![]() |
#1 |
Reputacja: 16
|
![]()
Hej!
Mam problem ze swoją grą. Od jakiegoś czasu podczas gry wywala mnie na pulpit gdzie czeka na mnie raport o błędach karty graficznej ATI. Po wyłączeniu krzyżykiem lub naciśnięciu "not send" można dalej grać, bo gra się nie wyłącza. Wywalałem Dowloads na pulpit i nic to nie dało. Dodam, że karta nie jest nowa. Dawniej wszystko było ok. Liczę na pomoc. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ten błąd pojawia się tylko w przypadku uruchomienia Simsów, czy też powtarza się w trakcie grania w czasozabijacze o troszkę większych wymaganiach?
Może to być wina przegrzewającej się karty graficznej, bądź jakiegoś innego uszkodzenia. Musiałbyś sprawdzić sobie jej temperaturę (w necie znajdziesz masę programów do robienia takich pomiarów, ale ja polecam Speedfan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Błąd zdarza się podczas gry. Czasami nawet komp się restartuje. To samo dzieje mi się w "trójce"
![]() e. Eeee... Jak mam zrobić ten test? xd Ostatnio edytowane przez kalafjor : 26.12.2010 - 16:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
ja bardziej polecam EVEREST Home Edition 2.20
bo SpeedFan chyba w Biosie trzeba ustawiać.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Nic w Biosi'e nie trzeba kombinować.
Speedfan pokaże znacznie więcej danych, niż everest, do tego daje możliwość regulowania obrotów wentylatorów. Ale i tak najdokładniejsze dane odnośnie temperatur znajdziesz w BIOS'ie Test ? Po prostu ściągasz program, instalujesz, uruchamiasz i odczytujesz temperatury poszczególnych podzespołów. Sprawdzasz je podczas spoczynku (czy kiedy system nie jest obciążony, np. grą ) i w stresie (czyli kiedy system jest obciążony np. grą ) Dane podaj nam tutaj na forum.
![]() |
#6 |
|
![]()
Nie wiem czy o to chodzi, ale jak włączam Speedfan to mam napisane:
-HD1: 44C (tu jest taka czerwona strzałeczka w górę) e. Ooo! Teraz jest 43C i też fajeczka! -HD0: 40C ( tu jest zielona "fajeczka") O to chodzi? To jest w stanie spoczynku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Temperatura jest w normie (o ile dobre parametry podałeś =D), kiedy moja karta graficzna była na wykończeniu, temperatura sięgała do 90 stopni+.
Grasz w jakieś inne gry? Problem się powtarza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Gram tylko w dwójkę i w trójkę. W obydwu ten sam problem.
![]() Ostatnio edytowane przez kalafjor : 26.12.2010 - 20:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
No o to chodzi.
Ale podaj temperaturę jeszcze innych podzespołów tam wyświetlonych. Dysk twardy nas nie interesuje.
![]() |
#10 |
|
![]()
Mam podane tylko to.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|