![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Czy nie znudziły wam się typowe, normalne ogrodzenia czy beznadziejnie proste kolumny? Zapewne nie, ale ten poradnik pokaże wam jak robić o wiele ciekawsze ogrodzenia za pomocą kilku trików
![]() ![]() Sposób pierwszy, czyli coś w miarę łatwego ![]() 1.Budujemy dosyć niskie ogrodzenie. Jednak nie może się ono znajdować przy samej drodze, zachowajcie odstęp conajmniej jednej kratki! ![]() 2.Za ogrodzeniem budujemy fundamenty. Nie trzeba używać do tego żadnych kodów. ![]() 3.Budujemy "drugi poziom" ogrodzenia. Pamiętajcie żeby zostawić jedną lub dwie kratki odstępu na furtkę! ![]() 4.Usuwamy fundament. ![]() 5.Na "dolnym poziomie" ogrodzenia budujemy furtkę. Wygląda to całkiem fajnie no nie? Oczywiście jeśli chcecie zrobić ogrodzenie tym właśnie sposobem, nie musicie używać tych samych płotków co ja ![]() ![]() ![]() Sposób drugi, czyli coś nieco trudniejszego ![]() 1.Budujemy kilka filarów. Mogą być w dowolnej odległości od siebie, byle nie za daleko, żeby można było ułożyć między nimi podłogę w powietrzu. Mogą mieć również różne wymiary, jednak muszą być zbudowane z dwóch pięter! ![]() 2.Następny filar budujemy na fundamencie. Powinien być ustawiony na linii pozostałych słupów, w odległości jednej kratki. Ma się on składać z fundamentu i tylko jednego piętra! Potem wpisujemy kod boolProp constrainFloorElevation false i układamy podłogę na filarach zgodnie z kierunkiem strzałki. Powinno to obniżyć wszystkie filary do tej samej wysokości. ![]() ![]() 3.Powstaje coś takiego. ![]() 4.Usuwamy filar na fundamencie. Mają pozostać tylko filary postawione na początku i podłoga między nimi. 5.Poniżej robimy podłogę. Ciężko mi to wytłumaczyć, więc popatrzcie sobie na zdjęcie ![]() ![]() 6.Oto i efekt naszej ciężkiej pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poradnik zaczerpnąłem z mikeinside.modthesims2.com: https://web.archive.org/web/20230320...ces/index.html Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.08.2023 - 13:37 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|