 2, jedna ściana opuszczona. Ale tak są tylko ściany zewnętrze. Te w domu są opuszczone.

stare 10.09.2008, 14:03   #7
Fiorella

Zupełnie mi się nie podoba. Z zewnątrz ogród wyglada jakbyś wstawiał wszystkie rośliny byle gdzie i się nad tym nie zastanawiał. Bryła zwyczajna, dach jest paskudny. Przypomina mi jakis sklep. W środu trudno mi ocenić z powodu, tego, że robisz zdjęcia na niskich ścianach. Po za tym kolory są za ciemne lub za jaskrawe i zupełnie nie dobrane.
W domu jest pusto i ciemno.
Ocena: 1/10 ( za chęci )
Ale ćwicz dalej, robienie domów to nie łatwa sprawa, moje pierwsze jakie budowałam wyglądały o wiele gorzej od Twoich. I jescze jedno - z maxsisowskich rzeczy też mozna zrobić cudo.
Fiorella jest offline  
stare 10.09.2008, 15:25   #8
tiki taki i kasztanki
Guest

1/10 nie ma nic co by sie podobłao ;( sorki

stare 10.09.2008, 20:38   #9
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Ojojoj...
Jak nie możesz mieć dodatków z neta i masz ustawioną słaba jakość zdjęć, to naprawdę odradzam Ci wstawianie domków na Forum.
Do publicznego pokazu najlepiej dać coś wypchanego dodatkami z neta. Takie domki maxisowe są dobre dla wygodnego grania, ale nie do pokazu.
Nie, żebym Cię zniechęcała czy coś, tylko po prostu doradzam.

A teraz moja opinia na temat domku:
1. Dach bardzo dziwny :/
2.Pokrycie na zewnątrz mogłoby być jaśniejsze, np. jasna cegła (nie, że całkiem biała)
3. Ogródek nieuporządkowany- wiem, że w takim lepiej się gra, ale na pokaz to się nie nadaje
4. Mieszasz style. Pół kuchni masz w klasycznym stylu, a stół i krzesła w stylu renesansu (czy czegoś koło tej epoki)
5. Tapety i podłoga W OGÓLE nie pasują do mebli. I brzydko to wygląda.
6. Od kiedy daje się stiuki do wnętrz? OK, jest to spotykane w sypialniach typu modern (sama u siebie stosuję), ale tylko NA KAWAŁKU ściany. Znacznie lepiej wyglądałaby tam farba, najlepiej z listwą u góry i dołu np. w niebieskim kolorku
7. A jeśli tak, to proponuję zmienić pościel- czerwień z niebieskim mogłyby się gryźć.
8. Te dwa obrazy za łóżkiem w ogóle nie pasują. Daje się albo 1 na dwie kratki, albo nie daje się wcale
9. Pokój dzieci- to samo co u dorosłych. I za ciemno jest.
10. Salon- pusto, ta czerwień (czy bordowy) niezbyt ładnie wygląda. I znowu za ciemno.

A zdjęcia robi się za pomocą klawisza [Tab z wysokimi ścianami (nr 3 wg Twojego opisu).
Ruchy kamery w tym trybie masz opisane w tej pojedynczej karteczce dołączonej do podręcznika The Sims 2 ("Skróty klawiaturowe", czy jakoś podobnie).

Podsumowując: dom bez gustu. Wszystko tu jest brzydkie i niedopasowane. Zdjęcia do bani. Nic mi się w nim nie podoba.
1/10- jesteś pierwszą osobą, której muszę wstawić tak niską ocenę.
Masz dużo do poprawienia. Życzę powodzenia
Liv jest offline  
stare 10.09.2008, 21:01   #10
niepokorna

Nie będę ostro krytykować
Każdy od czegoś zaczyna.
To tak-jeżeli chodzi o zdjęcia,nie podoba mi się,że widać niebo i że ściany są niskie.
Widać,że nic nie ściągnąłeś z internetu
Co prawda, trochę za małe pomieszczenia, ale akurat ja nie lubię ogromnych pomieszczeń
P.S. Dom w nocy wydawał się większy

Jest dużo do poprawiania,ale ja narazie dam 5/10,żeby Cię nie zniechęcić

Pozdrawiam: SoOpel_xD
niep edit : przestać mi grzebać w sygnie!!
mod edit: ok, już nie będę ;]

niepokorna jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania