Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.01.2009, 14:51   #1
katerina1989
Guest

Grin Mój pierwszy domek na forum :))) [BRAK ZDJĘĆ]

Witam!
Jest to mały,zagracony,ale przytulny domek.Zamieszkuje go Sara Corner ze swoim psiakiem w okolicy Kwitnące Wzgórza.

Daję pierwszy raz dom na forum,więc proszę mi wybaczyć jakoś zdjęć i resztę błędów
Proszę o szczere komentarze

Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:45

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.01.2009, 14:57   #2
Flavour
Guest

Domyślnie Odp: Mój pierwszy domek na forum :)))

EDITOWANE:
Dzięki za powiększenie fot
Super, nie myliłam się. Bardzo ładny dom i rzeczywiście szykuje się nam dobry architekt wnętrz. Nadal czekam na kolejne prace.
9/10, minus za mało oryginalną bryłę.

Ostatnio edytowane przez Flavour : 05.01.2009 - 16:57

stare 05.01.2009, 15:19   #3
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Zdjęcia: noszę okularki, ale jakbym jeszcze do tego wzięła lupę to by i tak nie pomogło Ale znając proste triki zamiast oglądać miniaturki obejrzałam POWIĘKSZONE zdjęcia.
Po prostu: z adresu obrazka, na końcu usunęłam th.(tylko BEZ jpg) Mogłabyś to zmienić u siebie w poście? Pamiętaj: niewyraźne zdjęcia TEŻ wliczają się do oceny, a to, co ja musiałam zrobić było trochę niewygodne i czasochłonne...
Ale sam domek bardzo, ale to bardzo mi się podoba. I znowu ta niecna sztuczka... Bałagan=realistyczność! Tylko gdzieniegdzie ZA dużo tego bałaganu (ja to mówię nie jako pedantka, bo nią nigdy nie byłam i nie jestem, a wręcz przeciwnie...). Masz świetne dodatki z neta, które w ciekawy i barwny sposób potrafisz wykorzystać do budowy domku .
Ocena: 7/10 (-2pkt za utrudnienia)
Liv jest offline  
stare 05.01.2009, 15:31   #4
katerina1989
Guest

sorry już poprawiłam fotki
życze miłego oglądania i oceniania

stare 05.01.2009, 16:03   #5
Lapis

Reputacja: 10

Powiem tak bryła mi sie nie podoba ale patrząc na wnętrza sądze że będzie z ciebie dobry simowy architekt wnętrz

9/10

@edit1
chociaż nie lubie różu to najbardziej podoba mi sie łazienka
Lapis jest offline  
stare 05.01.2009, 16:32   #6
kubuss

Szczerze mówiąc to podoba mi się, ale odpycha mnie trochę ten róż Ocena: 9/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 05.01.2009, 16:37   #7
Gio

Reputacja: 15

No, no... Jak na pierwszy domek to wręcz genialnie. Chciałaś zrobić wrażenie bałaganu i po części Ci się to udało, bo domek nie jest nudny. Ciekawe połączenia stylów i kolorów, fajne dodatki z neta i ogólnie nawet jest przytulnie.
Bardzo jednak ubolewam nad tą bryłą [porażką]. Jest tak dziwna, że psuje caly klimat. Wogóle jakoś bez wyrazu- taka mała twierdza.
Więc- gdybym miało ocenić wnętrza to by było gdzieś 9.5/10
A gdybym miał ocenić bryłę, to by było 6/10.
Więc średnia tych ocen, a jednoczesnie ocena za domek to:
7.75
stare 05.01.2009, 16:46   #8
crevette
Guest

bardzo ładny, tylko rzeźba w łazience i bryła mi się nie podobają. ale ogólnie <b>8/10</b>.

stare 05.01.2009, 17:17   #9
zelkam

Podoba mi się!
9/10 -1 za bryłę
zelkam jest offline  
stare 05.01.2009, 18:02   #10
vibratoria
Guest

Pierwszy domek? To do dzieła.

1. Bryła.
Muszę przyznać, że nie za bardzo przypadła mi do gustu. Wielkie okno trochę jak witryna sklepowa bardzo gryzie się z klasycznym dachem. Szkoda, że nie pokazałaś zdjęcia tyłu domu - może tamta część wygląda trochę lepiej. Kolorystyka elewacji może być, choć przy tym dachu, który dałaś bardziej pasowałby jakiś klasyczny stonowany brąz z domieszką beżu.

2. Ogród.
Mój podstawowy sprzeciw budzą dwie szklarnie na tyłach. Po co dwie?
Reszta ok. Są drzewka, są kwiatki. Szkoda, że nie ma ogrodzenia, ale można Ci to wybaczyć z racji na otaczające pustkowie. I jeszcze ten śnieg w otoczeniu dziwnie nieobecny na działce?

Ponieważ ogólnie pomieszczenia mi się spodobały i jak na początkującą poradziłaś sobie zupełnie nieźle, pozwól, że poczepiam się drobiazgów.

3. Przedpokój.
Firanka weszła w regał. Na półeczce w dalszej części hallu przedmioty (np. wazon z tulipanami) wiszą w powietrzu, chyba wiesz dlaczego. Bardzo ładna tapeta na ścianie.

4. Kuchnia.
Wykorzystałaś jeden z moich ulubionych zestawów kuchennych. Ładnie nagracone - jak w prawdziwej kuchni w prawdziwym świecie. Jedno co mi nie pasuje to okno, ew. dziura w ścianie za okapem kuchennym.

5. Łazienka.
Śliczna, różowa i bardzo kobieca. Dziewczęca wręcz. Czepię się dwóch rzeczy. Po pierwsze przedmioty na wannie: wchodzą w wannę i dziwnie wystają i ręka Pani z Rzeźby też gdzieś tam w ścianie czegoś szuka. Nie przydaje to pomieszczeniu realizmu. Po drugie nie spodobała mi się szklana półka przecinająca lustro. Nawet jeśli miałaby mieć jakiś cel użytkowy, to nie do końca sensowny - kubeczki i szczoteczki na wysokości oczu?

6. Salon.
Bardzo fajne połączenie kolorów. Kilka rzeczy znowu mi się nie podoba. Dałaś najpierw dywan a później szklaną nakładkę z czego powstał dziwny efekt dywanu zassanego w podłogę. Dwa - fotel "ręka" z jednym palcem w zasłonie. Trzy - kość na podłodze.

7. Sypialnia.
Czy Ty kobieto widzisz co zrobiłaś?! Taca ze śniadaniem, na widzialnym OSMP!! Straszne, straszne. A nawet gdybyś go przekolorowała to i tak taca by Ci zawisła w powietrzu. Pilnuj takich drobiazgów. I roślina wystaje ze ściany. Ponadto brakuje jakichś ozdób na ścianach.

Podsumowanie.
Jak na pierwszy domek muszę przyznać, że poradziłaś sobie bardzo przyzwoicie. A, że się czepiałam - ktoś musi co nie.
I drobna uwaga ze strony bardziej doświadczonej koleżanki. Widzę, że korzystasz z OSMP - popracuj jeszcze nad tym. Nie jest to takie proste jak by się mogło wydawać. Jeszcze z trudem widzę przychodzi Ci "wcelowanie" w odpowiednią wysokość. I na jezuskabrodatego nie zapominaj im zmienić koloru!

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 05.01.2009 - 18:04

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania