![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Spodobała mi się moda panująca ostatnio na mts2. Moda na "miniloty", czyli domki budowane na parcelach 1x1. I spróbowałam sama. Jest ciężko. XD upchnąć wszystkie niezbędne simowi sprzęty na tak małej powierzchni, żeby ze wszystkiego dało się korzystać i żeby jakoś po ludzku wyglądało. Dlatego pościągałam trochę "śmieci-urealniaczy" z netu.
![]() Ale oceńcie sami. W domku mieszka młoda malarka Eryka Kordiałek. Odziedziczyła go po prababci, co stało się doskonałym pretekstem do wyprowadzki z domu. Nareszcie może urządzać nocne wypady na miasto i uciec spod czujnego oka rodziców. ![]() Oto i Eryka: ![]() Domek nie ma chlubnej historii. Kiedyś był zwykłym kamiennym chlewem. Jednak właściciel postanowił go sprzedać i szybko znalazł klientów: młode małżeństwo, przyszłych pradziadków Eryki. Nie mieli wiele pieniędzy, ale odnowili budyneczek jak umieli, dobudowali piętro i stryszek, tyle że już z drewna, nie z kamienia. Oboje mieszkali w nim do śmierci. Eryka wstawiła nowe, większe okna, a ciemny stryszek przerobiła na swoją pracownię malarską. Tyle że nadal musi wchodzić do niej po drabinie. ![]() Dom jest ogrzewany tylko kominkiem, więc zimą jest chłodno, ale od czego jest dodatkowy koc. No dobra. Już zdjęcia (strasznie dużo) Bryła + wejście ![]() ![]() ![]() Dół (duży pokój z kuchnią i łazienka) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piętro (sypialnia połączona z kątem do czytania, taras) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pracownia (czyli dawny stryszek) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|