Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.03.2005, 18:27   #1
Jillian
Guest

Post Krzywe ściany i podłogi

Ostatnio zbudowałam dom w simsach. Nie meblowałam go, postanowiłam zrobić to kiedy indziej. Więc weszłam w ten dom znowu a tam krzywe ściany i podłogi!! Wyglądało to tak , ajkby pod nimi był parórek - ale niczego takiego nie było. Próbowałam kilka razy obniżyć albo wyrównać to narzędziem modelowania terenu ale nic nie dało No a w takich miejscach nie da się stawiać mebli.. :/ A i jeszcze jeden szczegół - jest taka siatka która pojawia się jak wlanczamy tryb budowania, i ona sie pokazuje wszędzie gdzie jest nasza działka. I właśnie tej siatki niema w takich miejscach. Takjakby ten teren nie był mój (??). A wygląda to mniej więcej tak :

Ostatnio edytowane przez Jillian : 28.03.2005 - 18:35 Powód: Dodanie przykładu problemu
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.03.2005, 18:38   #2
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

Używałaś do budowy domu jakiegoś skomplikowanego kodu? Chodzi mi głównie o boolProp constrainFloorElevation false, bo on powoduje dziwne krzywizny których, można się pozbyć . A co do tej siatki...nie wiem, Ja mam tak, że w cieniu domu jej nie widać, ale żeby znikała cała No i sorry, że pytam, ale podstawowe pytanie - masz orginał czy pirata? Jeśli to drugie to się nie dziw, bo one podobno maja masę błędów.
pozdrawiam - Lapis
Edit: na krzywiznach, takich od kodóe, przeważnie nie ma siatki...
stare 28.03.2005, 20:38   #3
Jillian
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Lapis_Lasuli
Używałaś do budowy domu jakiegoś skomplikowanego kodu? Chodzi mi głównie o boolProp constrainFloorElevation false, bo on powoduje dziwne krzywizny których, można się pozbyć . A co do tej siatki...nie wiem, Ja mam tak, że w cieniu domu jej nie widać, ale żeby znikała cała No i sorry, że pytam, ale podstawowe pytanie - masz orginał czy pirata? Jeśli to drugie to się nie dziw, bo one podobno maja masę błędów.
pozdrawiam - Lapis
Edit: na krzywiznach, takich od kodóe, przeważnie nie ma siatki...
< - chyba masz rację, używałam tego kodu ale jak to teraz odwrócić?????
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 21:33   #4
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

No więc tak: wpisz jeszcze raz kod boolProp constrainFloorElevation false. Wejdź w tryb budowy/ podłogi i wybierz jakąkolwiek wykładzinę. I teraz najważniejesze: tam gdzie masz krzywą podłogę, to od samego rogu pomieszczenia przeciągnij ją do miejsca gdzie krzywizna się kończy, albo i jeszcze dalej. Podłoga powinna się wyprostować. Jeśli w tym domku masz piętro które jest też krzywe, zacznij od piętra. Jak się już wyprostuje wpisz kod boolProp constrainFloorElevation true i już możesz wszystko normalnie robić (kolor podłogi itd.) Możesz mieć ewentualnie problemy z oknami, jeżeli robiłaś w tym domku "schodki" na niższy poziom. Wraz z podłogami wyprostują się ściany.
Pozdrawiam, Lapis.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania