Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.07.2011, 22:11   #1
Michcium
Guest

Domyślnie Mieszkania Miłowo [BRAK ZDJĘĆ]

Mam problem z robieniem screen'ów na nowym Windowsie.
Proszę o usunięcie tematu.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 01.02.2015 - 20:15

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.07.2011, 09:49   #2
inoue
Guest

Domyślnie Odp: Mieszkania Miłowo

No proszę, jak wszystko rozplanowane, ja jak coś buduję to idę totalnie na spontana Zapowiada sie fajnie, nie mogę się doczekać zobaczenia zbudowanego już osiedla

stare 08.07.2011, 10:25   #3
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Ode mnie jako moderatorki: zmniejsz 1 obrazek albo daj w linku.
I czekamy na zdjęcia z gry, bo te się pokazuje w tym dziale - szkice powinny być jako dodatek, a nie główna treść posta.

Ode mnie jako oceniającej: PRÓBUJĘ zrozumieć coś nie coś z tych rysunków, ale marnie mi wychodzi
Np. zastanawia mnie "Rzut na budynek - poziom 1." - "normalnymi" schodami się schodzi z piętra, a kręconymi wchodzi wyżej...
Mnie taka koncepcja nie przekonuje - za bardzo udziwnione (Simy i tak będą chodzić jak chcą, więc xD)
Oh my, te mieszkania są WIELGACHNE! A przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
W takim teoretycznie bez problemu zmieściłabym 6 albo 8-osobową simową rodzinkę (gdybym jeszcze taką u siebie miała, haha)
Mam nadzieję, że pokażesz zdjęcia przykładowego zagospodarowania mieszkań (tak, jakby ktoś już tam mieszkał - czyli wyposażenie, wykończone prace budowlane, zamontowane instalacje - kaloryfery w mieszkaniach itd.)
Póki co bardzo przekonana nie jestem, bo nie wiem jak będzie wyglądała "umeblowana" wersja. No i w jaki sposób mnie przekonasz do tego duetu "normalne" + kręcone schody
Twój projekt w niczym nie przypomina mi tych moich... Ja tam lubię skromnie, zgrabnie, ale solidnie i przytulnie
Liv jest offline  
stare 08.07.2011, 10:57   #4
Gio

Reputacja: 15

Ty to rysowałeś ręcznie? Jestem pełen podziwu!
W projektach jest kilka błędów natury technicznej, np. nie włączenie warsztatu do garażu. Naprawiając samochód nie będę latał przez piwnicę po śrubokręty, tylko wolałbym sobie jest umieścić w garażu Chyba, że warsztat=kotłownia, to wtedy inna sprawa
I jeszcze jedno- co to jest wiatrołap? Wg mnie jest to taki jakby szczyt budynku, inaczej ogniomurek. A to co Ty nazywasz wiatrołapem to przedsionek, or przedpokój, or sień. Ale ja tam się nie znam

Aha, i polecam Ci tą stronę: http://planmieszkania.pl/. Sam nie raz się w niej bawiłem

I czekam na realizację projektu w grze

Ostatnio edytowane przez Gio : 08.07.2011 - 11:41
Gio jest offline  
stare 08.07.2011, 11:35   #5
Michcium
Guest

Liv:
Zdjęcia będą, a nie zbytnio wiedziałem, gdzie zamieścić póki co zdjęcia samych szkiców. Chciałem zrobć tak kiedyś jeszcze raz, że najpierw same plany a potem zdjęca z budowy i zakończone, ale skoro nie można to nie będę już tak robił. Chyba, że jednak dostanę pozwolenie, to bym był bardzo ucieszony.
Normalnymi schodami wchodzi się na pierwsze piętro z parteru. Kręconymi wchodzi się na 2 piętro. Specjalnie dodałem strzałki. Jeśli strzałka jest w stronę schodów, to znaczy, że prowadzą one w góre, jeśli nie jest w stronę schodów, to znaczy, że przychodzi się z dołu.
Mieszkania przeznaczone dla rodzin 3-5 osobowych. Może być i mniej lub więcej jak kto woli. Na I piętrze przewidziałem sypialnie i przypuścmy pokój dla dziecka, lub kogo kolwiek innego. Na 2 piętrze mogą być to pokoje rekreacyjnę np. można zrobić sobię biblioekę i wyjść z niej poczytać na balkonik w przypadku mieszkania 1, lub urządzić sobię siłownie. Można też czerpać zyski i wynająś któryś z pokoi dla lokatora. Oczywście po zakończeniu budowy przedstawię mieszkanie pokazowe.

Gio:
Rysowałem plany ogromnych bloków do simsów. To było nawet proste, tylko to przerabianie na paincie... na przyszłość będę korzystał ze strony którą mi podałeś.
Garaż posiada troszkę wiecej miejsca niż tylko na samochód, po to, aby właśnie móc tam postawić jakiś półki z narzędziami. Warsztat na planie został przewidziany jako pokoik, gdzie można sobię ustawć stolik np. do robienia robotów, zabawek. itp.
Wiatrołap, zawsze tak się u mnie mówiło, na pomieszczenie gdzię się wchodzi i rozbiera. W blokach np. w wiatrołapie są skrzynki pocztowe bardzo czesto.

Do zobaczenia na budowie!

stare 08.07.2011, 12:05   #6
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Normalnymi schodami wchodzi się na pierwsze piętro z parteru. Kręconymi wchodzi się na 2 piętro. Specjalnie dodałem strzałki. Jeśli strzałka jest w stronę schodów, to znaczy, że prowadzą one w górę, jeśli nie jest w stronę schodów, to znaczy, że przychodzi się z dołu.
A napisałam coś innego?
Cytat:
Napisał Liv
"normalnymi" schodami się schodzi z piętra[w domyśle z "pierwszego" na parter], a kręconymi wchodzi wyżej [w domyśle na 2. piętro]...
Jak się teraz nad tym zastawiam, to jednak trochę więcej sensu w tym jest, ale dwa rodzaje schodów w jednym mieszkaniu...
OK, mogę zrozumieć, że brak miejsca, ale estetyki też trochę musi być.
Cytat:
Na 2 piętrze mogą być to pokoje rekreacyjne
Dochodzę do wniosku, że mieszkania nie będą się niczym różnić od zwykłych domów - miejsca dużo, pokojów dużo...
No i licz się z tym, że mało która rodzinka będzie mogla tu mieszkać. Czynsz dojdzie do 2 tys. co najmniej. Nie opłacałoby im się więc postawić na parceli 2x2 domku?
Chyba, że ktoś lubi z sąsiadami dzielić ścianę...
Liv jest offline  
stare 08.07.2011, 17:58   #7
Michcium
Guest

To w takim razie ja Cie źle zrozumiałem. Myślałem, że chodzi Ci o to, że dwa rodzaje schodów prowadzą na to samo piętro z tego samego piętra. Kręcone schody są głownie z tego względu, żeby zaoszczędzić miejsca na drugim piętrze, którego jest mało, gdyż większość zajmuje dach. Z reguły na "strych" zdarzają się innego rodzaju schody. Wydaje mi się, że twój wniosek jest prawidłowy, gdyż te mieszkania, to są własnie domki, tylko że szeregowe. Nie ukrywam, czynsz może być spory, ale jak kogoś stać...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania