![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witajcie
![]() Pierwszy raz wrzucam dom na forum, więc nie mam pojęcia co z tego wyjdzie. Miłego oglądania ![]() Dom zamieszkuje młode małżeństwo Liść. Proszę o liczne komentarze, Kiss ![]() Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 14:56 |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Zacznę może od bryły. Po pierwsze za wysoki dach jak na taką konstrukcję domu. Czerwona dachówka lepiej współgra z tynkiem który dałaś. Bardz podoba mi się bryłą na drugim zdjęciu. JEdnak brakuje mi zieleni przy tej ścianie, kamyków - czego kolwiek.
Wnętrze domu wydaje się być nudne, szare. Tylko dla tego, że przy robieniu zdjęć nie włączyłąś oświetlenia. Poztym wyposażenie domu jest bardzo sztywno rozmieszczone. Trochę wyobraźni na pryzszłość. Wydaje mi się, że jak na Twoją pierwszą prezentację to jest bardzo przyzwoicie ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Eeeem, gdzie jest wejście do tego domu?
![]() Bryła- dach jest jakoś dziwnie porozmieszczany. Co do kształtu (bryły) nie mam większych zastrzeżeń. Przy tym wejściu (jeśli to jest wejście- zdj. gdzie jest skrzynka) okropnie pusto. To jedno małe łazienkowe okienko rażąco nie pasuje na tą ścianę, ale raczej na jakąś boczną, której tak nie widać. Wnętrze- nie powiem, bo ja też normalnie zazwyczaj takie urządzam ![]() I ocena z punktu widzenia: - praktycznego- 8,5/10 (podoba mi się pod tym względem, że sama też takie buduję) - "estetycznego" (czyli "wystawność" domku)- 6/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 31.03.2009 - 15:36 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Dziękuję za pierwsze komentarze.
Następnym razem zrobię 'nie-Maxisowy' to może bardziej przypadnie Wam do gustu w sprawach estetyki ![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Mi sie wydaje taki zwyczajny,nie wiem czemu
![]() Nawet ładny,tylko w niektórych pomieszczeniach jest pusto.... Nie dam ocenki ^^ |
![]() |
#6 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dziwny przód domu- wygląda jak zakład zamknięty.
Tylko mnie denerwują telewizory na środku pokoju?? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Jak na pierwszy domek, to wyszedł Ci nawet fajnie, ale trochę w nim za pusto
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Bryła bleee. Wnętrza nic lepsze, zwykłe. Jedynie za dobre można uznać kolory. Ocena: 5/10
kubuss |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Bryła nie jest zbyt ładna, ogród strasznie pusty.
We wszystkich pomieszczeniach jest zbyt pusto, najciekawszy jest gabinet. W kuchni/salonie, wydaje mi sie że lepiej by było gdyby zamiast stołu i tych szafek przy nim, dać te szafki przy których sim może sobie usiąść na krzesełkach barowych czy jakoś tak ![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Uu.. słabiutko. Zacznę od nazwy. Jak twierdzisz jest to "Wiosenna Rewolucja". Ja w tym projekcie wiosennej rewolucji nie widzę.
Front budynku.. Masakra. Szczerze mówiąc wygląda jakby to był tył. Zero ozdób, kwiatów, brak ogrodzenia i w ogóle. Dlaczego przy basenie nie ma żadnej podłogi? Takie rozwiązanie nie jest ani ładne (bo w trawie nagle zaczyna się basen), ani praktyczne (wychodzisz i już masz brudne stopy) ;d Ogólnie rzecz biorąc, ogrodu nie ma. Poobserwuj projekty innych i być może podpatrzysz jakiś ciekawy pomysł (tylko nie kopiuj go kratka w kratkę) Wnętrza: Co mi się rzuciło w oczy - znowu ktoś wykorzystuje jednorazowe ubrania (pierwszy raz użyte to było w domu Felis_silvestris) - dlaczego nie ma szafy na ubrania? Mała, skromna sypialnia - Rzeczywiście skromna. Za skromna. Naliczyłem tylko 8 (!) elementów. U mnie w pokoju jest o wiele więcej ![]() Gabinet - nie podoba mi się. Czy sim malując obraz, nie zachlapie książek/wieży? I czy ma dobre oświetlenie? <znalazł_się_spec_od_malowania, co_to_nawet_się_tym_nie_zajmuje> ![]() Łazienka - "bida z nędzą" dlaczego nie ma ręczników/mydeł/ubrań/lustra/szafek/etc? Reasumując - dom świeci pustkami, nie podoba mi się (jak prawie każdy dom nowicjusza) Ale ćwicz dalej, używaj dodatków z internetu, oglądaj pracę Mistrzów i będzie lepiej ![]() Pozdrawiam ![]() Wolt. |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|