Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.10.2008, 13:50   #1
legolas
Guest

Arrow Ul.Leśna 95 [BRAK ZDJĘĆ]

Hej Chce wam pokazać mój najnowszy Apartament...
Pewnie znowu wam się nie będzie podobało ,ale zobaczymy
Nazwa:Ul.Leśna 95
Ilość mieszkań:4
Jak się będzie podobało to dam do pobrania

I to by było na tyle zapraszam do ocenienia

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 20:34

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.10.2008, 14:06   #2
asiolek
Guest

Domyślnie Odp: Ul.Leśna 95

Duużo lepiej niż ostatnio Nie zakładaj od razu że niebędzie się podobało;p
Nie jest źle, widzę poprawę w wielkości pomieszczeń, są dużo mniejsze (no chyba że wielkie pustki nie sa widoczne na zjęciach, przydałyby się jeszcze jakieś rzuty)
Bryła jest ciekawa, ale nie pasuja mi tam okna, są wepchnięte byle gdzie, byle by były. Korytarz może byc ale trochę w nim pusto. Salon ma ładnie dobraną kolorystykę ale kanapa jest źle ustawiona- Do telewizora zajmującego dwie kratki powinno się dawać dwu kratkową kanapę, do jedno kratkowego trzyosobową, po prostu parzysta liczba kratek telewizora- parzysta liczba kratek kanapy nieparzysta telewizora - to nieparzysta kanapy wtedy lepiej to wygląda (wiem że nie jasno mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi;p) Kuchnia i jadalnie zdecydowanie mi się nie podoba - nic do siebie nie pasuje! Stół jest drewniany taki... (ojej mój prymitywny język...) w starym stylu ;p a krzesła już są nowoczesne i zielone O_o Domyślam się że zieleń miała pasować do blatów ale one z kolei gryzą się z podłogą i ścianami... Łazienka nie najgorsza choć nie widać jej dużo na zdjęciach :/ Sypialnia- ok, ale zmieniłaby krzesło i inaczej pomalowała podłogę i ściany, nie dość że niepasują to jeszcze kto chciałby spać w pokoju pomalowanym identycznie jak kuchnia?? Balkon - ujdzie ale te fotele kompletnie nie pasują na dwór.
moja ocena to 5/10
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez asiolek : 20.10.2008 - 15:18

stare 20.10.2008, 14:16   #3
kubuss

Reputacja: 10

Blok mi się nie podoba, dlatego że:
- zdjęcia są robione byle jak,
- w całym bloku panuje ciemność,
- brzydka łazienka,
- sypialnia ma okropną podłogę,
- salon połączenie metalowych akcentów kanapy i drewnianych mebli nie jest najlepsze,
- w kuchni są okropne krzesła, stół i blaty
- ten mur ceglany na okalający balkon nie pasuje.

Ocena: 3/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 20.10.2008, 14:22   #4
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Bryła nie jest najgorsza ale wnętrza nie są zbyt piękne! jeśli mam być szczery to wnętrza są okropne (mam nadzieję, że się nie obrazisz)! Przed budynkiem jest za dużo rodzajów kwiatów a drzewa są ustawione nie równo. Jest lepiej!
Vanitas jest offline  
stare 20.10.2008, 14:44   #5
legolas
Guest

To są moje pierwsze apartamenty jeszcze takie uczę się budować!!!
Ale oceny jak Na razie spox

stare 20.10.2008, 14:55   #6
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Nie. Ale lepiej niż poprzednio.
Co zrobiłeś z oknami? zauważyłeś, że kiepsko to wygląda, jak są rozmieszczone byle gdzie?
stare 20.10.2008, 14:59   #7
vibratoria
Guest

Przyznaję jest zdecydowanie lepiej niż w poprzednim projekcie. Bryła zaczęła nabierać jakichś sensownych kształtów, choć do ideału jeszcze daleko.

A wnętrza. No owszem, są mniejsze, ale jeśli chodzi przede wszystkim o łazienkę to przeżyłam istne deja vu! Przecież łazienka w tym projekcie jest Identyczna jak w Kamieniczce 5 (no ok, trochę mniejsza). Kafelki te same, szafki te same, prysznic ten sam, dekoracje te same... I to niestety nie jest dobry wybór, bo łazienka wygląda na strasznie zimną i ponurą.
Nie wiem, czy mi się na oczy rzuciło już ze starości, czy Ty po prostu przebudowałeś Kamieniczkę 5 i nie chciało Ci się wszystkiego do końca zmieniać? No przecież podłogi w innych pomieszczeniach też powtarzają się z Kamieniczki 5!! A jak na pewno wiesz w tamtym projekcie dokonałeś wielu błędnych wyborów - i niestety przeniosłeś je do tego projektu. Niepotrzebnie i na własną szkodę.

stare 20.10.2008, 17:21   #8
Greenlyme
Guest

Jest tak...zwyczajnie. Nic nowego, nic szczególnego . Ale całkiem ładnie. Widać, że nie masz doświadczenia, ale z czasem będzie lepiej ^^. Na razie 5,5/10

stare 21.10.2008, 10:37   #9
Fiorella

Ten apartamentowiec jest dużo lepszy niż ten ostatni, ale również pozostawia dużo do życzenia. Po pierwsze, ten murek jako balustrada na balkonie zupełnie nie pasuje. Później, połączenie podłogi z tą tapetą w kuhni i sypialni nie jest najlepsze, w salonie mógłbyś dać brązowe okna zamiast czarnych.
Bardzo ładna łazienka - jedyne pomieszczenie beż zastrzeżeń.
Ocena: 6/10
Fiorella jest offline  
stare 21.10.2008, 14:16   #10
Woltuwa

O wiele lepiej niż ostatnio (Dla przypomnienia: Moja ocena poprzedniego apartamentu: 0/10 )

Bryła o wieeeeleee lepsza niż ostatnio. Ale brakuje mi okiem. Pamiętaj, że w blokach okna są przeważnie równo i symetrycznie rozmieszczone

Samochody: Takiemu sąsiadowi, który ma taki sam samochód jak ja, najchętniej bym przywalił. Po jakie licho są tam dwa identyczne samochody? PS
Kolor podjazdu jest tragiczny!

Wnętrza:
Klatka (choć nie pokazana) identyczna jak ostatnio. No może inna podłoga, ale ogólnie nadal za ciemna!

Salon: Bardzo ładnie dobrane kolory Wszystko wygląda jak z jednego zestawu (a to duży plus).

Kuchnia: Aaaa!!! Podłoga jest tragiczna, krzesła tak samo. Może coś bardziej klasycznego?

Łazienka: Całkiem ładna, ale płytki marnie się prezentują. wyglądają, jakby były zrobione aparatem

Sypialnia: Ta sama podłoga i ściana jak w kuchni. Ten sam błąd. Brzydka podłoga + to samo brzydkie krzesło = tak samo brzydkie pomieszczenie.

Balkonik: Całkiem ładny

Podsumowując: O wiele lepiej, niż ostatnio. Jedna prośba: Nie rób zdjęć z siatką.

Ocena: 5,5/10
Punktacja:
bryła - -1pkt
samochody - -1pkt
klatka - -1pkt
salon - +1pkt
kuchnia - -1pkt
łazienka - -0,5pkt
sypialnia - -1pkt
balkon - 0 pkt

Pozdrawiam
Woltuwa
Woltuwa jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania